Забрана за управување возила

• Креатор на темата Креатор на темата basist
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 февруари 2019
Мислења
71
Поени од реакции
48
Tema za zabrani za upravuvanje za b c d kategorii

Imam zabrana od pred 4 godini godini sudenjeto bese na 27.01.2022 prasav vo policija mi kaza mozes da ja aktiviras do 08.02.2026 prasanjeto e sega so treba da se napravi za deloto da bide zastareno iskustva?

vidi da ne ti e zastareno. Razgovaraj vo policija ali probaj da najdes nekoj covecen od majka roden/nacalnik za da ti objasni. Imase zakon za zastaruvanje sho go donesoa, proveri si go toa. Ako ne mozes da zavrsis rabota i da najdes salam covek, trkni do advokat. Ima golemi sansi da ti e zastarena.
Sto treba da se napravi, pretrcaj do sud so presudata. Posle toa vo policija da ti ja pisat kako odlezana, unazad.

Dali nekoj ima informacija od koga ke zapocne vo praksa isprakjanje na sms poraka za zabrana za upravuvanje na vozilo?

Najsigurno e prvo vo sud da proveriš dali merkata stvarno e zastarena ili samo neaktivirana, pa posle so taa potvrda da odiš vo policija za da ti ja evidentiraat pravilno. Za SMS известувања ne sum videl kako toa realno funkcionira vo praksa, pa i mene bi me interesiralo dali nekoj veḱe dobil takva порака.

Najsigurno e prvo vo sud da proveriš dali merkata stvarno e zastarena ili samo neaktivirana, pa posle so taa potvrda da odiš vo policija za da ti ja evidentiraat pravilno. Za SMS известувања ne sum videl kako toa realno funkcionira vo praksa, pa i mene bi me interesiralo dali nekoj veḱe dobil takva порака.
Мислам @мкд владе се пофали дека му стигнала смс

Nema nekoja filozofija, vi stignuva sms i mail kade ve izvestuvaat deka radi toa i toa imate zabrana od tolku i tolku koja ke se aktivira po sedum dena od dobivanjeto na porakata i deka ke dobiete uste edna tocno na denot koga pocnuva zabranata, sto i taka bi.
Nema odenje vnatresni, nema preslikuvanje, nema nova vozacka so vpisana zabrana i taka. Razlikata e sto ako te fatat da vozis, pokraj dopolnitelnite kazni ke si se pozdravis so kolata onolku kolku sto ke resi sudot, pa ko voli nek izvoli.

Nema nekoja filozofija, vi stignuva sms i mail kade ve izvestuvaat deka radi toa i toa imate zabrana od tolku i tolku koja ke se aktivira po sedum dena od dobivanjeto na porakata i deka ke dobiete uste edna tocno na denot koga pocnuva zabranata, sto i taka bi.
Nema odenje vnatresni, nema preslikuvanje, nema nova vozacka so vpisana zabrana i taka. Razlikata e sto ako te fatat da vozis, pokraj dopolnitelnite kazni ke si se pozdravis so kolata onolku kolku sto ke resi sudot, pa ko voli nek izvoli.
Tocno a so praeme ako vozeme vo stranstvo tamu nemozat da vidat vo sistemot dali imam zabrana ili ne toa ke vazi samo za makedonija

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom