ИТ фирми и пракси во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата StaticStupid
  • Време на започнување Време на започнување
Дали некој знае испробана и добра опција за payment за SaaS во Македонија? Колку што знам, Stripe не е поддржано тука а имам слушнато за paddle и lemon squeezy но не знам колку се издржливи овие сервиси за нашата мила држава
Имам слушнато дека и FastSpring работи во Македонија, ама не сум користел.

Дали некој знае испробана и добра опција за payment за SaaS во Македонија? Колку што знам, Stripe не е поддржано тука а имам слушнато за paddle и lemon squeezy но не знам колку се издржливи овие сервиси за нашата мила држава
Можеш да користиш Stripe ако отвориш online компанија во US, колку шо знам Македонци можат да плаќаат и купуваат од store регистриран во земја поддржана од Stripe. Ќе си отвориш и банкарска сметка таму online, ама ќе треба и данок да плаќаш таму. А чекај нели PayPal може да се користи сега во мк и за примање и за праќање средства?

Дали е вистина дека Valtech ќе ја затворат канцеларијата во Скопје? Прочитав некаде на ФБ ама не ми делува веродостојно информацијава.

Prilicno cudno, imaat preku 300 vraboteni a mislam pravea i akvizicii na drugi firmi. Vazhea za edna podobrite firmi kaj nas. Josh jedna u nizu izglea :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom