Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    631

Ма се што е уличарско куче би го утепала, а и некој кучкар само да ми писне и него би го упуцала меѓу нозе.
Преку глава ми се и кучиња и неспособна држава..

Една од причините ради кои ми се гади околината. Поодвратно од лингури насекаде што лаат и трчаат по луѓе и мачки у контењетри со преполно ѓубре нема, тоа е одлика на место кое вришти на дисфункционалност.

Една од причините ради кои ми се гади околината. Поодвратно од лингури насекаде што лаат и трчаат по луѓе и мачки у контењетри со преполно ѓубре нема, тоа е одлика на место кое вришти на дисфункционалност.
Хахаха, Баш е супер, излегуваш сабајле не знаеш дали ќе згазиш на гомно од куче или ќе те нападне куче, кое кутро си го разбудил од спиење а ти никаков одиш на работа и вознемируваш недолжни изгладнети животинчиња
Само Ким Џонг Ун е спас за овде

Не мешајте баби и жаби, прво за случката не го касна улично куче (без дом), го касна од соседите, втора работа, како бе дете од 2 години пушташ само без родител, тука низ комшии, шо ако падни незгодно ? Шо ако клај во уста некој остар предмет ? Криви се родителите тука, се почнува од дома, воспитување и да му дајш прави насоки на детето во животот !
Милијарда случајеви имам видено кај шо мирни кучиња напаѓаат деца/старци рчпали без потреба, на собир на утакмица пред сала лани, куче мирно лежи на страна, оди еден коњ стар го стапна на нога со намера, намерно му ојде, ова скокна почна да квичи, му се пуштив дирек него, шо прајш му викам ? Дреми ко мисир, немаше шо да ми одговори, поцрвена цел, требаше еден шамар и сите заби да му паднат за ум за друг пат, видеото од Охрид пред 1 недела кој кого малтретира во домашни услови и тоа !?
Не сум Неда Маретиќ, Данче, Марија или не знам кој, ама за Битола можам да ви кажам 200 случки кај шо луѓето ги малтретират куќињата, уверен сум 100% дека никое од кучињата само по себе нема да нападни (освен таа случката на Широк Сокак шо била) во паркот, горе на Магнолија, кај Домот, пред ресторани и кафичи, никое од кучињата нема да нападни ептен сум сигурен, освен ако не го изазива чоечки фактор, кај Касарната се сумливи кучињата оти се без маркица и мислам се донесени од други места....
Друга работа, пара не играчка зедоја од општините, ни срам ни перде, будали се општините шо даваат тука пари и одвојуваат средства, па Битола има повеќе пријави од кучиња во општината, жив пример тетин ми во скопје, го драсна куче во општина Карпош, зеде ја прошири раната, одеше до крај да му земи пари на тогаш екс Стевче Јакимовски и успеа, му собра 2,5К евра.....Некогаш и луѓето се безобразни до максимум.

„Јас, земјата, скинати хеланки и заби на двете нозе“ – скопјанка нападната од глутница кучиња додека трчала на кејот​

Не мешајте баби и жаби, прво за случката не го касна улично куче (без дом), го касна од соседите, втора работа, како бе дете од 2 години пушташ само без родител, тука низ комшии, шо ако падни незгодно ? Шо ако клај во уста некој остар предмет ? Криви се родителите тука, се почнува од дома, воспитување и да му дајш прави насоки на детето во животот !
Милијарда случајеви имам видено кај шо мирни кучиња напаѓаат деца/старци рчпали без потреба, на собир на утакмица пред сала лани, куче мирно лежи на страна, оди еден коњ стар го стапна на нога со намера, намерно му ојде, ова скокна почна да квичи, му се пуштив дирек него, шо прајш му викам ? Дреми ко мисир, немаше шо да ми одговори, поцрвена цел, требаше еден шамар и сите заби да му паднат за ум за друг пат, видеото од Охрид пред 1 недела кој кого малтретира во домашни услови и тоа !?
Не сум Неда Маретиќ, Данче, Марија или не знам кој, ама за Битола можам да ви кажам 200 случки кај шо луѓето ги малтретират куќињата, уверен сум 100% дека никое од кучињата само по себе нема да нападни (освен таа случката на Широк Сокак шо била) во паркот, горе на Магнолија, кај Домот, пред ресторани и кафичи, никое од кучињата нема да нападни ептен сум сигурен, освен ако не го изазива чоечки фактор, кај Касарната се сумливи кучињата оти се без маркица и мислам се донесени од други места....
Друга работа, пара не играчка зедоја од општините, ни срам ни перде, будали се општините шо даваат тука пари и одвојуваат средства, па Битола има повеќе пријави од кучиња во општината, жив пример тетин ми во скопје, го драсна куче во општина Карпош, зеде ја прошири раната, одеше до крај да му земи пари на тогаш екс Стевче Јакимовски и успеа, му собра 2,5К евра.....Некогаш и луѓето се безобразни до максимум.
Не е точно кучињата се месојади предатори и не им е местото на улица, напаѓаат кога се во група или сами затоа што тоа им е природен начин на однесување, крвожедна смрдлива заразно пренослива недефинирана и без полезна форма на живот апсолутно никаков ќар нема од нив.
Треба да се отстранат или отребат до едно небитно важно да ги нема.
Лицемерието на кучкарската секта нема крај, човекот има право да шутне џукела ако се почувствува загрозен и му се најде пред пат за да и покаже кој доминира, друг јазик не разбираат џулелите.

Не е точно кучињата се месојади предатори и не им е местото на улица, напаѓаат кога се во група или сами затоа што тоа им е природен начин на однесување, крвожедна смрдлива заразно пренослива недефинирана и без полезна форма на живот апсолутно никаков ќар нема од нив.
Целосно неточно. Кучето е прво припитомено домашно животно затоа што човекот навеќе имал корист од него. Моментално во Велика Британија сите белци земаат кучиња за чување за да ги бранат од модерни предатори наречени нигери и козоебачи. Ваљда затоа што помала е канзата ако твоето куче го изгризе мајмунот околку ти да го нападнеш и да ги јадеш за расизам.

А тоа што овде ретарди од луѓе што ги злоупотребуваат нив за лапање пари од невладини и терање пропаганда е целосно нова тема на муабет.

Целосно неточно. Кучето е прво припитомено домашно животно затоа што човекот навеќе имал корист од него. Моментално во Велика Британија сите белци земаат кучиња за чување за да ги бранат од модерни предатори наречени нигери и козоебачи. Ваљда затоа што помала е канзата ако твоето куче го изгризе мајмунот околку ти да го нападнеш и да ги јадеш за расизам.

А тоа што овде ретарди од луѓе што ги злоупотребуваат нив за лапање пари од невладини и терање пропаганда е целосно нова тема на муабет.
Да кучето било некогаш корисно за човекот, денес не, или е но само во изолирани случаи, ние имаме епидемија на кучиња низ цела држава и огромна маса на забегани луѓе што по секоја цена нерационално ги бранат кучињата, јас не сакам да има кучиња на улица исто како што не сакам да има тигар волк крокодил итн, кучињата се месојади предатори и се потенцијална опасност кога живеат во групи низ населени места неконтролирани, тоа го има само кај нас никаде не сум видел низ Европа ниту едно куче на улица без сопственик.
Друга работа што треба да ја сварат кучкарите е дека не секој сака кучиња и се соживува со нив, и дека не му е гајле каде ке ги носат дали ке ги згрижат дали ќе ги успиват или однесат и Азија за суџук, битно да ги нема, исто како што не му е гајле колку животни се заклани за да јаде мешана скара вечер у ресторант, зашто тоа е суровата реалност една органска материја мора да конзумира друга за да опстане, и кучињата јадат други животни па на никој не му е гајле за тие.
Во денешното општество кучињата се бескорисни и јас имам далеку поголема почит за животните од кои се хранам одошто кучињата, не ни се потребни да живеат околу нас немаше ќар само зијан.
Напишав претходно кој сака да чува ќе си го регистрира ке си плати данок и ќе одговара за него.

Знам за тоа во Британија но тоа е друга тема.
Пишувам поагресивно за да провоцирам реакции :)

Пишувам поагресивно за да провоцирам реакции :)
Добро. Толку.
Јас веќе нема да пишувам.

Инаку ако мислиш да бејташ ливадарки, нема веќе на форумов. Пробај на Твитер или ФБ.

Добро. Толку.
Јас веќе нема да пишувам.

Инаку ако мислиш да бејташ ливадарки, нема веќе на форумов. Пробај на Твитер или ФБ.

Кој ќе и плати на девојката изгризана по нозете цел живот со лузни, или детенцето од Битола кое го унакажале лингурите? Настрана психолошката траума која ќе ги прати цел живот.

Имате ли вие мозок воопшто?

Плива Скопје во љангури повеќе од било кога. Тотално разочарување е Орце по ова прашање. Одоброволување на штракнатине кучкари и нивните здруженија е срам и резил

Ова малку ти е измислена приказна(или неточно) зашто општините во Скопје не се одговорни туку град Скопје. Така да ни Стевче Јакимовски знае за каснување на тетин ти ни па некој вработен од општина Карпош некогаш видел нешто. Ова ти е од некој што има 15цм белег и тужеше и доби и треба град Скопје да плати, а не општината.

Патем ги имаш и ваквите што коментираат за девојката што ја искасале, први нив треба да се тепаат:
1770643287522.png

Ова малку ти е измислена приказна(или неточно) зашто општините во Скопје не се одговорни туку град Скопје. Така да ни Стевче Јакимовски знае за каснување на тетин ти ни па некој вработен од општина Карпош некогаш видел нешто. Ова ти е од некој што има 15цм белег и тужеше и доби и треба град Скопје да плати, а не општината.

Патем ги имаш и ваквите што коментираат за девојката што ја искасале, први нив треба да се тепаат:
Прегледај го приврзокот 469150
Se nadevam togas nema da i smeta prirodnoto odnesuvanje na homo sapiensot, koga kje zeme puska ili drugo orudie i da gi poredi.
Ili vo nejzinata priroda se prifakja samo zabi na zabi borba.

„Јас, земјата, скинати хеланки и заби на двете нозе“ – скопјанка нападната од глутница кучиња додека трчала на кејот​

За ова е одговорна некоја лудача што ги храни тука на кејот, кај новиот мост, отприлика спроти Александар Палас Сити Мол. Меѓу мостот за накај Канал 5 и тој новиот мост кај тениското игралиште. Голема глутница се собира, некогаш преку 20 животни. Лично имам видено неколку пати како напаѓаат луѓе. Не ми е јасно како досега некој не ги почасти со „слатки“.
Автоматски споено мислење:

Да кучето било некогаш корисно за човекот, денес не
Не зборуваме за кучињата општо, туку за џукелите, скитниците. Тие се тие кои треба да се множат со нула, и тоа систематски од државата. А овие што ги хранат одма ги апсел... Местата каде што ги хранат редовно се жаришта на напади од диви кучиња. Посебно се мета велосипедисти и џогери.

Последно уредено:
Кој ќе и плати на девојката изгризана по нозете цел живот со лузни, или детенцето од Битола кое го унакажале лингурите? Настрана психолошката траума која ќе ги прати цел живот.

Имате ли вие мозок воопшто?
Не изигравај многу загрижен кога не си искочил од соба и куче имаш видено само на слика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom