Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Околу глупавоста на народот еден пензионер ми го кажа истото пред една недела..ме зачуди што прогледал на стари години..повеќето живеат во некој филм во рани 80-ти од времето на социјализмот и веруваат на се што им се каже во вестите во 19:30h..

Драга

Мислам дека 2019 година беше последна нормална година на земјинава топка.
Од тогаш навака све си еба мајката од лошо полошо во секој поглед.

Господ на помош, здравје, мир и разум.
:popce:

ДК,

Во темата контроверзно мислење пишував за мојот папагал од детството, оној кој го учев да збори, а притоа тој вид на папагали немаат способност да научат да зборуваат. Попатно имам уште неколку приказни поврзани со моите домашни миленици.

Имав златна рипка, живееше со еден мал аквариум. Имаше некое безвезе име, не дека знаат да се прозиваат, колку да го има. Голди. Голди умре. Водата и се направи ко боза, и имаше и текстура и густина, па ајде купивме филтер и земавме нови две рипчиња. Филтерот беше поголем од аквариумот, рипките не се ни гледаа.

После почнав со мачките. Пред неколку години ми дојде мачор кој сакаше да ми биде мачор. Беше млад, бебе, неколку месеци, прво пискаше под тераса, па се запитоми. Си реков, ај ќе го чувам, кај две, таму и три, барем ќе брани територија. Порасна. Прв бега кога ќе дојде некој мачор. Метак. Испарува. Го нема. Па пуштил еден глас ко канаринец, стакло пука кога ќе писне. Мислам дека намерно доаѓаат мачорите, не за храната, туку да го истепаат.

Имам и природно глуп џукац, главата му е како перископ, само нешто гледа, само нешто слуша. Генерално гледа да направи штета, баш тоа што не треба да го прави, го прави. Има цел тревник, не, он сака да сере во цвеќето! И го исуши! Сега сере во тревата! Цревото го направи систем капка по капка, кебето го скина, спие на даска. Му викаш дојди, тој ќе седне. Му викаш мирен, почнува да ти рипа, а претходно убаво ќе се натопи во некој вир. Лае се додека некој не влезе во дворот, откако ќе влезе, слободен премин. Тоа е.

Доколку дозволуваат условите, убаво е да се има некое животинче, на некое друго суштество да се отвори домот. Да се сподели љубовта и среќата. Сите ги чувам од бебиња, две ги чувам од цуцла. :love:

До следно читање!

Draga ova veslanjeto so tocakot bas i ne mi legna na srce. Ebati to kardioto , noze mi padnaja u pm. Koj normalen pri zdrava svest i sovest dobrovolno se izloziva na ovaa tortura, mazohisti ste nesto ili so vi e filmot ?
1000003844.jpg
Ajde uste dva i pol meseci, ke se izdrzi nekako :toe:

Cel Februari Januari bese dozd i sivo oblacno samo partija ipol i toa ipol ne bese ipol , sega edna nedela sonce, zenata e preporodena.....
Teknuvalo - Terminator, nekoj kako sto ima depresivni ili anksiozni misli jas razmisluvam koja e razlikata od toj period i ovie nedela dve, Sonceto sekako e broj faktor dva duri razmilsluvam samo za dole, ama broj eden e spilplazot kade odam sekoj sen koga sum sloboden, tamu sedam po 4-5 saaati so maliot kade sto vireee od mladi Avstrijki majki, sto e faktor broj 1......
Denes bev vo filijala do malo gradce blizu mene go vidov Kosovarot LJON koj si stavi 20 paketcinja od Temu da bide poportokalov -ED Sharan mesto edno, glavata mu e kak od Epstejn fajl,

Me nategaa so Palestinec koj ima 6 deca i Nigeriec so 5, zaato sum imal edno i ne sum sakal poveke deca.....nakrajta zedoja sovet deka koga go vadis e pojako iakustvo nego da ja ubivas zenata....na krajot dojde Taner koj saka da pravi fudbalski klub od sinovi zenata ceka petto vo 5 godini, lubitel na Ali Ahmeti, denes bi se vratil nazad vo konfecijata vo MK za minimum plata...

Нема посмешно од маженца кои се замериле на една тема, и сега на сите теми се напаѓаат еден со друг. Ад хоминем на најјако пуштен.
slap-virtual-slap.gif

Драга Кајгана,

На времето кога уште можев да закуцам на кош со мала топка дојдоа The Young Gods на Таксират, ама јас млад и без пари не ги видов. Симнав пиратски албум од нивната музика и решив поради тоа да се пишам на IRC (кој се сеќава на таа мрежа, уште колку имате до пензија?) како YoUnG_GoD
Во меѓувреме и престанав да ги слушам, слушав секаква музика, бев на секакви концерти, дури и се оженив и вечерва конечно со жена ми ќе идеме да ги видиме The Young Gods во живо. Далеку се од млади, жена ми ме ремети, ама ем повторно доаѓаат во Македонија, ем во МКЦ, така да нема шанси да ги пропуштам.
Ова е тоа што го викаат средовечна криза? :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom