Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    782
Ако некако се врати жив дома, прва работа што би требало да направи е да ја ожени девојкава... Ако веќе не го направи тоа. :-/

Цела нишка има:
/4. In just half a day, the Ukrainian troops “destroyed” 17 NATO armored vehicles and carried out 30 additional strikes on other targets across a 10 km² area.As one participant in the exercise put it “The Ukrainians eliminated two NATO battalions in a single day, and within the framework of the exercise, they were effectively unable to continue the fight.”
Автоматски споено мислење:

И овие ќе војувале против РФ. :facepalm:
Покољ има да биде за неколку дена ќе треба да бираат, дали да капитулираат или да летаат нуклеарки. Сите губат.

Овде од самиот почеток пишувам според општо познати и од многумина прифатени факти, не само јас има уште неколкумина ама тие си имаат своја математика, мене пред се темава ме интересира заради тоа што разрешницата со Украина ќе пресудна за тоа дали и каков свет ќе остане потоа.
Многумина сметат дека со Калигула нешто е сменето во тој поглед не го делам тоа мислење.

Повеќемина овде ги одбиваа изнесените факти не знам од која причина но еве видео каде истите се потврдуваат од страна на по мене добри познавачи на состојбите,

На почетокот се говори за тоа дека во април или... 2022 кога на нголемо сењ говореше за постигнатиот мир Украина воедно се согласила и на ограничен број на армија од 80.000 лица, дека против истиот биле познатите демократи Јое, Килари и Јонсон кој патем и се фалеше со истото...

Денес овие бараат некаква си украинска војска од некои 800.000 е па шо мислите колку сме далеку од .....?

Денес овие бараат некаква си украинска војска од некои 800.000 е па шо мислите колку сме далеку од .....?
Таа толкава војска ќе ја изеде Украина тако што на русите и не ќе им е потребно да војуваат.

На (траги)комедиите им нема крај. :unsure:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom