Фан клуб - РК Вардар

И јас сум убеден дека ќе ги тепаме во недела, некако ми делува дека се е на наша страна.

Прво за нас натпреварот доаѓа во многу подобар момент за разлика од нив, ние влегуваме во дербито после изборено четвртфинале во Европа лига, тие после дебакл од Барселона, плус повредата на Тајник им е голем хендикеп.

Имам чувство дека атмосферата кај нас во екипата е на одлично ниво, дечките горат од желба за докажување, плус цела сезона ја темпираме формата за овие натпревари во домашното првенство, такви беа најавите на Чупиќ уште пред да почне сезоната.
Како минуваа натпреварите еден по еден, се повеќе верувам во неговата работа, мислам дека со двете победи во Автокоманда и таа дома против Бенфика, покажавме шампионски менталитет и потврдивме дека сме зрели за враќање на титулата во Скопје.

Очекувам сега во плејофот да го видиме најдоброто од оваа екипа, мислам дека двата дуели со Пелистер ќе бидат јаготка на шлагот во оваа сезона, посебно имам чувство дека на таа во Скопје убаво ќе ги прегазиме.

Se mirisase na odlicno gostovanje!

Uste so samiot zdreb odma pocnaa da se pravat planovi za gostovanje so Melsungen. Nekako Germanija za cel balkan e predodredena za golemo gostovanje.
So netrpenie cekavme da dojde denot, bajagi sporo idese :) No kako taka dojde I toj den da poletame. Stignavme vo Dortmund rano sabajle, (koj rano rani dve srekji grabi) pukase sonce. Kaj da otidevme toj del imase nasi neverojatno. Potoa ne sobraa od Keln I se upativme kon Kassel. Tamo vekje se sobiraa nasi navijaci od najmlado do najstaro.
Prvo vo kafic vo centarot mavnavme nekolku pijacki posle vo pabot laj sto imase sobir na Komiti. Tamo nekolu casovna, odlicna druzba so site iselenici, dojdeni od mk samo za utakmica, vojvodi I uge.
Od tamo se upativme site kon mestoto na sobir so site Vardarci. Skara se vrtese se ubivme jadenje kubasici a toa si povleluva tecnosti :) Komiti zadgranicen okrug donesoa gajbi pivo za dobro shtimanje :) Pa pak ke kazam imase odlicna druzba . Se vleze porano no ko za belja pred sala imase hrana I pijaloci... pa ostanavme do sam pocetok.
Celiot kop bese poln pa stoevme do kopot. Pesna ecese celo vreme. Do nas gospodata so MT dresovi slikaa snimaa, pa I padna obostrano castenje pivo :)
Se na se odlicno bese, uste ne mi se veruva kolku ima iseleni od MK...
P.S. Da se spremame za Hamburg najdobro e so vreme da si pocneme :)

Ќе биде дозволено Комити да гостуваат во Битола , или двата најважни натпревари во лигата ќе останат без присуство на гостински навивачи?

Ќе биде дозволено Комити да гостуваат во Битола , или двата најважни натпревари во лигата ќе останат без присуство на гостински навивачи?
Што дека, посекако ке ги пуштат во второ полувреме

Ќе има гостување,нема причина да не се дадат 150 -200 карти за гостински навивачи, што е малку ама толку дозволува капацитетот на салата,а интересот е голем терминот на мечот е супер може да се изненадени со бројка доколку сите се пуштат во сала.

Што дека, посекако ке ги пуштат во второ полувреме
Тоа секако се бруки невидени.
Автоматски споено мислење:

Ќе има гостување,нема причина да не се дадат 150 -200 карти за гостински навивачи, што е малку ама толку дозволува капацитетот на салата,а интересот е голем терминот на мечот е супер може да се изненадени со бројка доколку сите се пуштат во сала.
Знам дека би било супер , и така треба да биде , само прашањето ми беше дали е официјално тоа дека домаќинот е согласен да гостуваат гостински навивачи ?

Го чекам @EdenZivotEdnaLjubov на репорт за играчов :)

Играше топ на минатово ЕП. Особено против Германија. Би било топ ако дојде кај нас.

Вардар да е паметен, да си го земе дефанзивецот Марко Тасиќ, игра за Динамо од Панчево. Како ги похапси вчера Германците како Абутовиќ во најдобрите денови. Многу реален и истовремено многу корисен трансфер би бил тоа за нас додека не го капарисале некои други, ако веќе не го направиле тоа...
Уште пред неколку месеци беше пикиран од Кајгана скаут екипа.:D

Нов Абутовиќ практично

Одлични резултати имал со Србија

Со Мечка би биле вистински БЕДЕМ во одбрана.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom