Атентатот на Киро Глигоров - Нови сознанија?

• Креатор на темата Креатор на темата Harry the dog
  • Време на започнување Време на започнување
Глумеа преговори, верувајќи дека времето работи за нас, иако не знаеа како да излезат од калта во која беа загазени. Од моментот кога се прифати ФИРОМ се знаеше дека со тек на време ќе следи промена, скоро на сите им беше јасно, само прашање беше каква ќе биде штетата, и никој не веруваше дека ќе се најде толку голем абдал да прифати ваков договор како што се прифати.
Иако се сложувам дека и ФИРОМ било глупост, вака или така, времето вистина работеше за нас и уште една шака држави останаа да нѐ признаат. И Русија и САД и Кина не имаа признаено, беа останати само држави во Европа каде грциве имаа некое лоби. Полека бевме признавани од спортски федерации и скоро секаде бевме Македонија. Она копитото што го смени името дека не нѐ ранело е друга работа.

Секој со здрав разум би го отфрлил овој предлог.
Od denesen aspekt podobro da prifatel.
Po 30 godini go smenivme imeto za dzabе, a vo megjuvreme izgubivme i drugi po mene pobitni frontovi (albancite, bugarija).

Narodot i liderite bile mnogu glupi ako mislele deka drzavata kje prosperira koga najmoknjata drzava vo regionot te koci. Tie 120 zemji ne znacat nisto koga vo sekoja situacija ja biraa Grcija pred nas.

Киро владееше низ 90тите.
Киро не виде многи аир од олигархијата. Бранко и таа прва постава на Сдс виде. После у 98ма и Љубчо виде,иако победата му се темелеше на таа криминална приватизација.
Автоматски споено мислење:

Po 30 godini go smenivme imeto za dzabе, a vo megjuvreme izgubivme i drugi po mene pobitni frontovi (albancite, bugarija).

Narodot i liderite bile mnogu glupi ako mislele deka drzavata kje prosperira koga najmoknjata drzava vo regionot te koci. Tie 120 zemji ne znacat nisto koga vo sekoja situacija ja biraa Grcija pred nas.
Се слагам. Промена тогаш,двојна формула од денешен аспект изгледа како 7ца на лото.

И вака и така сменивме име,овој пат и за внатрешна употреба. Катастрофален пораз за државава.

Последно уредено:

Не можеме сега од после да судиме, буквално од денешен аспект многу работи ќе беа подобри од сегашната калакурница. Тоа не значи дека таквиите одлуки би биле добри за да може да ги легитимираме или оправдаме.

Вториот дел, за мене, е еден од големите проблеми и пропусти на Македонската политика од осамостувањето. Разум и спремност за компромиси во најчувствителните прашања на државата и Македонскиот народ. Видовме до каде не донесе буквално соголени сме. Не дека тоа што пиша не е така, Грција до денес не кочи иако ете сме договорени. За некои работи еднoставно треба да стоиш цврсто како држава и нација, а името е едно од тие работи. Не сетија дека секогаш попуштамe затоа и секогаш на нас е притисокот. Истото ќе биде со Булгариве.

Последно уредено:
Не можеме сега од после да судиме, буквално од денешен аспект многу работи ќе беа подобри од сегашната калакурница. Тоа не значи дека таквиите одлуки би биле добри за да може да ги легитимираме или оправдаме.

Вториот дел, за мене, е еден од големите проблеми и пропусти на Македонската политика од осамостувањето. Разум и спремност за компромиси во најчувствителните прашања на државата и Македонскиот народ. Видовме до каде не донесе буквално соголени сме. Не дека тоа што пиша не е така, Грција до денес не кочи иако ете сме договорени. За некои работи едниставно треба да стоиш цврсто како држава и нација, а името е едно од тие работи. Не сетија дека секогаш попуштама затоа и секогаш на нас е притисокот. Истото ќе биде со Булгариве.
Zatoa i glupi se muabetite - sto bi bilo kad bi bilo. Po mene ova ne bilo tesko da se predvidi, pameten politicar sigurno go znael epilogot od sporot so Grcija i deka vremeto ne raboti za nas. Ama ete zivi zdravi.

Nastrana od toa, Kiro mozhe da go sporeduvas so drugite lideri posle nezavisnosta. Ne so Filip 2 ili Napoleon. Kako takov, bil minimum edno nivo nad ostanatite. Donel teski odluki pri kompliciran period za drzavata, i ne izvadil od kashata bez vojna. Narednite nasledija cista smetka, ne donesoa niedna teska odluka i use tolku ja zasraa rabotata.

Zatoa i glupi se muabetite - sto bi bilo kad bi bilo. Po mene ova ne bilo tesko da se predvidi, pameten politicar sigurno go znael epilogot od sporot so Grcija i deka vremeto ne raboti za nas. Ama ete zivi zdravi.

Nastrana od toa, Kiro mozhe da go sporeduvas so drugite lideri posle nezavisnosta. Ne so Filip 2 ili Napoleon. Kako takov, bil minimum edno nivo nad ostanatite. Donel teski odluki pri kompliciran period za drzavata, i ne izvadil od kashata bez vojna. Narednite nasledija cista smetka, ne donesoa niedna teska odluka i use tolku ja zasraa rabotata.
Не пишав ништо поразлично туку дека Киро за другите беше со формат. А не знам дали да го проценам позитивно или негативно кога и за двете страни има аргументи. Иначе проценката за него не треба да носиме во споредба со други туку индивидуално.

А за епилогот не се согласувам, шансите беа поголеми да дојде до тоа како што дојде ама не дека неможеше да заврши и поинаку.

i ne izvadil od kashata bez vojna.
Дај бе не глорифицирај глупости што не зависат од нас. Србија ако сакала ќе не средела за 5 мин особено псоле тоа " доброволно давање на оружјето " што отишло до тоа да се корнат штекери. Никаков фактор не сме биле ни у Југа, ни за распад на Југа. Поќутеле и оставиле све што можат Србите со ЈНА да земат од овде. 3000 пати ти кажав дека што рекол Милошевиќ и каква понуда имал од Мицотакис.
Никој за ништо не го прашувал Киро а најмалце па он самиот да не извадил без војна.
Дебилното прашање на референдумот е доказ за се ова и секако не интонирањето на химната ама тоа е од КПЈ послушниче што ние овде го гледаме ко народен херој.

Дај бе не глорифицирај глупости што не зависат од нас. Србија ако сакала ќе не средела за 5 мин особено псоле тоа " доброволно давање на оружјето " што отишло до тоа да се корнат штекери. Никаков фактор не сме биле ни у Југа, ни за распад на Југа. Поќутеле и оставиле све што можат Србите со ЈНА да земат од овде. 3000 пати ти кажав дека што рекол Милошевиќ и каква понуда имал од Мицотакис.
Никој за ништо не го прашувал Киро а најмалце па он самиот да не извадил без војна.
Дебилното прашање на референдумот е доказ за се ова и секако не интонирањето на химната ама тоа е од КПЈ послушниче што ние овде го гледаме ко народен херој.

Од таа заслепеност кон србите ,дури и имаме погтешно пласирани информации.

ПЛАНОТ ЗА ПОДЕЛБА НА МАКЕДОНИЈА Е ПЛАН НА СРПСКИТЕ ГЕНЕРАЛИ ДОСТАВЕН ДО ГРЧКИТЕ ГЕНЕРАЛИ. Поделбата е планирана баш на средина ,кај Градско-Велес некаде.

Планот е толку детален што во документот се наведува и естимација на жртви. Буквално србиве наведуваат дека грците би поминале со минимални жртви,затоа што нема да има никаков отпор.

Србите сакале! Да не праиме филмови дека нешто браќа ни се,ова она.

Србија со сигурност сакала, ама не можела.
Не можела од технички, тактички или временски аспект ? Од технички можела, од тактички и временски воппшто не можела.

Не можела од технички, тактички или временски аспект ? Од технички можела, од тактички и временски воппшто не можела.
Не можела од ниеден аспект од овие што ги наброја

Не можела од ниеден аспект од овие што ги наброја
Зашо од технички не можела ?
Гледаш дека пукнале со прсти у Белград и за 2 дена собрале цели касарни од овде .

So kakva razmisluvanje vladee sea, i so kakvo zalenje zborite za toa sto sme nemale vojna, bi rekol deka zavrsil dobra rabota.

Ako mislis deka ne e nesto specijalno toa sto go naprail, seti se na narednite lideri i nivnite genijalnosti, kako priznavanjeto na Tajvan, teritorijalnata podelba, menjanjeto na imeto, amnestija na voenite zlostornici etc. Da, u normalni uslovi ne e nisto specijalno toa, ama so vakov glup narod i glupi lideri, i te kako e uspeh toa so go naprail.

Зашо од технички не можела ?
Гледаш дека пукнале со прсти у Белград и за 2 дена собрале цели касарни од овде .
Тоа го можеле пошто сме имале нивни инсталации на апаратчици во државата низ 90тите.

Ако почнале босанско сценарио, ќе се умешале со сигурност бугарите кои во тој момент имале оружје доволно за да војуваат со цела ЈНА и Турција заедно.

i so kakvo zalenje zborite za toa sto sme nemale vojna
Од кај ти се овие заклучоци бе друже ? :pos: :pos: :pos:

Реално ако гледаме на нештата тоа значи жалење или водење инает ?
Ти друже или си некое зумерче 98-99 годиште или си апла бумер 70ка, роден у 50 тите. Тие се вакви ако нешто не кажеш што нив им се свиѓа одма си контра нив а уствари скарани се со логика и реализам.
Реално ти кажувам според фактите на терен дека склопот на околности не има извадено од војна а не Киро ама вие бумерите или децата што не го знаат Киро величите го како некој маестрален дипломат и политичар. Киро само има потврдено кога Слобо му рекол ја собирам цела воена опрема. Е толку направил.

Сите политичари за од 91ва навака за кур не ги бива затоа не е паметно да реалтивизираме кој испаднал поголем предавник.
Автоматски споено мислење:

Тоа го можеле пошто сме имале нивни инсталации на апаратчици во државата низ 90тите.

Ако почнале босанско сценарио, ќе се умешале со сигурност бугарите кои во тој момент имале оружје доволно за да војуваат со цела ЈНА и Турција заедно.
Епа ај ова сега истово обајсни му го на Артас Менетил што запнал да ме убедува дека Киро сам го решил Милошевиќ да не не нападне.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom