Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Денешниве "премиум" гуми, не нудат повеќе од гумите со стандарден квалитет. Плаќаш само за бренд.
225/55R18 98V Hectorra 5 FR - Motocentar.mk https://share.google/NQfkxgH2ZydZfGTQu

Јас би ги земал овие, зад нив се крие 100% континентал гума.
Овие се подобри бидејки се енергетска класа B на гориво и A на дожд:
Автоматски споено мислење:

Дечки сакам да освежам со нови летни гуми, мислење :

@nik1 зар не пасуваат оние од што ги има по бензиски што имаат по многу адаптери во комплетот пр.
1772808848542.jpeg

Sigurno se fajkat samo neznam kako se vadi ovoj specificniov adapter na fiat sto e.
види помини кога нема многи гужва на бензиска ќе ти помогнат вработените и ќе ги монтирате заедно, за возврат можеш да оставиш една кока кола да ти ги благословат откако ќе си заминеш со новите :icon_lol:

Овие се подобри бидејки се енергетска класа B на гориво и A на дожд:
Автоматски споено мислење:

За таа Саилун марка е прв пат слушам. Друго сега не знам дали е од вебсајтот, но фалат многу важни информации за гумата како на пример дали е 98V.

Многу смрди информацијата која е представена (или поточно скриена) и самиот "бренд".

Здраво. Едно прашање поврзано со заглавено тркало поради корозија. И покрај тоа што сите 5 штрафа се извадени тркалото неќе да се одвои од осовината. Пробував и со клоци и со нишање на колата не мрднува, дури и ја поместувам цела кола кога влечам, тркалото стои заглавено. Ќе пробам и со WD-40, само утре да купам, и да видам дали ќе попушти. Дали некој имал вакво искуство и како го решил проблемот?

Здраво. Едно прашање поврзано со заглавено тркало поради корозија. И покрај тоа што сите 5 штрафа се извадени тркалото неќе да се одвои од осовината. Пробував и со клоци и со нишање на колата не мрднува, дури и ја поместувам цела кола кога влечам, тркалото стои заглавено. Ќе пробам и со WD-40, само утре да купам, и да видам дали ќе попушти. Дали некој имал вакво искуство и како го решил проблемот?
Да не имаш електрична рачна?

не, механичка е со сајла. Се работи за постара кола на која гумите не и се мењани 3 години пошто не е многу возена
Ако си од Скопје и не го решиш проблемот оди кај Мирко во Ѓорче.

Ако си од Скопје и не го решиш проблемот оди кај Мирко во Ѓорче.
Го решив

1773169799832.png

за да си го реште проблемот од прва, нема да се бафтате со WD 40 туку ќе си земете одвијач Wurth Rost Off и една хебла

кога сме веќе на темата со менување гуми и вакви проблеми нели имаше некоја маст што ја ставаат за да не запекува?

Прашувам за да земам јас, кога ги менувам гумите знае да ми јави некогаш обично од предните да биде така малку запечена па да пробам да го избегнам тоа

кога сме веќе на темата со менување гуми и вакви проблеми нели имаше некоја маст што ја ставаат за да не запекува?

Прашувам за да земам јас, кога ги менувам гумите знае да ми јави некогаш обично од предните да биде така малку запечена па да пробам да го избегнам тоа
Бакарна маст

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom