Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драга
Толку многу попови,господиновци , монаси,владики и не ги знам по чин ама сите се во црно ,сите што се ви црно се на гага.
Ручекот, потпишал владиката.
Сместувањето, потпишал владиката.
А јас на црква и на манастирот кога одам оставам парички, купувам свеќи и мош некоја бројаничка од новината на гинежот.

Нејсе , само во една црква во мојот роден град и само во Бигорски јас осеќам нешто свето и така ќе остане.
На планината,на реките ,на езерата, шумите и природата, молитвите ми се најчисти,и дома нормално.
Зошто за секое мое чувство, пост, причест јас да се осеќам должен на тие што се врзааа со комитите?
Нема смисла.
Дај боже да се вратиме во нормала.

Ау како ќе газамм.
Компетитивната кучка у мене не се уморува.
Дур не се најде мој потпис на Берза, не застанувам.
ќе доучам германски и руски. Мора да се иде напред.

Servus Kajgana, sta ima, sto e ova dole kucinja jadat bebinja, Epstein, site pedofili, ciganite placat na kameri, mijimalnata plata ostana minimalna, nikoj pat covek da dobie inspiracija da se vrati, ali ke se vrati poleka... ovde better od Epstein, 10/1 na kokaina/nichtkokaina, nemoj da se slimis i da posedis na Bahnof Arap so moped ide po tebe, na 3 makedonci sto gi znam na site decata vo gradinka im davat dijahnoza Autizam, neznaat lugeto kaj da odat, na mojot mu napisale itno logoped izvestaj od horor film a neznaat deka jas porasnav so dete na brat mi Autizam..... Odam da gi soocam veke Srbinka site ucetilki gi rastrgnala... se vodi nekoj tezok biznis ili politika protiv ne Avstrijcite.... Na rabilota pola luge otkaz, doaga Ai i Egipkjanite rabotele za 300 evra pomalku...... tezok Kjorsokak....Edinstvema pozitivna vest e sto kupiv rakija od Kavadarcanec donesol cel kamion i mi ja prodade 2 litra za povisoka cena a zaboravi cela kasa skopsko da si ja natovari nazad......
-Zemjak da ne zaboravi ja edna kasa kaj tebe
- diese telephone nummer ist nicht errichbar....

Само плукајте вие по попови и попадијки - пола Охрид исламски ракети денеска. Се тоа би срамнил со земја.

Ова е она што сакаат да ви го земат Македонијо. Затоа сосила не бугарат.
Знам дека попаметните знаете добро, но ајде да ве потсетам - избугарен Македонец е најинфериорното битие на светот. Од тоа пониско не оди.
Кога ги гледате дуплите шпиуни на форумов како ви трубат дека сме биле исто - тоа е пошто од сопствената кожа им се гади и неможат да избегаат од себе. Грозно и ниско. Заменија Аргеади и Мариовци за Турско племе вулгари кој главите си ги стегале во менгеме ко јајцеглави. Кан Аспарух јеботеее.
Толку на таа тема избугарени луѓенца.

1000060794.png

Телефонот ми е на 70% од завчера поручек.
Волим. Бар ќе му продужам животен век.
Адаптер ист користам веќе 5та година.

Просечен човек се смее на тоа шо му е нереално.

Кајг,
да ми речеше некој дека ќе дојде време да се купува вода за пиење, наместо ладна и свежа ,,чешмовача" ќе го направев будала, ај што се купува, па во рестораните обична вода е со различна астрономска цена мислиш е донесена од Антартик стопен снег, во други држави во ЕУ водата е со фиксна цена било каде 1 Е, а кај нас сега приметив дека водата обична минерална е оданочена со 18% данок,

...ејјј 18 % ддв за обична минерална вода, како да сме среде пустина и секоја капка се наплатува.:несвест:

forumasi, daj kolku sto mozeme da odvoime i da pomogneme na ova zlato da bide dobro.

imate moznost za doniranje od karticka.

За 8 годишната Ана на која и беше дијагностициран редок и исклучително агресивен тумор на синусите, за само 7 часа се собрани 3.171.855 денари, пред половина час кампањата е затворена.

На малата Ана и посакувам лесна операција и што побрзо да се врати на детските безгрижни денови, а јас можам да кажам дека сум премногу горд на својот хуман народ кој без причина постојано за себе зборува во деминутив.
Во вакви моменти се покажува сплотеност, заедништво и на површина излегуваат луѓето со големо срце.

Браво!

Често доаѓам да ве видам, а вие мене не... Викаат времето лечи се, но не е така.
Денес запалив свеќа и се помолив за вашиот мир. Благодарна сум за се што ми дадовте и што имав привилегија да ве гушнам. Споменот останува, а почитта кон вас е вечна.
Нека ви е светол патот и вечен мирот.

Денес пазарев во еден поголем маркет во Охрид.Огромни редици пред касите огромни. Во редицата млади парови од СК и еден пар од Бт според дијалектот чекаат на ред пред каса .Претпоставувам славеници на Валентајн дошле да прослават во Охрид .Количките преполни со срценца од Милка, ананаси шанпајнци,абе количките преполни спремни за славење.А овие девојкиве прерадосни, само шетаат по рафтови и само вршат надополнување на количките.А на овие дечки ве им се темнит пред очи,ноџињата им се тресат пошто претпоставувате кој ќе ја плати сметката. И сеа си викам замисли некоја од овие славеничкиве им соопштит на овие напатениве славеници дека имат добиено. :D Во последно време многу скапа станала таа пустинската во наше време далеку поефтино си поминувавме.Ама ЈБГ запад ,инфлација , па комерцијализација и таа пустата поскапила и тоа многу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom