Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки едно прашање:
Возам Skoda KODIAQ 2021 и ми светна сијаличката за AdBlue, ми покажува дека имам уште 1200км за возење.
Ме интересира дали да купам туба од било кој бренд или да одам на Окта да си наточам на пумпа?
Zemisi tuba i ke si doturvas.

Фала Богу, арно им текна.

Имам астра К 2017 год караван, пред 1 месец го извадив ДПФ и компјутерски се избришани заедно со ЕГР, на незагреана кола дими црн чад доста кога ке стиснам на гас, а кога ке загрее колата не дими толку многу, ставив и адитив на liqui moly за дизни но исто е, дали има некое решение да не дими или нема ?

Имам астра К 2017 год караван, пред 1 месец го извадив ДПФ и компјутерски се избришани заедно со ЕГР, на незагреана кола дими црн чад доста кога ке стиснам на гас, а кога ке загрее колата не дими толку многу, ставив и адитив на liqui moly за дизни но исто е, дали има некое решение да не дими или нема ?
Losa mapa ili nekoj fajlovi se vrateni. Najverovatno e so dpf remove softverski gasen. Mora softverski da se sredi,imas prebogata smesa i ko ke vlezi vo boost se namalva cadot. Nemas dovolno vozduh a visok gorivo. Smoke limiter se pravi 1:1 za da nema cad. Kade gasnese softverski ?

Losa mapa ili nekoj fajlovi se vrateni. Najverovatno e so dpf remove softverski gasen. Mora softverski da se sredi,imas prebogata smesa i ko ke vlezi vo boost se namalva cadot. Nemas dovolno vozduh a visok gorivo. Smoke limiter se pravi 1:1 za da nema cad. Kade gasnese softverski ?
Vo trubarevo, kaj covek sto ima raboteno vo automakedonija, no on samo go izvadil, a negov drugar go izbrisal softverski, da ne poznavas nekoj sto moze da mi ja sredi ?

Vo trubarevo, kaj covek sto ima raboteno vo automakedonija, no on samo go izvadil, a negov drugar go izbrisal softverski, da ne poznavas nekoj sto moze da mi ja sredi ?
Enko Tunning Skopje najdobri vo cela Mk. Pravat softveri soodvetni za tvoj tip na vozilo i se poevtini od ostanatite "tjuneri" vo mk.

Дечки едно прашање станува збор за пежо 207 внатре има мирис непријатен кој доаѓа од парното, доколку е уклучена климата не мириса, филтрите се нови некој да има искуство?

Кој од овие 2 автомобили мислите дека повеќе вреди за парите, дали вреди да се дадат 4к плус за маздата ?

Suzuki Vitara 1.4 благ хибрид 21.900еур
Mazda CX-30 2.5 - 25.900еур
Заобиџи то
Автоматски споено мислење:

Дечки едно прашање станува збор за пежо 207 внатре има мирис непријатен кој доаѓа од парното, доколку е уклучена климата не мириса, филтрите се нови некој да има искуство?

Исчисти ги лисјата и друг пат да не паркираш под дрва кога лисјата паѓаат или под зимзелени дрва.

Дечки едно прашање:
Возам Skoda KODIAQ 2021 и ми светна сијаличката за AdBlue, ми покажува дека имам уште 1200км за возење.
Ме интересира дали да купам туба од било кој бренд или да одам на Окта да си наточам на пумпа?
Никако точење од пумпа! Тие пумпи се за камиони и е сомнително колку се чисти.

Адблу се купува само од баумаркет.

Бензинските пумпи ко црепови ги редат надвор на сонцето да ги пече по 40степени по цел ден иако на тубата изрично пишува да не се излагаат на сонце.

Ајде сега ќе си го однесеш опелот во овластен сервис да ти го сменат Takata air bagот беспари па ќе ги прашаш успут кај е проблемот. :icon_mrgr:

Последно уредено:

Ајде сега ќе си го однесеш опелот во овластен сервис да ти го сменат Takata air bagот беспари па ќе ги прашаш успут кај е проблемот. :icon_mrgr:

Astra K mislam deka nema Takata airbag

Дечки сакам да освежам со нови летни гуми, мислење :
Денешниве "премиум" гуми, не нудат повеќе од гумите со стандарден квалитет. Плаќаш само за бренд.
225/55R18 98V Hectorra 5 FR - Motocentar.mk https://share.google/NQfkxgH2ZydZfGTQu

Јас би ги земал овие, зад нив се крие 100% континентал гума.

Дечки сакам да освежам со нови летни гуми, мислење :
Ја ги имам овие скроз исти само помали и потесни :)
205/16 примаси 5
Со колата ми дојдоа, не ти викам дека се лоши зашто сум доста задоволен од истите ама гледајќи им ја цената кај мене никад не би ги купил ако треба јас да ги платам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom