Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
На маката се познаваат јунаците еве сега со оставката убо е да се смени цела атмосвера да се напрај хемија дај уште поголема подршка и да се спасиме сезонава за памет за следната колку ми е криво шо не слушаа и не зедоа шпиц оти не сме толку лоши колку другите пример не можам да разберам како арсими ѓорче па башкими и работнички се пред нас за тоа фала курцу шо замина овај шарлатанот од тренер иако ваков таков да земеше напаѓач можеше да ја спаси сезоната вака ќе види држ не дај до последно коло и уште сега ги чекам вгодина утакмиците со струга со Силекс и сите други шо ни покажуваат сила маме да му ебам на сите нема да отпадниме и да опстанеме уште по силни ќе се вратиме се надевам дека ја научија лекцијата или ќе бидиме клуб или вака че се малиме некој работи мора да ми се клај крај сега е прашањето кој да биди во тренер до крајот на сезоната оти сигурно нема слободни салам тренери ќе треба да се чека до на лето да се најди некој странец оти домашен сите поминаа си ја пробаа среќата ова шо ни се дешава последно е наша вина но мора да не напрај по силни и пред се за да се напрај ресет целосен оти вака не можи повеќе страмота и греота е на овие услови да се бориме за опстанок само не знам со кој ум денес ја товарвав кец и си мислев дека можиме да тепаме а се виде дека и тоа ффм ќе не турка ќе ни поможи денес не пуштија низ вода бог знај шо математики имаат еднаш ти помагаат после два пати ти земаат и сите мора да ќутат се мо мириса дека некој од помошниците ќе го продолжи водењето или пак спасителот Мане друг не гледам слободен и плус да се нафати како итоа е јасно кој да дојди нема време да смени нешто многу друго е тука некој наш шо ги познава работите пак на тест е управата која за жал не успеја ништо да договори со Силекс и Струга па сега ум за вгодина и за секогаш во иднина !
Со Силекс требаше да договорите,Струга испадна од куп и сега е на 5 бода од врвот и ќе се бори до крај.

90% од играчите во првата полусезона беа одлука на Капинот, имаше слобода шо сака да прај, Мирко атакуваше кон други работи ама не се мешаше во играчи носење, можно е да убедваше играчи со кој живеј и приватно. Србите освен Лука се најголемо промашување последните 10 години, а нив ги донесе Капинот и стратегот Милан.
За љубов и кабга треба двајца сите се криви прво управата шо му даде одврзани раце и на едни и на други исто спортскиот тогаш не сакаше шпиц и конкуренција па беше повреден шест кола и имавме порази после другиот ја потцени лигата и мислеше со треторазредни ќе се спаси но ништо од тоа плус суета его кавги понижување и вреќање многу лоша состојба а клубот со најголем буџет во историјата се поради суета и его управата не слушаше дека бараме шпиц и веруваше на тренерите а тие донесоа слаби играчи а играчите си ги мереја куровите меѓу себе и дојде до хаос и овие резултати сите се криви од прв до последен во клубот се до пашето шо му го поебано дресот на лука не смеј никој да се амнестира !
Страмота е во оваа лига да сме во зоната за 2лига нема оправдување за никој пти нема план и стратегија со години не ова од вчера не учат на лекциите туку прва прилика сите креваат курот над мадиња и глумат нешто па после сите плачат и бараат спас но нејсе ние сме учени вака сами си прават штета и со ги затвораат вратите во Пелистер оти кажвам дека ако отпадниме еден нема да остани таму во клубот ноти еден освен тие децата сите од управа стручен штаб и играчи ќе си одат од Пелистер па макар сме играле само со деца вака поче не оди или ќе си го клат прстот на глава или сите топтан ќе си одат од нив зависи нека се изборат ако е сите метла без разлика оти покрај сувото ќе гори и суровото нема оправдување за никој !

Истото го мислам, дека сите од еден до последен се криви за ситуацијата. Муабето беше за кој ги донесе играчите, освен Капинот и Милан никој не е крив. Да се мешаше управата ќе речевме дајте му одврзани раце не му прајте притисок. Епа ете сега од готово вересија, барем 10% да ти ги слушаја твоите муабети друго ќе беше.

Истото го мислам, дека сите од еден до последен се криви за ситуацијата. Муабето беше за кој ги донесе играчите, освен Капинот и Милан никој не е крив. Да се мешаше управата ќе речевме дајте му одврзани раце не му прајте притисок. Епа ете сега од готово вересија, барем 10% да ти ги слушаја твоите муабети друго ќе беше.
Стефан го донесе управата во летниот преоден рок а тогашниот спортски директор наместо шпиц го донесе Петковски а другите сите се на Капинот за во зимата нови играчи исто се Михаил Милевски како и Секирски (во Новаци на позајмица) шо се донесени од управата а другите србите и томче си ги донесе Милан ко се кажува треба да се кажи се како шо е вистината не дека има некој голем зијан од тие шо ги донесе управата но само да се знај сепак грешката е кај нив и шо не се мешаа целосно уствари шо не калдрма спортски директор оти не можи тренерот да биди сам алфа и омега па после нема кој да го исправи значи ако имаше спортски директор сигурно немаше да останиме само на то децата од Србија во зимскиот дел секој нормален виде дека не можат или малки можат од новите играчи но тоа помина сега ум за друг пат нека му чади глата малку на управата оти било шо било до сега ништо не се важи сега почнуваме од утре почнува првенството за нас и најважна одлука ќе биди сега кој ќе биди нов тренер дали ќе одберат некој локален тука шо ги знај работите или чоек од страна и најважно е да не се напрат поделби и кланој наши и срби оти тоа ќе биди потоп сега мора да се најди средина соломонско решение да бидат сите со 200% а не некој да почни да изиграва шериф и за сметка на тоа да отпадниме од лигата но реков и ќе повторам оти сите читаат од нив зависи ако не се си најдат заедничко решение односно сили да се кренат од пепелта и опстанат нема шо повеќе да бараат во клубот на овие услови и буџет прво треба самите сите да се устрамат и да си заминат не дај боже ако отпадниме но ако немаат лице и ќе гледаат да останат тогаш ќе треба јас лично да ги бркам друго чаре нема шо е доста доста е треба харикири во нормални услови да си направат ако отпадниме а не са ги бркаме но за тоа потоа еве Милан не слушаше го јаде волкот така ќе биди и со другите никој не е поголем и вечен во Пелистер сите ги сменавме оти немаа успеси нека има резултати план стратегија пеки доживотно нека бидат таму па мајкаму стара 80 години остаревме уште ништо немаме земено и ни страм ни перде се едни исти луѓе се вратат таму во и околу клубот ајт сиктер сите од прв до последен неспособни без пари сем играле поќе сме се бореле како не му е страм не можам да разберам па ни плата ни бутур се имало се гинело за дресот сега сите манекени како еден не се угледа на Ибраими еј ветеран со 37 години пример за сите во лигата па и денес Радевски ни одржа лекција шо прават овие нашите не можам да разберам за ипотентниот стручен штаб нема шо да зборам без гласна буква со години земи плата клај таму реквизити и ќути а управата залутани еј оние сите клубови си играат мајтап со нас а тие со еден или ни еден чоек клуб се таму еден чоек управа спонзор газда и прат триста шеми кај нас шо се не помина и пак ништо не знам инает ме ваќа клуб да напрам или да одам за тренер да учам па ова не е нормално шо ни се дешава толку нераборници сите овие години чудо едно осет никаков ќе земат плата ќе до земаат после кај че одат сите не ми е јасно шо мислат со тоа глајте сите од играчи тренери управи еве кај се тие пред нив никој за жив нема видено да не зборам имиња и после ќе ми се чукаат во гради море сиктер таму еден да не навидам куеајбери лажни за тоа целосен рестар на лето нема друга опција вака е само мачење !

P.S.Баш ме интересира шо мислат членјоте на форумот кој сакате да го клат за тренер Мане ,Мојсов ,Илчо, Ганата,Гелето некој странец или пак домашен или само преодно решение до крај на сезоната па на лето да бараат тренер оти сите кај нас поминаа ако не се лажам уште Вардиновски и Васовски односно Христов се немаат пробано а сњ друго помина низ годините и се виде шо напраја од домашните тренери кој разочарувања биле чудо едно најегоценрричните створења поќе од пола ми беа другари па после да ме сметаат за душман и секаде да ме блокираат со чест на исклучоците

Последно уредено:
А демек ако опстаниме наредна година ќе атакуваме на Европа.

Исти курац дали прва , дали втора лига , и од втора лига можи клубот да се реорганизира , а ако останат прва пак истите спасители ќе бидат на функција .

Така да најпрво треба да се реорганизира клубот да има амбиција и да се знае што се прави , инаку се исто е.

Па крај краева дај да се помириме со фудбалот , нека се инвестираат парите во баскет(еве ракометот е решен ) , барем таму досега неколку пати шампиони ќе бевме со овие во бунар пари во фудбалот .

P.S.Баш ме интересира шо мислат членјоте на форумот кој ќе го клат за тренер Мане ,Мојсов ,Илчо, Ганата,Гелето некој странец или пак домашен или само преодно решение до крај на сезоната па на лето да бараат тренер оти сите кај нас поминаа ако не се лажам уште Вардиновски и Васовски односно Христов се немаат пробано а сњ друго помина низ годините и се виде шо напраја од домашните тренери кој разочарувања биле чудо едно најегоценрричните створења поќе од пола ми беа другари па после да ме сметаат за душман и секаде да ме блокираат со чест на исклучоците
Јас мислам Мојсов, ама ќе видиме:)

А демек ако опстаниме наредна година ќе атакуваме на Европа.

Исти курац дали прва , дали втора лига , и од втора лига можи клубот да се реорганизира , а ако останат прва пак истите спасители ќе бидат на функција .

Така да најпрво треба да се реорганизира клубот да има амбиција и да се знае што се прави , инаку се исто е.

Па крај краева дај да се помириме со фудбалот , нека се инвестираат парите во баскет(еве ракометот е решен ) , барем таму досега неколку пати шампиони ќе бевме со овие во бунар пари во фудбалот .
Баскетот имаше шофолем буџет две три години со ред од фудбалот и пак ништо плус еве сега имаме втор буџет денес не изгази тфт со шо си покажа и докажа дека смилковски или како да се презива тренерот нивни дека е измислен за лигата со по тебе по мене играчи со среден буџет прај резултати неколку години а тој од мзт ни крив ни должен зема титули оти нема кој а ракомето ете сјачаа ако се оди таму ол ин и маниме на банда то ќе биди после потоп мора да се подели буџетот сепак во фудбалот имаме 500 деца во другите два спорта 50 дали има заедно не смеј тоа сценарио го слушнав и во општина го терале тој филм демек ако се спасиме вгодина да се намали буџетот и да сме биле само со деца прва лига па тоа не е решение шо тие не се способни сега ај да го намалиме буџетот демек да немаме амбиции работата е да напрајш нешто од ништо а не ај кревај рачна ќе префрли ваму кај шо можиме таму че се фрлиме тука се ќе кријаме тоа е само прикривање на неспособноста и неработењето МОРА фудбалот да се одржава како и до сега но со целосен рестар и пишиме со години ПЛАН стратегија и програма за работа ќе си дојди чоек се пишано црно на бело шо мисли да прај три пет години кој систем ќе го работи или припи се е измислено само треба некојда отвори земи и сработи а не најлесно е бегањето ај нема да даваме во фудбалот па кај да даваат во пинг понг еве видоа се пробаа кошарка не оди одбојка бетер не можи бе само со прикривање на проблеми и без работа нешто да се смени плус кај нас никој не знај ако знаеше некаде ќе беше признаен дека напрајл нешто резултати но никој ниптонема шо значи сакале неќеле мора чоек од страна од нашите се виде сите во се ,се пробаа по неколку пати не ги бива !
Автоматски споено мислење:

Јас мислам Мојсов, ама ќе видиме:)
Грешно сум напишал не кој мислите кој ќе го клат туку кој сакате да го клат од тие горе наведените споменати па и ваш предлог нема гајле оти реков сите читаат па нека си видат мислење и ќе остани тука па ќе видиме после кој шо како рекол како за се до сега
Значи мислиш дека ќе го клат Мојсов но прашањето сега е дали ти сакаш да биди Мојсов дали тој е решението во овај момент?

so ovie igraci tolku strancite se za i niv utre da gi nabrkash nisto poarni od nashite a nashite se vekje gotovi igraci stefan mirko kire, mladi nemame proizvedeno asolni od ko zaminaja mirko stefan i kire vo stranstvo
ta e nashata tazna realnost, ne gleam nacin fudbalski da se spasime godinava isto kako sho gleam i partijata ne e nesto nitu sposobna nitu nesto praj za nas, parite sho gi frlat si gi lapat samite valjda toj krug na lugje sho e vrvot
vtora tazna vistina mi e deka tie legendi sho bea prethodno, segashnite isto taka se totalno nesposobni luge sega i oficijalno dokazano ne mozi nisto vo sprotivno da me ubedi
loso, edinstveno reshenie e nekoj stranski menadzment ama da ne se turcista ebivetar somnitelni ama takvo nesto ocigledno kaj nas nema a mnogu verojatno ni kje nema, fudbalot e pogolema rabota od nas kako mentalitet i sposobluk ve molam ne trgajte niedna sporedba so rakometot

