Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Бескорисните научници, изучувале климатски промени, сустејнабилити, и други зелени агенди. Тие зелени агенди од зелените ботови ја уназадија европа.

Кога ќе прочитам ваков пост ми се сере искрено.

Ајде бе убав кажи зашто?? Си бил у Америка како вработен у такви лаборатории, центри и остали институции?? Си бил и у Франција па можеш да споредиш??

Сигурно нема у Франција на бензиска да работат, си видел колку одат у Европа платите за јаки работни места?? У Америка се појаки али не кузнае колку.

Па освен да се исереш деуго не ти преостанува. Не сум бил во Франција, во Германиј и Полска сум бил. Едноставно е да се процени каде се пример Сад и Кина а каде е Еу избери било која рандом земја ако сакаш од Еу.
Финансискиот аспект да не го споменувам.
Врв на кариерата на било кој европјанец е Сад.

Točno e deka SAD se najbolji.
No izgleda deka rabotite se menuvaat, pa treba da se zboruva vo minato vreme.
Dosta naučnici gi držat mestata i čekaat da pominat ušte 3 godini i da vidat dali nešto ke se meni. Ako ostane MAGA, otidoa oni... ima mesta vo Kina, Singapur, evo i vo Evropa, ke se otvorat i drugi opcii.
Samoto toa sto brojkata e 40 dusi, ti kazuva kolku e ocajna ovaa vest.

Не бе па почекај сега ќе ти каже некој дека не било така лошо. Абе самите Германци бегаат од Германија правец Швица или Сад кај што може да напраат добра кариера и кеш. Второ и доста важно. Англискиот е општо прифатен јазик, повели губи време со учење Германски или Француски. При тоа ќе бидеш дури и регуларно дискриминиран поради тоа без разлика колку и да ти е силно свто. Бирократијата па да не ја споменуваме.

Ете нека реши Сад да ги исклучи Европа од сите сервиси па ќе видите што е распад система. Европа е вазал на Сад. Незнам како сеуште не е јасно. А вазалот е вазал, и никогаш нема да над монархот.

Of the 46 award recipients, 19 are US nationals, 13 are French and 8 are originally from other European nations. The largest share are researchers studying climate, biodiversity and sustainable societies, according to the French Ministry of Higher Education and Research. The ministry declined to identify the 46 award recipients, citing safety reasons.

Dozens of researchers will move to France from US following high-profile bid to lure talent​

Ааа баш штета.
Научници за биодиверзитет, клима и одржливо оштество отишле у Франција...
Нека седат таму и нека не се враќаат.

Види ги кои им се струките, не се тоа никакви научници. Тоа се идеолошки затруени идиоти, кои треба малоумните поставки на DEI, научно демек, да ги оправдаат.

Samoto toa sto brojkata e 40 dusi, ti kazuva kolku e ocajna ovaa vest.
Otide diskusijat avo drug pravec.
Da pojasnime - za naučnik e momentalno podobro vo SAD, ima dosta proekti, ima pari, ima možnosti, laboratoriite se opremeni top, možeš da objavuvaš trudovi mnogu polesno, itn.

No, postoi neizvestnost, dali taka i ke ostane. Nekoi proekti se otkažani, nekoi poveke ne se finansiraat, se kratat grantovi, vlasta gi kaznuva nekoi univerziteti, Harvard i dr. Za sega ne e opasno, no ne se znae što ke donese utrešniot den. toa dosega ne beše slučaj.

No, postoi neizvestnost, dali taka i ke ostane. Nekoi proekti se otkažani, nekoi poveke ne se finansiraat, se kratat grantovi, vlasta gi kaznuva nekoi univerziteti, Harvard i dr. Za sega ne e opasno, no ne se znae što ke donese utrešniot den. toa dosega ne beše slučaj.
Се гасат воглавно проекти кои немаат врска со наука, напредок и слично. Станува збор за идеолошки корумпирани активности што се обидуваат идеологијата да ја внесат во јавниот и научниот наратив.

Otide diskusijat avo drug pravec.
Da pojasnime - za naučnik e momentalno podobro vo SAD, ima dosta proekti, ima pari, ima možnosti, laboratoriite se opremeni top, možeš da objavuvaš trudovi mnogu polesno, itn.

Ako amerika ne gi saka, tocno, kje si baraat drugo care. Toa se vika sobiranje otpadoci.

Ama deka nekoj im gi krade talentire, pogotovo Francija, malo morgen.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Одлични вести, со нетрпение ги чекаме идните француски студии за ефектите од топењето на мразот на Гренланд врз трансродовите пингвини.

Onie nekolkumina što otidoa vo Kina ne možat da se narečat otpadoci. Vrvni stručnjaci iistraživači, profesori.
Kade ja spomnav Kina vo muabetot? Muabetot bese za Francija i drugite evropski zemji.
Kina ima i kapital da plati, a sekako i faktot deka povekje od pola istazuvaci vo bitnite nauki se azijati ili so kinesko poteklo.

Kade ja spomnav Kina vo muabetot? Muabetot bese za Francija i drugite evropski zemji.
Kina ima i kapital da plati, a sekako i faktot deka povekje od pola istazuvaci vo bitnite nauki se azijati ili so kinesko poteklo.
jas zborvum opšto za sostojbata na naukata vo SAD. Za Francija ne ti se mešam

треба универзитетите таму да се прочистат од караконџули. Уште од counter culture движењата во 60тите им се инфицирани и сега искача она правото.
Еве Трамп вети и ги исчисти... Ги исчисти нели? :unsure:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom