Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Толку се точно одредени границите што 49% е држава во држава, Хрватите ден денес не се откажале од претензии за нивен ентитет.Пријателе Босна барем секој се знае што е и до каде е, границите се точно одредени, од муфљузите како Киро и неговите „оази на мирот„ Македонија денес е таква каква е
А ај погледни вака....Sakam da kazham drugite zemji imaa golema motivacija da se borat, nezavisnosta ili golem del od teritorijata im bese pod prasanje.
Dokolku i oni go dobiea istoto ko nas, ni oni nemase da vlezat vo konflikt.
Nie od taa situacija izlegovme so best case scenario. Toa kako se razvija drzavite nataka e del nasa krivica, del geopoliticka situacija koj nema vrska so vojnata. Teorijata deka ako sme platile so krv togas poise kje ja cenevme drzavata za mene e smesna, zasto Bosna plati mn krv pa ene gi beter od nas se.
Ова.Толку се точно одредени границите што 49% е држава во држава, Хрватите ден денес не се откажале од претензии за нивен ентитет.
За Брчко муабет да не правиме.
Во цела држава немаат регистарски таблици со имиња на градови за да не се дотепаат еден со друг, дај бе не трескајте вакви глупости.
Се додека во државичкава нема територии со посебен статус на ентитет и автономија исцртани со испрекинати линии на Гугл Мапс, за БиХ сме се уште и вака утепани, државиште.
I koj e zaklucokot od ova? Krivo vi e deka lesno sme prosle?А ај погледни вака....
Ако бевме под директен воен напад можеби тогаш ќе добиеа мотивација за борење. Како што на пример добија и 2001ва и како што добија и украинцине 2022. У двата случаи политичарите ја изгубија војната.
Ние го добивме тоа што го добивме затоа што Слобо сам кажа дека не сака да отвара нов фронт на југ додека не ги заврши Хрватска и Босна. А и Мицотакис му предал карта со исцртана заедничка грчко - српска граница меѓу Прилеп и Битола.
Не не и е криво. Среќа што знаеш да вадиш муабети од контекст па барем ни е интересно.I koj e zaklucokot od ova? Krivo vi e deka lesno sme prosle?
Точно е дека Милошевиќ и Мицотакис сакаа да ја поделат државата. Грците прво рипаа за тоа, ама после се уплашија. Нивен воен авион отиде до скоро Велес негде, а мислам во Кавадарци или околината негде пукаа по луѓето во лозјето. И јас знам ми имаат кажувано дека ако сакаа нашите можеа да го срушат авионот фино лепо, ама не сакаа за да не испадне некаква провокација и да се направи војна. Киро си беше супер за нас баш во тој период. Единствено, како и на сите други не ми се свиѓаше што попуштија за референцата "Former Yugoslav Republic" да стои пред Македонија. Ама за тоа не е само тој крив, криви се и тие што беа околу него од министри до советници итн. Можеби, можеби, можело да се извлече нешто подобро и на крај да си останевме на тоа (како Демократска Република или Народна Република) кои ќе беа поволни за нас. Мислам дека од денешен аспект има многу поголем респект отколку кога беше претседател.Treba da si mnogu glup za da vlezes u vojna toj period radi oruzjeto. Sva srekja ovoj ne bil.Не не и е криво. Среќа што знаеш да вадиш муабети од контекст па барем ни е интересно.
Треба ли да ти објаснувам причинско - последични дешавања т.е. батерфлај ефект ?
Мубатеиве се што би било кад би било. На пример мирно да не им го дадевме цело наоружање од регионалната одбрана на ЈНА сигурно ќе го јадевме немиен. Иначе се проценува дека воената опрема и наоружање од кај нас целосно било доволно за војната во БиХ. Да не сме им го даделе можеби ќе немаше толку обемен конфликт таму а овде ќе имаше фрки.
Треба ли уште да ти објаснувам причинско - последични дешавања т.е. батерфлај ефект ?
Па како немало да има поголем конфликт ?Treba da si mnogu glup za da vlezes u vojna toj period radi oruzjeto. Sva srekja ovoj ne bil.
Drugo po definicija, ova sto si go opisal ne e baterflaj efekt, ama ajde da ne ja tupam. Ako radi oruzjeto imalo obemen konflikt tamu, togas po tvoja logika, ako ostane oruzjeto tuka, bi imalo pogolem konflikt tuka?
Тие 100 милиони долари не биле понудени како мито за Киро туку како помош за државава.
Глупости.Скромен политичар, ја истурка нашата независност беа пролеана крв на оваа почва, а можевме да завршиме како Босна, уништени генерации и, еве, после 30 години државата сеуште не можат да ја дочистат од мини. Слава му!