Баскетот имаше шофолем буџет две три години со ред од фудбалот и пак ништо плус еве сега имаме втор буџет денес не изгази тфт со шо си покажа и докажа дека смилковски или како да се презива тренерот нивни дека е измислен за лигата со по тебе по мене играчи со среден буџет прај резултати неколку години а тој од мзт ни крив ни должен зема титули оти нема кој а ракомето ете сјачаа ако се оди таму ол ин и маниме на банда то ќе биди после потоп мора да се подели буџетот сепак во фудбалот имаме 500 деца во другите два спорта 50 дали има заедно не смеј тоа сценарио го слушнав и во општина го терале тој филм демек ако се спасиме вгодина да се намали буџетот и да сме биле само со деца прва лига па тоа не е решение шо тие не се способни сега ај да го намалиме буџетот демек да немаме амбиции работата е да напрајш нешто од ништо а не ај кревај рачна ќе префрли ваму кај шо можиме таму че се фрлиме тука се ќе кријаме тоа е само прикривање на неспособноста и неработењето МОРА фудбалот да се одржава како и до сега но со целосен рестар и пишиме со години ПЛАН стратегија и програма за работа ќе си дојди чоек се пишано црно на бело шо мисли да прај три пет години кој систем ќе го работи или припи се е измислено само треба некојда отвори земи и сработи а не најлесно е бегањето ај нема да даваме во фудбалот па кај да даваат во пинг понг еве видоа се пробаа кошарка не оди одбојка бетер не можи бе само со прикривање на проблеми и без работа нешто да се смени плус кај нас никој не знај ако знаеше некаде ќе беше признаен дека напрајл нешто резултати но никој ниптонема шо значи сакале неќеле мора чоек од страна од нашите се виде сите во се ,се пробаа по неколку пати не ги бива !
Види не да се дава со вакво раководство во баскетот , абе за се има решение .

Како прво треба докажан тренер од странство , правиш план за 4 години , земваш 3 јаки амери и решен проблем .

За другиот дел за фудбалот треба еднаш да се одлучи во градот и намалат филмовите дека со луѓе од партија и заостанати во времето нешто ќе се напрај.
Додека не се напрај со приватен инвеститор џабе е све , а шо се однесува за децата се сложвам дека е најмасовно , ама нека се вложи во терени нека трчат децата , клубот дали прва се бори за опстанок или второ мене ми е се исто.

Помина времето кога на телевизија имаше една утакмица да гледаш на телевизори со антени , сега нема шанса да имаш масовност на стадиони кога имаш милијарда фудбали на телевизија , некој да се закрени за викенд да гледа умерената македонска лига во фудбал .

Види не да се дава со вакво раководство во баскетот , абе за се има решение .

Како прво треба докажан тренер од странство , правиш план за 4 години , земваш 3 јаки амери и решен проблем .

За другиот дел за фудбалот треба еднаш да се одлучи во градот и намалат филмовите дека со луѓе од партија и заостанати во времето нешто ќе се напрај.
Додека не се напрај со приватен инвеститор џабе е све , а шо се однесува за децата се сложвам дека е најмасовно , ама нека се вложи во терени нека трчат децата , клубот дали прва се бори за опстанок или второ мене ми е се исто.

Помина времето кога на телевизија имаше една утакмица да гледаш на телевизори со антени , сега нема шанса да имаш масовност на стадиони кога имаш милијарда фудбали на телевизија , некој да се закрени за викенд да гледа умерената македонска лига во фудбал .
Реков за кошарката ме треба скап ете тој пд тфт е докажано кај нас и цело време добро скаутира но тоа е за друга тема за фудбалот
Вистина е доста од партиски лица но шо рекоја и приватник не значи дека е добро и ораво решение за успех можи по лошо да биди да напрат борч и после банкрот и 4лига то е меч со две оштрици но странец со план и стратегија можи да се проба во спортскиот дел оти вака така општински клубот е стабилен финасики плус нема местење глупости како кај други клубој или откажување сред сезона шо значи од една страна е лошо шо е општински но од друга арно оти можи да не посетиме или да биди бетер со местење и праење далевери
За публика Битола плачи за резултати јас ти гарантирам дека да сме трето место стадионот ќе биди полн имам речено сто пати со милано со турново беше полн кога бевме конкурентни еве исто сега ракомето ако сме јаки од Прилеп од Ресен шо се вика Охрид ќе идат луѓе и за полни стадиони е крива ФФМ и МВР никој друг единствено решение за да се наполнат стадионите е само гаранции за безбедност на секој стадион односно правило на секој стадион да може да гостува НГ без разлика дали имале една трибина пример силекс и Кратово ако сакаш прва лига мора да обезбедиш место за гостински навивачи исто важи за шкендија и Тетово за шкупи Чаир и сите стадиони во прва и втора лига знајш колку повеќе народ ќе има кај нас на стадион ако идат балисти пример оти кај нас сега само на дерби одаѕ луѓе пример играме со шкендија идат балисти одма се активира НГ се прај мобилизација исто плус луѓе ќе сакаат да дојдат исто ќе биди да одиме ние Тетово ќе се соберат поќе балисти па и обични гледачи и само со еден чекор тоа да се дозволи законски секаде да се оди односно да нема никаде забрана за гостување ќе се крени дупло повеќе гледачи да има на стадионите не можи бе како ќе ми падни на мвр немале џандари нема безбедност па мајкаму јебем секаде во светот полицијата е приправност а стадионите ги обезбедуваат стујарди и ибебзеудвање овие се ако има проблеми а кај нас се се чека од мвр и тие да не делат дневници нема безбедност и ајт кој ги еба сите а со устав шо е најголемо законско право тие загарантирана слобода на движење и организирање не смеј бе мвр да нема да можи да обезбеди услови за гостување треба на шипковица да ти обезбеди одење и слободно движење а не тие да забрануваат за тоа ние сме северна вукојебина се почнува и завршува со политика муабето ми беше дека ако се ска се можи да се реши и да се зголеми гледаноста на стадионите работата е дека тие не сакаат шо по малку тоа поарно ќе можат повеќе глупости да прават никој да не ги гледа тоа е работата инаку a година дена се се решава ако се сака се се можи така и ова плус кампањи па генерлане спонзор па тв права имаш мал милион решенија реков како и за фудбалот се е измислено не треба ние топла вода да измислиме не знајш ќе видиш како е во странство или ќе ангажираш некој од страна ќе ти најди решение се можи да се напрај !

Реков за кошарката ме треба скап ете тој пд тфт е докажано кај нас и цело време добро скаутира но тоа е за друга тема за фудбалот
Вистина е доста од партиски лица но шо рекоја и приватник не значи дека е добро и ораво решение за успех можи по лошо да биди да напрат борч и после банкрот и 4лига то е меч со две оштрици но странец со план и стратегија можи да се проба во спортскиот дел оти вака така општински клубот е стабилен финасики плус нема местење глупости како кај други клубој или откажување сред сезона шо значи од една страна е лошо шо е општински но од друга арно оти можи да не посетиме или да биди бетер со местење и праење далевери
За публика Битола плачи за резултати јас ти гарантирам дека да сме трето место стадионот ќе биди полн имам речено сто пати со милано со турново беше полн кога бевме конкурентни еве исто сега ракомето ако сме јаки од Прилеп од Ресен шо се вика Охрид ќе идат луѓе и за полни стадиони е крива ФФМ и МВР никој друг единствено решение за да се наполнат стадионите е само гаранции за безбедност на секој стадион односно правило на секој стадион да може да гостува НГ без разлика дали имале една трибина пример силекс и Кратово ако сакаш прва лига мора да обезбедиш место за гостински навивачи исто важи за шкендија и Тетово за шкупи Чаир и сите стадиони во прва и втора лига знајш колку повеќе народ ќе има кај нас на стадион ако идат балисти пример оти кај нас сега само на дерби одаѕ луѓе пример играме со шкендија идат балисти одма се активира НГ се прај мобилизација исто плус луѓе ќе сакаат да дојдат исто ќе биди да одиме ние Тетово ќе се соберат поќе балисти па и обични гледачи и само со еден чекор тоа да се дозволи законски секаде да се оди односно да нема никаде забрана за гостување ќе се крени дупло повеќе гледачи да има на стадионите не можи бе како ќе ми падни на мвр немале џандари нема безбедност па мајкаму јебем секаде во светот полицијата е приправност а стадионите ги обезбедуваат стујарди и ибебзеудвање овие се ако има проблеми а кај нас се се чека од мвр и тие да не делат дневници нема безбедност и ајт кој ги еба сите а со устав шо е најголемо законско право тие загарантирана слобода на движење и организирање не смеј бе мвр да нема да можи да обезбеди услови за гостување треба на шипковица да ти обезбеди одење и слободно движење а не тие да забрануваат за тоа ние сме северна вукојебина се почнува и завршува со политика муабето ми беше дека ако се ска се можи да се реши и да се зголеми гледаноста на стадионите работата е дека тие не сакаат шо по малку тоа поарно ќе можат повеќе глупости да прават никој да не ги гледа тоа е работата инаку a година дена се се решава ако се сака се се можи така и ова плус кампањи па генерлане спонзор па тв права имаш мал милион решенија реков како и за фудбалот се е измислено не треба ние топла вода да измислиме не знајш ќе видиш како е во странство или ќе ангажираш некој од страна ќе ти најди решение се можи да се напрај !
Еве нека е и општински , ама тогаш е решение само некој однадвор да дојсат спортски директор , што нема блиски односи со буквално никој од "стручњаците" во Битола овие 20 години , да му се дај 4 години клубот нека е под капа на општината и тој нека си тера .

Во спротивно ништо нема да биди , доста е да видиме историјата клубот кога е под општината секогаш е јојо клуб.

Гледав иако не со целосен фокус, обврски лево десно, видов дека првото на гол не шутнавме, Башкими имаше 2 шанси + голот. За жал то шо го зборав за Натаниел дека е прерано фрлен в оган ми се потврдува, две лошо реакции во 1 минута, прво по нафрлената од страна по што дојде корнерот, а потоа не излегување на истиот каде тој е непречен, нема играчи пред него, а топката паѓа во 5 метри од него. Да се разбериме, детето не е криво шо е в оган фрлено. Милојевиќ, Томче, Стефан, Здравковиќ па и Булатовиќ лошо денес, кога пола тим ти е катастрофа нема како да избегниш пораз или многу тешко. Второто со измените почнавме да играме подобро и покреативни малце, поофанзивно, Керим пречка, Петковски шанса, нон стоп притисок, Давид без грешка и докторски изиграно и во напад и во одбрана, Кире поарен ми е од Здравковиќ барем 3 пати. На онаков чорба Башкими, е жално да му излеземе со 5 назад и да одиме на бод, да не земиме ниту еден, фудбалот е јавна работа и тука се гледа се, без разлика кој е тренер, а кој играч. Милан денес пофрли со составот (според мене), на 'жежок' терен мора да го имаш Андреј на голот, Милојевиќ на клупа, Давид или Гаце младинец. Фудбалот е денес толку напред шо цела игра се прај за вишок и изолација на еден играч, односно правење на комбинации за Лука или Бошко или било кој да има простор, да стигни топката до него и да користи одредени предности. Каков сака нека е, ете дебел нека е, стар нека е, неспремен нека е, абе си пукаш в нога Мирко да не го играш против ваква екипа уште и во гости, па ич да не мрда, само да стој на искуство ќе ги земи сите дуели и ќе намести 2 како шо му намести на Петковски и Керим ама... такви биле замислите на тренерот и последиците ќе ги сноси тој, односно резултатите се само меродавни. Тренер неможи никој да смени, колку тој самиот така да... Иначе достате со нови тренери, не сме ни Барселона ни Реал да плаќаме 3 тренери во една сезона, Срле, Капин, Милан сега па и нов, т.е 4 ќе се... Ако и само ако дојди до промена го имаме Мане, кој мислам повеќе од успешно ќе ја заврши сезоната, го имаме Ганчев исто во школата, па и Борче, Горан се тука, се друго ќе ми нема смисла, да плаќаме и 4 тренер ова сезона... Треба да ја гледам уште еднаш, незнам зошто на Магента неможи да се врати ама то е... имаме ПЕКОЛЕН распоред.
Ќе си реплицирам сам, пошто овај момент ми е веќе некако гледан... Прво ќе почнам од то дека неможи никој да смени, колку тој сам, и да, за жал на Пелистер, Милан денес сам се смена. Имаш негатива од 1-0, имаш навивачка група против тебе и ти уште сам си пукаш в нога, го вадиш Мирко, океј нека влези офанзивен играч, нека влези Петковски или било кој, ама ќе го остам Мирко, па имаш над 5 фаули над него околу 16 метри, имаш чист црвен картон над него во 5та минута, што поред мене е чист црвен оти е последен играч. Булатовиќ најдобар стрелец, на клупа... океј ротација, океј се, ама ако е некој во форма, ако му оди добро, нема да не го играм прва. Томче не тренираше мислам 2 недели, имаше само 2 тренинзи со екипа, прва измена, за жал Томче изигра лошо, можеше да биди и најдобар ама ете лош беше, Петровиќ среден заден везен не е, тој е 10ка, позади шпиц тука, денес заден везен и заменет на полувреме, се ова е само пукање во нога, за жал на штета на Пелистер. За жал.

И ова е она шо го пишав, ако дојди до промена СПОРЕД МЕНЕ, не ни треба од страна, прво да видиме во нашиот двор, го имаме Мане, Ганчев, Маневски, Пашовски, треба некој шо од поблиску ги знај работите, атмосферата, играчите и најважно шо ќе напрај хемија, сплотеност и шо ќе му докажи дека клубот е над секој поединец. Пренатрупани се играчи, ги има 30, а треба 22-25. Ако 11 играат и 5 влегуваат, автоматски 15 се незадоволни, а можи и 19 да се незадоволни. Многу е деликатна ситуацијата, дека некој мисли дека со магично стапче ќе дојди некој и ќе смени се, се лажи. Прво незнам кој би се нафатил за 2 и пол месеци да работи во ваква ситуација ама ајде... Се надевам дека кој и да дојди полошо нема да е. Ако треба да бирам, познавајќи ги сите ситуации вакви до сега, познавајќи ја екипата моментално што е каква што е - Мане. Зошто? Ги гледа скоро сите утакмици, бил во клубот и кога бил со 4 играчи на 2ри август, и кога не се давало 4 месеци плата и секогаш докажал дека знај како. Горе долу ги знај сите играчи во нашата екипа ама и сите во лигата ШТО е огромен плус. Ги знај можностите на младинците. Ама то е само мое мислење, ќе покажат наредните два дена, до среда треба да се знај.

Мане го игра најдефанзивниот мачен фудбал за гледање, во секој случај по сигурен од десетдевет на Милан. Ако го вратат Егри во комбинација со фудбалот на Мане, тука веќе ќе имаме шанси.
Јас сум за Мојсов, огромно прволигашко искуство како фудбалер така и како тренер. Има конекции низ лигата, и има став за штрајкувачи и замислени глај.

Ќе си реплицирам сам, пошто овај момент ми е веќе некако гледан... Прво ќе почнам од то дека неможи никој да смени, колку тој сам, и да, за жал на Пелистер, Милан денес сам се смена. Имаш негатива од 1-0, имаш навивачка група против тебе и ти уште сам си пукаш в нога, го вадиш Мирко, океј нека влези офанзивен играч, нека влези Петковски или било кој, ама ќе го остам Мирко, па имаш над 5 фаули над него околу 16 метри, имаш чист црвен картон над него во 5та минута, што поред мене е чист црвен оти е последен играч. Булатовиќ најдобар стрелец, на клупа... океј ротација, океј се, ама ако е некој во форма, ако му оди добро, нема да не го играм прва. Томче не тренираше мислам 2 недели, имаше само 2 тренинзи со екипа, прва измена, за жал Томче изигра лошо, можеше да биди и најдобар ама ете лош беше, Петровиќ среден заден везен не е, тој е 10ка, позади шпиц тука, денес заден везен и заменет на полувреме, се ова е само пукање во нога, за жал на штета на Пелистер. За жал.

И ова е она шо го пишав, ако дојди до промена СПОРЕД МЕНЕ, не ни треба од страна, прво да видиме во нашиот двор, го имаме Мане, Ганчев, Маневски, Пашовски, треба некој шо од поблиску ги знај работите, атмосферата, играчите и најважно шо ќе напрај хемија, сплотеност и шо ќе му докажи дека клубот е над секој поединец. Пренатрупани се играчи, ги има 30, а треба 22-25. Ако 11 играат и 5 влегуваат, автоматски 15 се незадоволни, а можи и 19 да се незадоволни. Многу е деликатна ситуацијата, дека некој мисли дека со магично стапче ќе дојди некој и ќе смени се, се лажи. Прво незнам кој би се нафатил за 2 и пол месеци да работи во ваква ситуација ама ајде... Се надевам дека кој и да дојди полошо нема да е. Ако треба да бирам, познавајќи ги сите ситуации вакви до сега, познавајќи ја екипата моментално што е каква што е - Мане. Зошто? Ги гледа скоро сите утакмици, бил во клубот и кога бил со 4 играчи на 2ри август, и кога не се давало 4 месеци плата и секогаш докажал дека знај како. Горе долу ги знај сите играчи во нашата екипа ама и сите во лигата ШТО е огромен плус. Ги знај можностите на младинците. Ама то е само мое мислење, ќе покажат наредните два дена, до среда треба да се знај.
Мајголемата грепка не ја пиша вчера на Милан а тоа шо мораше на неприродна позиција да го игра Стефан како штопер и тука замина утакмицата не со измените оти најважно беше да не примниме гол за да бараме бодој не можиме ние со никој да играме на гол повеќе туку да се одбраниме добро па после да одиме на гол или на прекин или на контра

Без разлика дали ќе биди Мане или Мојсов најважно е да се среди соблекувалната и атмосверата да нема подлеби да се остават децата да играат оти не сме толку лоши како другите имаме јвалутет за опстанок муабето ми дека сами можат да изборат опстанок играчите ако биди се во ред не треба ништо ново и измислување само да бидат сите мирни ќе изиграат како шо треба а за тоа можи поефтина варијанта е Мане оти веќе е во клубот но шо рече можи е интересно да се проба со некој од помошниците да излези од комфорната зона да превземи ризик Ганата беше неколку кола пред некоја година исто една две мислам беше и Гелето до сега Борче се нема пробано ич но нека му ја дума управата ќе биди интересно шо ќе одберат оти само плаќаме тренери до крајот на сезоната а не се тренери кај нас секоја година иако мислам за Милан е интересно шо прв дава оставка после Зоче кај нас по реакцијата на НГ а сите други беа сменети од управата и останаа со договори и плати а сега со ова Милан мислам нема право на пари оти сам си дава оставка а колку е лесно да се сменат работата е шо после но шо рече сигирно нема да биди полошо иако секогаш го бараме претходниот оти еден не ни се погоди уште за Мојсов добар би бил са земи се од почеток вака мислам само ќе изгори или само тоа шо Мирко ќе има поголема власт ништо друго нема да добијаме сега на веќе одбран тим било кој да дојди ќе има оправдање дека не се негови играчите се доведовме во лоша состојба и шо велиш овај се смена не вчера туку многу пред тоа со понашањето но исо резултатите и поразот во Куманово против Башикими па и со Тиквеш во Кавадарци било како било нека тера магарето сега ние да си го бараме спасот патем ми текна дека претходно во некоја опција беше и Виктор Тренерски ништо чудо и тој да го донесат до крај на сезоната значи освен миленикот на Мирко (Мојсов) миленикот на Декси (Мане) ништо чудо да биди и Треневски преку партија а јас да си кажам дека наш тренер не гледам шо би можел но во вакви сегапно услови нема будала шо че најдиш и че се нафати за тоа било кој е опција само да ја смири работата имаме шанси да се спасиме а од македонските тренери сакам да го видам тој Вардиновски како ќе се снајди во прва лига но отом потом сега ние да се спасиме и нека му ја дума управата а овде можи да си кажиме став
Автоматски споено мислење:

Еве нека е и општински , ама тогаш е решение само некој однадвор да дојсат спортски директор , што нема блиски односи со буквално никој од "стручњаците" во Битола овие 20 години , да му се дај 4 години клубот нека е под капа на општината и тој нека си тера .

Во спротивно ништо нема да биди , доста е да видиме историјата клубот кога е под општината секогаш е јојо клуб.
Тоа велам и јас нека се проба со странец но не некој до некое село српско ради реда демек странец да биди изгубен во рпсотор и време тука само некој со проект и резултати да донеси нешто ново дали скаутинг дали работа некоја со прв тим и прашањето е дали странец да биди тренерот или спортскиот директор оти тренерот секогаш оди прв курбан а за спортски никој не ни се замара кој е ако тој бира преговара и таму се парите ќе биди тешка одлука шо понатаму но за втора лига мислам дека ништо нема да донесат ниту пак ќе му треба да сменат ќе одат пак на наше име ако опстаниме прва тогаш ќе мора нешто да сменат ќе видиме времето ќе покажи во секој случај вака не оди поќе работата

Последно уредено:
Мане бе :icon_lol: Одличен тренер за борба за опстанок за фудбалери без една нога и рака во втора лига на Камбоџа и Малдиви.

Нема грешка дека Милан сам ги носел фудбалерите и имал одврзани раце во изборот, тешка шема исто како кај нас, со таа разлика што кај нас барем се погодија еден-два од инвалидите.

Back
На врв Bottom