Јас верувам во овие фајлови, но што ако некои од нив се дополнително направени или вметнати? На пример, фајлот поврзан со Биткоин. Деновиве има огромна фама поради еден наводен е-маил во кој се цитира Епштајн како му пишува на некого:
„Нашето дигитално злато за светот е спремно, псевдонимот ‘Satoshi’ изгледа одлично.“
Замислете, после појавата на овој фајл имаше крах на Биткоин — од 100k+ до околу 60k, со вчерашен bottom, Јас верувам дека многу од фајловите се вистински, ама мислам дека има и вметнати со цел манипулација. На пример, што ако токму преку ова сакале Биткоин да падне, да се прошири паника, и сето тоа со еден обичен „file / screenshot“, а целиот свет да реагира вака за да си купат тие на ниски цени? Социјалниот инженеринг е присутен уште пред 20–30 години а не па сега кизнај какви манипулации се пра.
Незнам зошто но неможам да верувам дека Џефри Епштајн е "satoshi" и креатор на Биткоин.
Може да има додадени фајлови, може и целосно избришани, но на секој со обична интелигенција му е јасно криптовалутите, основани на доверба имат вредност нула. Светот, јас,ти сме деградирале и се помалку мислиме рационално, едно е дигитален долар, дигитално евро, мастер карта, банката гарантира, позади тоа е државата иако и таму се мами, ФЕД печати пари без покритие, но јас и ти го немаме тоа право, играта е еднострано нечесна.
Кај Сатоши се надевам дека не поверува , некој анонимен јапонец измислил тоа , и одма сите новинари ББС, СНН , економисти ќе почнат да зборат за тоа, но пристрасно, без критика дека тоа е пирамида.
2+3=7
58х2=116
Структурата на Биткоинтот и повеќето производни е следната:
Иако кај биткоинот скоро се е ископано. За копање добиваш една равенка, која не е решена, твојот компјутер ја решава ако е точна става твоја ако не е веќе и ископана, ако не ти дава друга да ја решиш.
Кога ќе ја решиш и е точна имаш еден биткоин, станува апсолутно твој, може да го префрлаш на друг, целиот или дел од него 1/1000.
Станаа над илјада слични валути, на тој принцип и дел на друг но сите се пирамида. Утре со тебе и на кајгана направиме наша платформа да речеме курсетресекоинт , инсталираме по дома и копаме, плаќаме за тоа струја, колку кошта таа валута?
Епштајн не го измислил Биткоинот, но е дел од таа пирамида, тие над него го измислиле, Епштајн го рекламира, тие под него добиваат сигнал и нивните весници, фирми да купуваат од тоа нешто, да не се критикува.