Ja imas uste mazdata?Skyactiv e gjubre nevideno. 140ks 150ks 163ks 184ks se e uzasia. Mnogu losi motori. Suzuki vitara ke ja iznavozis. Site so zedoja suzuki nikoj ne se pozali a od mazda i gjaolo bega.
Imam mazda 4000 evra kostase remont na toj proklet motor.
Begajte od tie motori....uzasss
Автоматски споено мислење:
Za mazdata ubavo ti opisa clenot i popravena pak ke ima problemi so isfrlajne antifriz ,i uste XX problemiДе бе до толку ли ? Јас па од секаде што читав го фалат овој мотор на мазда, освен што викаат дека кога ќе дојде ред за делови се нешто поскапи за одржување и секако не е баш толку економична на пример во споредба со витарата (ама нормално е појак мотор)
Освен поголем простор што мене и не ми е до толку потребен, нема многу разлика од витарата
Ипак би ги прескокнал кинезиве засега, би одел на некој од јапонциве (тојота, мазда или сузуки)
Од надвор мене новиве ми се океј, внатре да ама сепак ги има главните функционалности
А веројатно е кола за оние што повеќе ценат економичност и долготрајност од мода![]()
ZS ти е еден од напродаваните СУВ возила во УК и низ европа. Компактен кросовер за поефтино од тоа што планираш да потрошиш на маздата која е џуџе.