- Член од
- 9 февруари 2024
- Мислења
- 9
- Поени од реакции
- 4
Kad si imao interviju koji si broj ?Cestito. I fala za postovite tvoi od ogromna pomos si ni na site. Pozdrav
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kad si imao interviju koji si broj ?Cestito. I fala za postovite tvoi od ogromna pomos si ni na site. Pozdrav
da kupish stan ili kukja ili da skluchis dogovor za smesuvanje pod kirija na bugarski notar.Здраво дечки, нов сум на форумот. Дали знае некој како се добива приватна адреса а да не биде "леге 6"
verojatno vo policija treba da odish da prijavish deka si go izgubil i da zemesh potvrda i so taa potvrda vo konzulatot da barash nov pasosh. Plus i dokumentite za dobivanje na pasosh. Vo Skopje mozhe da se slikash, a Bitola ne znam, no mislam mozhe. Sepak prashaj vo konzulat koja e postapkata za izguben pasosh.Поздрав дечки, живи здрави?
Ситуацијава е следна, пасошот е изгубен, сеуште ги имаме личната карта и државјанството.
Знае ли некој каква е постапката да се извади нов, и дали може тоа во Битола?
2027 od juni nataka.Здраво со бр. 30хх/2024 кога би се сменил статусот ? Моментално стои како образувана преписка… Благодарам
Originalniot dokument e vo sofia vo mminsterstvo za pravosudie, ne go vrakaat so ukazot treba sam da si go baras vo sofia. PozzMene ne mi go vratija vo ambasada
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка,
С'обштението е публикувано на 29.11.2024 г.
Zdravo na site dali imal nekoj vakov slucaj i sto bil ishodot , moeto br e od 174**/2021
so orginal dokumenti od bg arhiv od prapradedo!!! Poz.
najdobar slucaj za nekolku meseci najlos slucaj godina ili godini. Ne prifakjaat dokumenti od 4to koleno, do 3to samoNikoj nisto samo jas sum edinstven??
Posle podignat ukaz, dali mora vo sofija da se odi za da se zemi originalniot dokument ili moze i vo mk? I ako znaes te molam pisi koja e postapkata. Jas zedov ukaz ama dokumenti ne mi vratija, do dusa ne ni prasav za vrakjanje na dokumenti.Originalniot dokument e vo sofia vo mminsterstvo za pravosudie, ne go vrakaat so ukazot treba sam da si go baras vo sofia. Pozz
се подава молба до правосудие со барање за враќање на документ,може тој што ги носел документите или со полномошно заверено во амбасада и копија од пасош на тој што аплицирал,доколку имаш заверка на документот со кој докажуваш Бугарско потекло-носиш заверка и кажуваш во која преписка е.Posle podignat ukaz, dali mora vo sofija da se odi za da se zemi originalniot dokument ili moze i vo mk? I ako znaes te molam pisi koja e postapkata. Jas zedov ukaz ama dokumenti ne mi vratija, do dusa ne ni prasav za vrakjanje na dokumenti.
ќе те најдат во регистарот на државјанини и ќе се сликаш јави се за терминПоздрав дечки, живи здрави?
Ситуацијава е следна, пасошот е изгубен, сеуште ги имаме личната карта и државјанството.
Знае ли некој каква е постапката да се извади нов, и дали може тоа во Битола?