Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво дечки, нов сум на форумот. Дали знае некој како се добива приватна адреса а да не биде "леге 6"

Здраво дечки, нов сум на форумот. Дали знае некој како се добива приватна адреса а да не биде "леге 6"
da kupish stan ili kukja ili da skluchis dogovor za smesuvanje pod kirija na bugarski notar.
Автоматски споено мислење:

Колку пари е да се сликаш за пасош во конзулат во битола да не знае некој, бидејќи пасошот ми е за обнова, и кој дњнови можеш да појдеш да се сликаш

Поздрав дечки, живи здрави? :)

Ситуацијава е следна, пасошот е изгубен, сеуште ги имаме личната карта и државјанството.

Знае ли некој каква е постапката да се извади нов, и дали може тоа во Битола?

Ситуацијава е следна, пасошот е изгубен, сеуште ги имаме личната карта и државјанството.

verojatno vo policija treba da odish da prijavish deka si go izgubil i da zemesh potvrda i so taa potvrda vo konzulatot da barash nov pasosh. Plus i dokumentite za dobivanje na pasosh. Vo Skopje mozhe da se slikash, a Bitola ne znam, no mislam mozhe. Sepak prashaj vo konzulat koja e postapkata za izguben pasosh.

Здраво со бр. 30хх/2024 кога би се сменил статусот ? Моментално стои како образувана преписка… Благодарам

Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка,
С'обштението е публикувано на 29.11.2024 г.

Zdravo na site dali imal nekoj vakov slucaj i sto bil ishodot , moeto br e od 174**/2021
so orginal dokumenti od bg arhiv od prapradedo!!! Poz.

Nikoj nisto samo jas sum edinstven??

Originalniot dokument e vo sofia vo mminsterstvo za pravosudie, ne go vrakaat so ukazot treba sam da si go baras vo sofia. Pozz
Posle podignat ukaz, dali mora vo sofija da se odi za da se zemi originalniot dokument ili moze i vo mk? I ako znaes te molam pisi koja e postapkata. Jas zedov ukaz ama dokumenti ne mi vratija, do dusa ne ni prasav za vrakjanje na dokumenti.

Posle podignat ukaz, dali mora vo sofija da se odi za da se zemi originalniot dokument ili moze i vo mk? I ako znaes te molam pisi koja e postapkata. Jas zedov ukaz ama dokumenti ne mi vratija, do dusa ne ni prasav za vrakjanje na dokumenti.
се подава молба до правосудие со барање за враќање на документ,може тој што ги носел документите или со полномошно заверено во амбасада и копија од пасош на тој што аплицирал,доколку имаш заверка на документот со кој докажуваш Бугарско потекло-носиш заверка и кажуваш во која преписка е.
Автоматски споено мислење:

ќе те најдат во регистарот на државјанини и ќе се сликаш јави се за термин

Zdravo dechki

Drzavjanstvoto go podignav od bt konzulat i mi dadoja odma da popolnam za adresa i EGN da mi se izvadi.Toa odelo nekolku meseci pa od kako ke izlezat maticniot i EGN-to se slikash.Prashanjeto mie slednoto : Ke si chekam? ili ima nekoja pobrza varijanta vo smisla da se odi sofija so ukazot ili neznam kako.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom