Пожар во Кочани, диско Пулс.

• Креатор на темата Креатор на темата Syn
  • Време на започнување Време на започнување
Кога ѓаволот доаѓа по своето не прашува....тоа е животот. Никој на сакаше да се деси ова ама еве се деси...вина имаат сите од една страна ама од друга зарем треба да се затвориме дома и да не живееме. Ова беше брутално потсетување на мементо мори.
Треба да се живее да. Ама да знам дека ќе искочам од кафичот жива и здрава. Без кров да ми падне врз главата. Јас искачам, а на трња сум. Па и тоа не чини

Треба да се живее да. Ама да знам дека ќе искочам од кафичот жива и здрава. Без кров да ми падне врз главата. Јас искачам, а на трња сум. Па и тоа не чини
Статистички земено многу поголема шанса има да ти се деси нешто кола додека возиш на пример или у автобус кога се качуваш. Паранојата е добра ствар ако има реална причина за нејзе иначе е убиец на задоволството. Ова се случило еднаш и толку, живееме на место на планетава каде е релативно безбедно....ќе дојде време кога излегување у двор ќе биде поопасно од свесно идење у дискотека која знаеш дека ќе се запали.

Сакаш да крстариш по езеро, не знаеш дал е бродот исправен или Мамула (адмирал на југо морнарица во 80ти) го сервисирал.
Мора да патуваш до работа и назад со автобус, не знаеш дека уопште немале технички освен на папир.
Мора да те згрижат ради ковид, не можеш ни да одиш ни да стоиш, нит да дишеш. Не знаеш дека нит контрола за улаз има нит се асални инсталации за кислород и струја. А неспособен и да станеш од кревет.
И ред поредум она што сакаш да уживаш или мораш од што нема друго чаре, бум.

Инаку од старите не знам ама најголем % од новиве згради немаат ни инспекции нит реален технички освен на хартија. Нит инспекција за нелегални пренамени на делови од зграда.

Допрва ќе го јадеме со ваков јавашлук.
За пусти пари.

Абе луѓе, ја прва сум за Мементо мори. Едно е да умреш ради нечива мрза и непрофесионализам како во Нови Сад, Пулс еве и Швајцарија ова што се деси.

Мементо мори
Ја се извинувам за офтопик, ама ова е еден од најглупите изрази.
У последно време гледам дека многу тетоважи со истово се праат. Мементо Мори изразот ја го замислувам као две баби на селска чешма и едната и вика Абе како беше ова филмот од Кристофер Нолан за тај цвикерашот и другата и вика Мементо Мори оооо

Абе луѓе, ја прва сум за Мементо мори. Едно е да умреш ради нечива мрза и непрофесионализам како во Нови Сад, Пулс еве и Швајцарија ова што се деси.
Параграф....тоа е, те фаќа и животот станува пекол. Има нешто у нас што се противи на тоа ама у овој ист момент умираат илјадници луѓе насилно низ целиов свет. Кажи фала богу што си се родила негде каде си колку толку безбедна....не е сејф хевн ама се тркаламе некако сеуште.
Автоматски споено мислење:

Ја се извинувам за офтопик, ама ова е еден од најглупите изрази.
У последно време гледам дека многу тетоважи со истово се праат. Мементо Мори изразот ја го замислувам као две баби на селска чешма и едната и вика Абе како беше ова филмот од Кристофер Нолан за тај цвикерашот и другата и вика Мементо Мори оооо
Може и на шупак да го тетовираат....што има врска тоа со оригиналната замисла и употреба.

Сакаш да крстариш по езеро, не знаеш дал е бродот исправен или Мамула (адмирал на југо морнарица во 80ти) го сервисирал.
Мора да патуваш до работа и назад со автобус, не знаеш дека уопште немале технички освен на папир.
Мора да те згрижат ради ковид, не можеш ни да одиш ни да стоиш, нит да дишеш. Не знаеш дека нит контрола за улаз има нит се асални инсталации за кислород и струја. А неспособен и да станеш од кревет.
И ред поредум она што сакаш да уживаш или мораш од што нема друго чаре, бум.

Инаку од старите не знам ама најголем % од новиве згради немаат ни инспекции нит реален технички освен на хартија. Нит инспекција за нелегални пренамени на делови од зграда.

Допрва ќе го јадеме со ваков јавашлук.
За пусти пари.
технички приеми се праат во кафана...сега сум во зграда на Диаз, додека се градеше пред 14 годинизборував со електронадзорот, му кажувам едната табла што е под вертикали за одвод од кујни и купатила требало да се премести на другиот зид, спротивно, кај што е таблата на пола станови, а ваму можеле инсталација за домофони и таквите работи...ама тој вели, стаивме горе над таблата корито од пластика. ќе е издржи додека да стигнам до Пензија...

Нешто помалку од 40 000 евра има исплатено супорт кочани данок на државата за донациите. Едно нешто што можеше државата да направи е да ги ослободи од данок за да и тор 40 000 евра завршеа кај повредените од пожарот.

Нешто помалку од 40 000 евра има исплатено супорт кочани данок на државата за донациите. Едно нешто што можеше државата да направи е да ги ослободи од данок за да и тор 40 000 евра завршеа кај повредените од пожарот.

Едноставно не е во природата на еден економски тигар да ослободува уловен плен.

Пожарите во Кочани и Швајцарија се десија поради иста причина.Пиротехника во затворен простор.Емоциите на страна ама да користиш пиротехнички срадства во затворен простор е руски рулет.Петардите се забранети и пак годинава имаше деца шо настрадаа од истите.Дрогата е забранета ама пак има наркомани.Значи гледај сам да ја избегниш опасноста,не можиш стално да се потпираш врз претпоставката дека инспекциите си ја бркаат својата работа,пошто обично не си ја бркаат,за жал.

Е ми, ако партијата на власт го врати данокот и го насочи кон повредените, тогаш „нашите„ од кај ќе земат плата „на први„?...

Последно уредено:
Овој газдата од Швицарска го пуштиле наводно. Долга е раката на корзиканската мафија.

Овој газдата од Швицарска го пуштиле наводно. Долга е раката на корзиканската мафија.
Италија мислам и пратила нота на Швајцарија, веројатно има доста жртви од Италија ??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom