Цени на горивата во Македонија (поскапување и поевтинување)

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Онтопик сме скроз. Човекот праша - според дефиниции за слободен пазар, понуда и побарувачка - ако нафтата влијаеше на цените на другите commodities (поскапо производство, превоз, итн), тогаш зошто сега тие цени не паѓаат.
Не ми се прави муабет за тоа. Поздрав

homer-simpson-bush.gif

sekoe tvrdenje za tvojata ekspertiza, profesionalnost i intelegencija samo shto propadna kako titanik vo okeanot
Ти пишав што мислам за цената на нафтата како ќе се движи, ќе оди доле година дена па после горе неколку години и ќе биде дупло од сега најверојатно.

Последно уредено:
Цената на горивата би требало да е стабилна оваа година очекувам за 12-24 месеци раст на цените.

Екипа, абе не даваат да се става гориво во Макпетрол. Ме вратија сабајлинава, после отидов околу 16:30, ми викаат нема. После разбрав од други дека почнале пак да ставаат.
Се шушка дека ке се качува од Вторник двоцифрено па тактизираат бензискиве.
Нејсе.
Сакам да прашам, што кур не ја качат цената? Ме дупи, ме враќа од бензиска. Наплати ми повеќе ама стај ми не ме заебавај. Малце се исфрустрирав.
Зошто вештачки ја оставија цената на нафтава неделава без да ја качат?

Затоа што не се способни да ја регулираат цената секојдневно. Немаат ниту кадар ниту знаење да следат берзи, трендови на движење на сообраќај, и да менуваат во текот на денот. Во Германија цените на горивата се менуваат по 3 пати во денот, кај нас мора регулаторна да заседава секои 2 недели.

Екипа, абе не даваат да се става гориво во Макпетрол. Ме вратија сабајлинава, после отидов околу 16:30, ми викаат нема. После разбрав од други дека почнале пак да ставаат.
Се шушка дека ке се качува од Вторник двоцифрено па тактизираат бензискиве.
Нејсе.
Сакам да прашам, што кур не ја качат цената? Ме дупи, ме враќа од бензиска. Наплати ми повеќе ама стај ми не ме заебавај. Малце се исфрустрирав.
Зошто вештачки ја оставија цената на нафтава неделава без да ја качат?
Dupat dodeka mozat, ja kupile na evro sakaat na 80 da ja prodadat...e toa e nisto drugo ako mozi i na 90mkd.

Само јас не си ставив гориво и се надевам дека утре ќе има.

Na site makpetrol benzinski nema dizel. Se ceka pokaxuvanje na cena pa posle ke ima kolku sakate.

Lukoil имаат дизел и продаваат без никакво ограничување.

Имаат лукоил, ама сега ми кажаа дека во секој момент може да снема. Цистерни немало.

Lukoil имаат дизел и продаваат без никакво ограничување.

Back
На врв Bottom