Која банка е најдобра? (ваши искуства со банки)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Овие нлб се едно огромно гомно за трансакции.

Пари пуштени минатиот понеделник требаше да стигнат во вторник. Сега сме понеделник друга недела трансферот уште го пишува во процес. Ви ебам преварантите ебени една обична трансакција од 500 евра се развлекува со денови.

И колку пати годишно се ажурираат податоци крвта да ви ја ебам??? На секои неколку месеци дојди да ажурираш податоци ебате стоката неспособна.

Многу се шампиони, денес се расправав. Трансфер стигнат на 26-ти Декември, денес доправа ми го ставија за распределување откако лично отидов кај нив. Имам од Март трансфер што ми е распределен, уште стои во колумната за распределување.

Никаква нотификација стигната, порано праќаа SMS дека имаш прилив. Ниту пак има во Известувања дека имаш прилив. Му викам на ликот, нели е подобро да го ставите новиот девизен прилив, како Известување, наместо некој на слепо да проверува? Дечко, не сум ја за тоа задолжен. Ова помладиве се ептен услужни, ама маторциве.

Заради некој причина, претпоставувам ОТП, не можам на компјутер да потпишам девизен прилив, мора на мобилен. А не можеш да се најавиш на компјутер, ако не ставиш отисок на мобилен и ја одобриш најавата.

Најлоша банка е халк банка кај турците,избегнувам да проаѓам по улици на кои ја имаа оваа банка.

Може поконкретно зошто е најлоша? Јас сум кај нив па да направиме некоја споредба

Ќе напраат од први да не можеш да плаќаш он-лајн со картица, ако немаш смарт-фон, така да, ќе ги откажам картиците од NLB и комерцијална, па ќе идам кај некоја постаромодна банка.

Ќе напраат од први да не можеш да плаќаш он-лајн со картица, ако немаш смарт-фон, така да, ќе ги откажам картиците од NLB и комерцијална, па ќе идам кај некоја постаромодна банка.
А ова ќе важи и за режиски трошоци ако се плаќаат, на пример сметки на евн на нивниот портал? Ќе испраќаат ОТП на секое плаќање?

Ако е така тоа би било побезбедно

Но што е финтава за незадоволството, ќе има дополнителни месечни трошоци за апликацијата? Ако има, колку би биле?

Ne veruvam da ima dopolnitelni troshoci, samo za sekoe online plakjanje kje treba da se generira OTP kod za da se prodolzi plakjanjeto.

А ова ќе важи и за режиски трошоци ако се плаќаат, на пример сметки на евн на нивниот портал? Ќе испраќаат ОТП на секое плаќање?

Ако е така тоа би било побезбедно

Но што е финтава за незадоволството, ќе има дополнителни месечни трошоци за апликацијата? Ако има, колку би биле?
Нема никакви трошоци, кога не можеш да платиш. Нема смартфон, нема апликација. Нема апликација, нема ОТП. Нема ОТП, не можеш да платиш. Не можеш да платиш, нема дополнителни трошоци.

Ова е сосема ок потег. Додава сигурност на картиците. Ако случајно на некој му е изгубена или украдена картицата, не може да се прават трансакции без таа лозинка која стига на телефон а реално 99% од луѓето денес користат смартфон.
И да идеш во друга банка каде ова не е активно, за некое време и таму ќе биде воведено.

Ова е сосема ок потег. Додава сигурност на картиците. Ако случајно на некој му е изгубена или украдена картицата, не може да се прават трансакции без таа лозинка која стига на телефон а реално 99% од луѓето денес користат смартфон.
И да идеш во друга банка каде ова не е активно, за некое време и таму ќе биде воведено.

И до сега стигаше смс порака за поголеми трансакции ама по ново во нлб мора да инсталираш дополнителна апликација за кодот

И до сега стигаше смс порака за поголеми трансакции ама по ново во нлб мора да инсталираш дополнителна апликација за кодот

Ок, малку поразлично го сфатив првично. Можел војводата да објасни место да става тажни. Прав бумер.
Нема ли опција едното или другото? Имаат ли објавено на интернет за ова, баш ме интересира како функционира.

Vo Komercijalna ne mora da instaliras druga aplikacija, na samata mBanka app go imas i mTokenot i mBankata.

Eve mediumska informacija za ova situacija.

Пред некој ден купував нешто преку компјутер и ми дојде известување на НЛБпеј на телефон да ја потврдам трансакцијата, значи тоа било тоа новото и од сега без да го имаш телефонот на кој си инсталирал не можеш да плаќаш ништо, сим картичката може да ти е на друг телефон не ти прави проблем.

Кај НЛБ можеш да бидеш најавен само на еден уред, лани кога купив телефон ми се јавија да потврдам дека сум јас,
е сега за пари дерат 45 за водење и 20 за е банкарство, во СТБ на мајка ми и зимат 40 денари, имам сметка и ја во Стопанска, ама со години не сум ја користил, некако и апликација и услугата и беа полоши и целосно се префрлив на НЛБ, има многу повеќе места каде може да се заштедат тие 25 днеари, почетокот на декември гледав некој интернет трансакции и гледам 20 денари некаков пакет, со месеци не бев видел дека постојал, кога ја направив сметката беше 20 денари за водење, цело време качуваат по малку

Momentalno kolku sto znam Komercijalna standardniot paket ti e 40 mkd zaedno vodenje smetka i e-banking i plus nekoi drugi uslugi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom