Кога сте се чувствувале најсакано?

Член од
14 март 2021
Мислења
4.132
Поени од реакции
8.508
После тешка пропадната врска (за која читавте на долго и на широко низ повеќе теми, а конечно ја оставив зад мене), често ми се врти во главата дали мене некој некогаш ме сакал. Или, во кој момент од животот сум се осетил најсакано.

За мене тоа беа родителите. Солидно љубов осетив од двата родители.
Од мајками особено многу - се сеќавам, најмногу како дете. Кога? Секогаш морав да ја бакнам на образ и да ја гушнам осеќав љубов/ или секогаш кога ќе ме бакнеше на образ и ќе ме гушнеше, секој ден пред да заминам на училиште. И секој ден кога ќе си дојдев.
Таткоми покажуваше љубов на друг начин. Најчесто кога сум бил болен. Секогаш растрчан да купи лекарства и да направи пилешка супа/чорба, ко лек за секој грип.
Таткоми знаел да покажи љубов и преку материјали работи. Да ти купи нешто, кога финансиски бил во можност.
Кога го читам ова над себе, гледам дека ме клонираја. Пошто го правам истото. Ако се вљубам во некој, најголем сон не ми е ни да го **** туку да го гушнам или гледам кај што спија. А љубов покажувам доста и преку материјали работи.

Мислам дека можеби ова е мојата карма. Неможиш да имаш се во животот, па така ако родителите те сакале толку многу (а многу деца го немале ова), тогаш можеби подоцна во животот, кога е време ти да градиш романтични врски, нема да ти оди доволно добро. Веќе си осетил љубов, океј од луѓе кој ти се твоја крв. Друго е да се вљуби некој во тебе кој нема крвна врска со тебе, мислам. Но човек треба да е благодарен што ја имал бар првата љубов која ја опишав. Затоа што многу деца ја немале ни неа. Можеби токму тие ќе ја имаат бар другата - романтичната љубов подоцна во животот и некој ќе се вљуби лудо во нив.

Можеби сакаш премногу, затоа што од мал те научиле така. А на светов не е модерно да сакаш. Ние што сакаме, сме, неинтересните. Можиш да изгледаш ко топ модел, да си самоуверен - но штом сетат дека сакаш... ова по дифолт значи дека си добар. А за добрите и лошите момци имаме тема.

Ајмо кајганаџии, кој ве сакал најмногу во животот. Напишете и за љубовни/романтични врски за да зеленеам од љубомора зад дисплеј. Но во исто време и да сум среќен, дека ете на некој му оди и поинаку.

Последно уредено:
Кога византиец ми става срца на постовите. :love:

Оддамна имам спомнато дека на светот постои само искрена машка љубов, женската е само интерес.

Оддамна имам спомнато дека на светот постои само искрена машка љубов, женската е само интерес.

Не е така Ска. Изгледа не си ме читал низ темите колку ароганција и интерес има меѓу педерите.
Мислам дека љубов меѓу маж и жена е далеку по идеална од се друго.
Гледам и со романката, платонски се сакаме, ама е баш онака како што треба да биди.

Плус то тебе ретко кога сум стегнал срце. Вие тоа со Дамби таа работа.

ептен сте си погодени. :icon_lol:

Ednas ko mal ko se zaginav, mislam tri cetiri godini bev, pa me vide eden par maz i zena, celo razmrsulaeno, rasplaceno, istrevozeno ne znam kaj teram. Me zedoja so niv da gi barame mojte niz parkot, pamtam me krena coekot na ramejnci kao za povisoko da me vidat ili da gi vidam i taka gi barame mojte. I po nekoe vreme me najdoja, pa toa guskanje, bacvanje, sladoled, sokce, abe se so sakam. Kefoj bev :love:

Не е важно кој ме сакал најмногу, и како, бидејќи единствено нешто важно е кого јас сакам, и колку. Ако сакам вистински, тоа треба да е безусловно, а денес безусловната љубов е скоро исчезната, сите имаат некои услови, правила, очекувања од тебе, сакаат да го сакааат нивниот идеал и замисла за тебе, така да небитно.

Инаку, кој ме сакал најмногу, нормално јас сум се сакал најмногу.

Не е важно кој ме сакал најмногу, и како, бидејќи единствено нешто важно е кого јас сакам, и колку. Ако сакам вистински, тоа треба да е безусловно, а денес безусловната љубов е скоро исчезната, сите имаат некои услови, правила, очекувања од тебе, сакаат да го сакааат нивниот идеал и замисла за тебе, така да небитно.

Инаку, кој ме сакал најмногу, нормално јас сум се сакал најмногу.

На некој начин изјавата е оксиморон.
Од една страна велиш побитно е ти кој си сакал најмногу (безусловна љубов), а потоа велиш дека сам себе си се сакал најмногу. Звучи ко модерен коучинг целото.

На некој начин изјавата е оксиморон.
Од една страна велиш побитно е ти кој си сакал најмногу (безусловна љубов), а потоа велиш дека сам себе си се сакал најмногу. Звучи ко модерен коучинг целото.
Не, поентата на вториот дел е дека не очекувам од никого да ме сака во одредена количина за да ми возврати па затоа се сакам себеси и тоа ми е доволно - што не се подудара со првиот дел, човек е само исполнет кога е способен да сака без очекувања. Ако почнеш да мериш колку те сакаат никогаш нема да бидеш задоволен од резултатите.

Најстабилна и најбезусловна љубов е родителската. Неверојатно е чувството кога знаеш дека некој постојано мисли на тебе и ти дава се што може, без да бара ништо за возврат. Постојано го чувствувам тоа.

...интроверт = поважно му е дали сака одколку дали го сакаат
...екстроверт = поважно му е да знае колку го сакаат одколку колку самиот сака
...и да, она што го нарекуваме љубов, во идеална ситуација, треба да е синергија на чувства, интелект и карактерни особини. Останатото е се споредно, но не и неважно

Да беше прашањето кога сте биле НАЈ НЕ САКАНА, без размислување ќе одговорев од кога се регистрирав на форумов.

Инаку, секој ден се чувствувам сакана, нај сакана.....а се топам цела кога децата ќе ме гушнат и ми кажат - Мајче моја!!!

Да беше прашањето кога сте биле НАЈ НЕ САКАНА, без размислување ќе одговорев од кога се регистрирав на форумов.

Мислам дека ова што се пишува на форумот не треба да ти влијае на реалниот живот. Сакај си ги блиските и децата, тука сме само за забава.

Инаку да, родителската љубов е најголема. Изразенаа по сосема два различни начина од двете страни.

Мислам дека ова што се пишува на форумот не треба да ти влијае на реалниот живот. Сакај си ги блиските и децата, тука сме само за забава.

Инаку да, родителската љубов е најголема. Изразенаа по сосема два различни начина од двете страни.
Не нееее, воопшто не ми влијае, не се секирај душо...ама знам некогаш да изреагирам кога ке ме навредат или некој друг член биде" нападнат".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom