Станови во Скопје, совети за купување.

• Креатор на темата Креатор на темата StarDrom
  • Време на започнување Време на започнување
Не ми е јасно ама баш ништо.
Продаваш станови на друга држава со тајност на договорот..Зошто да биде во тајност, кој ќе живее, што и од кого се крие за да се држи во тајност тоа купување!?
Прво, не продаваш на "друга држава", продаваш на странска фирма. Исто како што и досега се продавало недвижен имот.
Друго, за каква тајност се работи? Каков одговор очекуваш на тоа "кој ќе живее"?
И ако една приватна фирма продава нешто на друга фирма (без разлика дали е странска), се работи за интерен договор, зошто мислиш дека по дифолт треба приватна фирма да ти каже поединости?

Прво, не продаваш на "друга држава", продаваш на странска фирма. Исто како што и досега се продавало недвижен имот.
Друго, за каква тајност се работи? Каков одговор очекуваш на тоа "кој ќе живее"?
И ако една приватна фирма продава нешто на друга фирма (без разлика дали е странска), се работи за интерен договор, зошто мислиш дека по дифолт треба приватна фирма да ти каже поединости?
Во овој случај државно земјиште се продава ...како што рекоа на вести, уште дупката не ископана....Сепак мислам дека треба да се знае и да се обелодени кој и зошто купува, за која намена му се толку станови.

И потекло на пари. Кога вадиме пари има лимит над кој те проверуваат. Да не стане Мачедоња нешто што не треба.

Последно уредено:
да бидеме чесни секој м² се мери, брои и плаќа!
е сега што пр. тераса е 20% подрум е 30%, лоѓија 50%... од цената на м² за живеење тоа е друг млабет,

но кога некој купува гледа секаде каде може да скрати и кога продава секаде да добие париче плус,

добар пазар е направен ако двете страни се незадоволни.

п.с нит продавам - нит купувам (решено ми е тоа прашање) коментирам како незасегната страна
Тоа да ама ваљда подрум и стан не е иста цена. Имаше некој оглас за тафталиџе стан или спрат ме ми текнува со огромна тераса може поголема од самиот стан.

Цената на терасата беше 50% од цената на станот.

Тоа да ама ваљда подрум и стан не е иста цена. Имаше некој оглас за тафталиџе стан или спрат ме ми текнува со огромна тераса може поголема од самиот стан.

Цената на терасата беше 50% од цената на станот.
Ostaveno e na tolkuvanje i slobodna procena toa. Ako stai ista cena, nikoj budala nema da go kupi toj stan. Vo stanovi so pomala tarasa, skoro sekad e ista cena.

Јас ли сеуште сум идиот што не научив што е лоѓија. Може некој да ми објасни?

Место за ставање тараби и проширување на станот :cool:

Последно уредено:
Зашто ли мириса на прање новца. И никако да донесат закон за потекло на имот. Разни незаконски операции ова добро го користат.

Real estate is one of the most common sectors exploited for money laundering, allowing criminals to integrate illicit funds into the legal economy through high-value property purchases. According to the Financial Action Task Force (FATF), real estate transactions account for over $1.6 trillion in laundered money annually (FATF 121).

Зашто ли мириса на прање новца. И никако да донесат закон за потекло на имот. Разни незаконски операции ова добро го користат.

Океј може и тоа да има криминал, но сите мои пријатели роднини земаа кредити преку банка со минимално учество 10,15,20% зависи која година.Така да банките градежниците си диригираат цена ако ти одговора купи ако не не купувај верувај голем процент се станови преку банкарски кредити купени.

Во зграда пуштена 2020 година, во која мои познаници купија стан од сопственик во 2021 (значи не во градба, туку веќе изграден) за некоја сума до 1200 евра од квадрат (во градба ги купуваа и околу 1100 евра максимум), денес по 5 години се продава стан во истата зграда (на полош спрат, полоша ориентација од горенаведениот) за 2750 евра од квадрат :D

Во зграда пуштена 2020 година, во која мои познаници купија стан од сопственик во 2021 (значи не во градба, туку веќе изграден) за некоја сума до 1200 евра од квадрат (во градба ги купуваа и околу 1100 евра максимум), денес по 5 години се продава стан во истата зграда (на полош спрат, полоша ориентација од горенаведениот) за 2750 евра од квадрат :D
Епа кој купил купил, и сега да купи по 2750евра, за 5-6 год ќе биде 5000 евра квадрат може и ќе се збори истото.

Плус ете го купил за 1100 евра и сега реши да го продаде, пак ќе треба да купи нешто што е околу 2000 евра. Освен ако не му инвестиција и има повеќе станови па тогаш да каже дека е во ќар.

Poznanicite tvoite glupaci.ne.gi slusaa expertite od kajgana koi togas velea.deka samo sto ne padnale cenite na 600 evra da pocekaat so kupuvanje...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom