Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Кои глупи муабети :) Абе Охрид е станица за ракометари пред пензија или преплатени просечни странци.
Лани и алкалоид зеде македонски играчи од Пелистер па ни Емилијан игра ни Батакот не е стандарден , брат му игра пред него .

Како и да е , битно е пак да не ги промашат засилувањата .
Додуша ова година само пикерот го промашија ама се корегираат со Граховац .
А друг проблем е што не најдоа среден , а се знаеше дека е тој најважен .

Мене поќе ми е непознаница дали Аљушот има капацитет да го води Пелистер , некако сум скептик , само да не биди пак и друга година да менуваме по 2-3 тренери.
Мора тука клубот да се одлучи што ќе прави и да се дојси тренер на 4 години план.
Е сега наредна година на тој тренер ќе му биди полесно оти ќе стартуваме пата пата со другите , па и реално нема ни фаворити за титула да бидиме , па полесно е без толку притисок.

Број еден од странци ние треба да ги задржиме Видомски ,Граховац па и Хенингман , да се најди среден , да се види со Фитиљот и врз основа на овие да се прај тим за наредни години.

Камо среќа Славе EL GRANDE DIRECTORE :pipi:и Алкалоид да не ослободат од добар дел од прекубројниот скапо платен и непослушен играчки кадар.:cuc:
То ќе биди кец на десетка во оваа ситуација и добра најава за иднината на клубот.
Таман за во екипа ко Охрид е то однесување кон играта, тимот и публиката на добар дел од тие звезди, ведети, и самопрогласени мајстори на ракометната игра.
Со Ројевиќ и Бабачот топ ќе му биди, тие сакат ИГРАЧИ ШО НЕ ЕБАТ ЖИВА СИЛА НА КЛУПАТА.:pistoldz:
Таман со Борозан таму во пакет, ќе бидат bad boys crew.
Со Киро во Алкалоид ќе му биди претешко, то ќе биди страшен судир на големи ега и нема да заврши добро таа епизода по играчите, нешто слично ко со Серафимов ќе биди.
Јас да сум сега управа, според досега прикажаното во, околу и надвор од терен во оваа лузерска сезона, од 20 играчи шо ги има на лагер во прва екипа, ќе ги остам само Близнаците, Самоил Цветан, Видомски, Ник, Граховац, Хакбарт, Брестовац и Жаре, кој е благодарен играч, мирен, никогаш не се карал и не праел ексцеси на терен и со тренери, ама да сме реални, чоеко веќе го стигнаа годините, помина времето на еднонасочните пикери, ќе мора ако сака клубот да оди напред да му дава шанса појќе на Граховац, а посебно на Самоил, а Жаре ако остани да има помала минутажа, со некоја посебна улога на ментор на младите на терен, има шо да научат од него.
Никучо со тој физикус шо го има, комотно можи и до 45 години да брани на ова ниво, ако сака да остани и понатаму овде треба да се задржи.
Хаџиќ и Мирче се големи таленти, ама премногу драгоцено време изгубија децата чекајќи ја својата шанса, Хаџиќ веќе втора сезона ја ситни во прв тим, нема мрднато нигде, Мирче бетер, а во модерниот ракомет секоја изгубена секунда е драгоцена, најдобро е овие деца со време да си го фатат патот, зошто тешко дека и наредна сезона ќе се докопат до некоја минутажа на појаки мечеви.
Нинџата е појќе од солиден голман, ама та преголема склоност кон повреди е то шо не чини кај него и не можиш сериозно да се ослониш на него да ти ја носи екипата ко ќе не му оди на тимот.
Треба за наредна сезона некој екстра јак голман, шо ќе има стандарден процент на одбрани, да можиш да се вадиш на голман кога не оди во напад.
Голманот и средниот бек се основата на една екипа, ако немаш на овие позиции јаки играчи тешко ќе се носиш со било која нормална екипа.
Ја гледав на раат снимката преѓе, па во второ полувреме дали 1 ( една ) топка фатија нашите голмани, стол да клаеја на линија ќе одбранеше појќе топки.

Саботата преку сплет на околности, односно преку работа, една девојка запознав, спомна мажот и играл за пелистер 2 ка, французинка беше и ја прашав на два пати како се вика тој рече некое име на Б .. ? Не ја разбрав убо баш.. Него ме чудит... двојката не е за млади играчи ?.. од каде французин не знаев дека толку голем буџет имате и во двојката да плаќате странци... :)))

Моето инфо е дека буџетот ќе биди скоро дупло од оваа година.
Мислам дека не е битен буџетот, скаутингот е проблем, ако наместо јак среден бек и уште 2-3 бекови,

Саботата преку сплет на околности, односно преку работа, една девојка запознав, спомна мажот и играл за пелистер 2 ка, французинка беше и ја прашав на два пати како се вика тој рече некое име на Б .. ? Не ја разбрав убо баш.. Него ме чудит... двојката не е за млади играчи ?.. од каде французин не знаев дека толку голем буџет имате и во двојката да плаќате странци... :)))
ironija kaj brakata na temata ovde ne

А шо те боли куро тебе кој игра во двојката?
Автоматски споено мислење:

Камо среќа Славе EL GRANDE DIRECTORE :pipi:и Алкалоид да не ослободат од добар дел од прекубројниот скапо платен и непослушен играчки кадар.:cuc:
То ќе биди кец на десетка во оваа ситуација и добра најава за иднината на клубот.
Таман за во екипа ко Охрид е то однесување кон играта, тимот и публиката на добар дел од тие звезди, ведети, и самопрогласени мајстори на ракометната игра.
Со Ројевиќ и Бабачот топ ќе му биди, тие сакат ИГРАЧИ ШО НЕ ЕБАТ ЖИВА СИЛА НА КЛУПАТА.:pistoldz:
Таман со Борозан таму во пакет, ќе бидат bad boys crew.
Со Киро во Алкалоид ќе му биди претешко, то ќе биди страшен судир на големи ега и нема да заврши добро таа епизода по играчите, нешто слично ко со Серафимов ќе биди.
Јас да сум сега управа, според досега прикажаното во, околу и надвор од терен во оваа лузерска сезона, од 20 играчи шо ги има на лагер во прва екипа, ќе ги остам само Близнаците, Самоил Цветан, Видомски, Ник, Граховац, Хакбарт, Брестовац и Жаре, кој е благодарен играч, мирен, никогаш не се карал и не праел ексцеси на терен и со тренери, ама да сме реални, чоеко веќе го стигнаа годините, помина времето на еднонасочните пикери, ќе мора ако сака клубот да оди напред да му дава шанса појќе на Граховац, а посебно на Самоил, а Жаре ако остани да има помала минутажа, со некоја посебна улога на ментор на младите на терен, има шо да научат од него.
Никучо со тој физикус шо го има, комотно можи и до 45 години да брани на ова ниво, ако сака да остани и понатаму овде треба да се задржи.
Хаџиќ и Мирче се големи таленти, ама премногу драгоцено време изгубија децата чекајќи ја својата шанса, Хаџиќ веќе втора сезона ја ситни во прв тим, нема мрднато нигде, Мирче бетер, а во модерниот ракомет секоја изгубена секунда е драгоцена, најдобро е овие деца со време да си го фатат патот, зошто тешко дека и наредна сезона ќе се докопат до некоја минутажа на појаки мечеви.
Нинџата е појќе од солиден голман, ама та преголема склоност кон повреди е то шо не чини кај него и не можиш сериозно да се ослониш на него да ти ја носи екипата ко ќе не му оди на тимот.
Треба за наредна сезона некој екстра јак голман, шо ќе има стандарден процент на одбрани, да можиш да се вадиш на голман кога не оди во напад.
Голманот и средниот бек се основата на една екипа, ако немаш на овие позиции јаки играчи тешко ќе се носиш со било која нормална екипа.
Ја гледав на раат снимката преѓе, па во второ полувреме дали 1 ( една ) топка фатија нашите голмани, стол да клаеја на линија ќе одбранеше појќе топки.
Фитиљо не го спомна нигде, не вервам дека сакаме да замини

Cestito pobedata na vardar pa mozi da se reci i cestito titula, sosema zasluzeno. Sega so ladni glavi da se razmisli i da se doigra sezonata da se osigura vtoro mesto i da se celi kon kupot. Mora da se popraj atmosferata vo sobelkuvalnata ako sakame da go imame i to vtoro mesto oti nisto ne prajme.. ete bojan napisal deka treba da se preispitat greskite i da odime napred pa ete da mu pomozam jas deka treba vo klubot pogolema profesionalnost i treba da se svrti nov list od vgodina. Sega koga vekje znajme deka ke ima pari i sponzori odsega da se pocni so gradenje na ekipata za vgodina. Spored mene prvo trener ( avtoriteten) i trenerot da si praj ekipa i da mu se daj vreme i dogovor minimum 2 godini... ne deka imam protiv stefce nesto ama coekot voopsto nema avtoritet tuka, ednostavno ne go ebaat 2%. Jas stvarno neznam kako upravata se praj slepa pri oci ili stvarno ne gleda deka kon trenerot igracite nemat nikakov pocit. Mora da se vospostavi red vo klubot od sportski direktor pa do menadzeri skauti pa do vraboteni pa do igraci, nekako se ova mi lici na rastiman orkestar. Nastrana od ova imame loso procueno ime kaj menadzeri igraci i treneri za nestabilen klub i se pokje ke ni se zatvorat vratite. Vo edna godina pocnavme po 2 3 treneri da menvame, ili da si odat i tie so si odat si odat so pricina povrzana deka nemat sloboda tuka so cest na isklucoci. Sekoja cest za sterjevi so vlozvat uste i se to vo red ama lekcijata mora da ja naucat deka vo klubot mora da ima hierarhija red i discplina, spored mene i uste luge angazirani vraboteni vo klubot, i da ne bidi pokje od denes za utre, da ne bidi cekaj da osvojme i ako osvojme pa ke vidme dali ke barame igraci ili slicno tuku da se barat sovreme so vizija i plan da se praj ekipata a ne da cekame 5 do 12. Sega i nigde da ne igrame treba da barame jaki igraci oti ligata e jaka i konkurentna. Treba da se funkcionira kao edno, od uprava do publika pa do igraci i trener. Kako so mrazam jas i sekogas sum protiv da se pluka po nasite igraci ili trener od strana na publikata vo vakvi utakmici taka sum i protiv igracite da karat po trenerot.. nemozi igracite da se lutat ako publikata pluka po niv, a tie istoto mu go prat na trenerot.. ednostavno nikoj nekji takva rabota.. taka da objektivno treba da se gleda na rabotite..

Само за то и ги бива да пишат по фејсбуци и да се сликат. Нека му го земи сега Алкалоид Фитилот и Охрид уште неколку македонци, ќе му текни на кај август дека една постава не ќе можат да состават, па ќе донесат разноразни Валидовци, Кајовци, Нилсени, Суси, Муси и компанија.

Само за то и ги бива да пишат по фејсбуци и да се сликат. Нека му го земи сега Алкалоид Фитилот и Охрид уште неколку македонци, ќе му текни на кај август дека една постава не ќе можат да состават, па ќе донесат разноразни Валидовци, Кајовци, Нилсени, Суси, Муси и компанија.
Како можи бе само на Пелистер да му земат играчи? Кој се бе 'алкалоид' и 'охрид'? Видовме Костески го зедоја, па се скапа играње. охрид со она перење пари долго нема да трај, а кој и да речи дека е обратно или го лажат или сам се лажи.
Ќе си се среди Пелистер в година

Слаба игра, незаинтересираност, недисциплина, без проток на топка, забораени играчи на клупа, без ротација, без поддршка од голмани(1 интервенција во второ полувреме), неможиш да тепаш онаков Вардар во одлична форма. Според мене ништо лошо се изгуби титулата, подобри беа цела сезона, едноставно ферски е да се честита и ни останва да се бориме за второто место. Според мене имаме поголем проблем ние како град со тие шминкери шо седат надвор од копот, се претставуваат како НАЈГОЛЕМИ Чкембари, како тие да одат 20 години на ракомет, и по коментари и сегде, а салата ја напуштаат во 57 минута. Чекај бе малце најголеми стручњаци, најголеми навивачи, најголеми “Чкембари” ја напуштаат салата 57 минута, читај КАРАТ СВИРАТ по играчи, по капитен на екипата и слично. А, овие истите воедно ги прат сите нервози и тензии за карти. Се во ред изгуби екипата, слаба игра, недисциплина незаинтересираност, неможи ти да караш по некој, кај шо да било обратна ситуација би се радвал и би му го пушел к*урот буквално. Се претставуват најголеми “Чкембари” групата дава поддршка после изгубена титула, поединци од јужна трибина( не дружината) со сезонски карти, карат врнат по своето, а дават аплаус на Вардар(не дека нетреба), ама непамтиме како нашите играчи таму беа со шишиња годени. Според мене овие се поголеми проблеми од губењето на титулата, се во ред разбирам, дисциплина немаше, ама немаш оправдување да караш фамили и слично за некој кој шо трошиш време, пари. Во победи сите сме големи, во поразите ако сме вистински навивачи, 10 пати треба да сме поголеми, а го имаме епитетот најракометен град, ама не само во победи, најракометен град треба и во порази да бидиме. Групата секоја чест. Неможиме да бараме другите да не почитуваат, ако самите не си го почитуваме своето.

Не сваќаш дека ни Охрид ни Алкалоид не можи да земи играч освен ако ПЕЛИСТЕР не одлучил да се ослободи од него

Се претставуват најголеми “Чкембари” групата дава поддршка после изгубена титула, поединци од јужна трибина( не дружината) со сезонски карти
Има секакви ликови таму точно ама и по 5 сезони играчите ја гледат публиката и наместо да се фокусират да играт и да си ја гледат работата за која се дебело платени тие се расправат и се фокусират на публиката. На промашен шут, пенал или глупа грешка во афект се дешава и јас да се изнервирам и да се развикам и тогаш ако ме види некој од играчите треба да се лути?

А управата ако чита тука има 3-4 ликој во јужната на кој шо треба да му се одземи трајно сезонската и да не стапнат таму поќе, играме лига шампиони одма се кара по судиите уште недојдени и прат тензија, се молат да ги снимела камерата.

Публиката брзо заборава и ќе се смири ако види дека играчите дават 1000% од себе и се крајно професионални ( шо сега не е ни 1% случајот вака).

Има секакви ликови таму точно ама и по 5 сезони играчите ја гледат публиката и наместо да се фокусират да играт и да си ја гледат работата за која се дебело платени тие се расправат и се фокусират на публиката. На промашен шут, пенал или глупа грешка во афект се дешава и јас да се изнервирам и да се развикам и тогаш ако ме види некој од играчите треба да се лути?

А управата ако чита тука има 3-4 ликој во јужната на кој шо треба да му се одземи трајно сезонската и да не стапнат таму поќе, играме лига шампиони одма се кара по судиите уште недојдени и прат тензија, се молат да ги снимела камерата.

Публиката брзо заборава и ќе се смири ако види дека играчите дават 1000% од себе и се крајно професионални ( шо сега не е ни 1% случајот вака).
100% си во право, друг мие муабетот мене, неклавам тука ни играчи ни никој, зборам општо како можи да си дозволиме така, иначе се согласувам 100% сотебе дека мора да фокусирани.

Играчи се земаат уште од сега за наредна сезона!
Ако стварно сакаме и организациски и како клуб да одиме ниво напред и да свртиме нова страница.
А не да чекаме август септември.
Сега е јасно дека немаме шанси за титула па да правевме калкулации до крај.
Да се почни уште од денес.
Се друго ќе е џабе.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom