Зошто момците не ги сакаат добрите девојки!

• Креатор на темата Креатор на темата bijons
  • Време на започнување Време на започнување
Еве чисто лично искуство да споделам, 2005 година сум млад сум уште забите на млеко ми мирсаат. Но мора да кажам дека девојки 3 години постари и 3 години помали "добри" нема. Можда е до мене мое опкружување, но стварно нема. Не сум јас цвет за мирисање ама па не сум сељачиште некое златно меѓу, и некако секогаш привлекувам психијатриски случаи. Така да ако има нормални "добри" девојки прв би се нацртал.

Последно уредено:
Еве чисто лично искуство да споделам, 2005 година сум млад сум уште забите на млеко ми мирсаат. Но мора да кажам дека девојки 3 години постари и 3 години помали "добри" нема. Можда е до мене мое опкружување, но стварно нема. Не сум јас цвет за мирисање ама па не сум сељачиште некое златно меѓу, и некако секогаш привлекувам психијатриски случаи. Така да ако има нормални "добри" девојки прв би се нацртал.
Такви сте родените од 2000-та па навака. Знам многу примери за тешки психијатриски случаи кои едвај се вратиле во нормала со лекови и терапии. Но сето тоа има свои корени. Дали е до генетика, дали од самото општество, дали е до родителите или од опкружувањето се е да од се по малку. Се работи за едно недефинирано време каде децата уште од мали ги учат за интернет и цртани филмови пред телевизор наместо играње некакви игри надвор од дома, читање книги, посетување паркови или излет во природа итн. Децата треба да се дружат меѓусебно и да се учат на споделување, на гушкање, на држење за рака... Да ги почитуваат своите родители и да се водат здрави разговори за се што ги мачи а посебно кога се во тинејџерски години. Поентата е дека од дете се учи како да се сака и да се биде сакан. Тоа дружење понатаму се пренесува и во повозрасните години со најдобри другари/ки први симпатии, прва љубов и така се гради здраво општество кое за жал веројатно интернетот полека ни го одзема. Кој мисли поинаку нека напише свое размислување па да ја разглобиме поубаво темава.

Знам многу примери за тешки психијатриски случаи кои едвај се вратиле во нормала со лекови и терапии.
Значи отиде на собир на рамноземјаши?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom