Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги поддржувате протестите на Ромите низ државава?

• Да, целосно! Треба да им се дозволи да возат без возачка како до сега.

• Делумно. Дополнително државата да им овозможи бесплатно полагање за возачка на ранливите категории.

• Делумно. Државата треба да им ги врати колите, но за да возат треба да си положат за возачка.

• Не. Законите треба да важат подеднакво за сите.

• Воздржан. Не ме засега.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
romive pohrabri od makedoncite i toa za nijansi.

izlegle na protest, gumi palat zatoa shto im gi odzemale vozilata, a vozele bez vozacka, makedonceto se plashi da izleze za plata da se pobuni.
Не ја кажуваш целосната вистина. Истите Вавилонски ЕУ амеби како Де Лајно, им кажуваат на продадените амеби СДС и ВРО да не ги чепкаат воопшто, гледаш дека полицијата стои така и ништо не прави. Истиот случај го имаш во Германија, кајшто наредено да не се чепнат курдите, арапите и не знам ти шо. Ако е германец во случајот ичи некој друг бел европеец џандарите одма че му рипнат. Истото и овде го имаш.

Не ја кажуваш целосната вистина. Истите Вавилонски ЕУ амеби како Де Лајно, им кажуваат на продадените амеби СДС и ВРО да не ги чепкаат воопшто, гледаш дека полицијата стои така и ништо не прави. Истиот случај го имаш во Германија, кајшто наредено да не се чепнат курдите, арапите и не знам ти шо. Ако е германец во случајот ичи некој друг бел европеец џандарите одма че му рипнат. Истото и овде го имаш.
a da, inace makedonecot ke go ubijat ako izleze.

bidite vie srekni shto cenata za otkup na bakar ne im ja namalija, imase opstinata da im ja zapalat.

Каурот нека вади кредит за возачка, за кола, нека плаќа за образование, за струја, вода, даноци и милион други давачки, живот месец за месец и јадење паштети и на крај ќе видам како некој ром, албанец и бугар биле дискриминирани и ми порачуваат да се угушам и умрам.
Ќотек е малку веќе, но не за овие тука за државава.
Автоматски споено мислење:

bidite vie srekni shto cenata za otkup na bakar ne im ja namalija, imase opstinata da im ja zapalat.
Доста сереш бе, овие по кратка постапка тројца души ќе ги доведат во ред.

Му земале кола од 5000 евра, додека каурот нема за кола од 1000 евра и вози точак до работа.
5000 евра кола, ама леб немал да јаде, за кола имаат, за возачка и регистрација немаат, каде го има ова ова бре.

Протестите на овие само во Битола, Струмица, Штип и Кочани.
Во Тетово, Гостивар нема протести, ова е разликата помеѓу ќотек и добрината на каурот.
Панче да си среди ситуацијата по кратка постапка.

Последно уредено:
Каурот нека вади кредит за возачка, за кола, нека плаќа за образование, за струја, вода, даноци и милион други давачки, живот месец за месец и јадење паштети и на крај ќе видам како некој ром, албанец и бугар биле дискриминирани и ми порачуваат да се угушам и умрам.
Ќотек е малку веќе, но не за овие тука за државава.

Доста сереш бе, овие по кратка постапка тројца души ќе ги доведат во ред.

Му земале кола од 5000 евра, додека каурот нема за кола од 1000 евра и вози точак до работа.
5000 евра кола, ама леб немал да јаде, за кола имаат, за возачка и регистрација немаат, каде го има ова ова бре.

Протестите на овие само во Битола, Струмица, Штип и Кочани.
Во Тетово, Гостивар нема протести, ова е разликата помеѓу ќотек и добрината на каурот.
Панче да си среди ситуацијата по кратка постапка.
Треба нерегистрирано возило на тие што протестираат да учука дипломатско возило од некоја ЕУ ембаси па нек пукне тиквата ....

Мириса на бугарски пари, се слуша на протестите 'вака ли во европа' немале ништо а снимаат со ајфони, а јас го пишуван ова на андроид со потскршен екран, да има полиција и служби во државава ќе најдат и докажат кој ги организира протестиве, иако веќе е јасно.
Бугарија.

Треба нерегистрирано возило на тие што протестираат да учука дипломатско возило од некоја ЕУ ембаси па нек пукне тиквата ....
А не, тие им даваат пари за да протестираат, кој би го мавнал банкоматот од кој зависи.

Во нормална земја полиција ги рамни овие со земја и толку. Ќе протестира , пали и попречува пола земја зашо им земале заплениле коли кои ги возеле без дозволи? Море мрш у пичку матер!

Кажи ми дека си ментално предизвикан без да ми кажиш дека си ментално предизвикан.

Во нормална земја полиција ги рамни овие со земја и толку. Ќе протестира , пали и попречува пола земја зашо им земале заплениле коли кои ги возеле без дозволи? Море мрш у пичку матер!
Не им е ни до возачките, до спонзорот им е, да си оправдаат дадените пари.

Не им е ни до возачките, до спонзорот им е, да си оправдаат дадените пари.
Ако де, поради причината која ја наведуваат за штрајкот треба да ги срамнат со земја. Исто како и оние другите кога протестираат и бараат права за убијци. Нормална држава ќе прати такви пораки за утре да не се осудуваат секакви гомна да протестираат за се што ќе им текне. Па пак спонзорот нека бара протестанти за под багер.

Ако де, поради причината која ја наведуваат за штрајкот треба да ги срамнат со земја. Исто како и оние другите кога протестираат и бараат права за убијци. Нормална држава ќе прати такви пораки за утре да не се осудуваат секакви гомна да протестираат за се што ќе им текне. Па пак спонзорот нека бара протестанти за под багер.
Само така, чим нема за леб ќе има топол оброк три пати на ден.

Еден ајван од протестантите даде изјава дека ќе има и убиства.Пак ќе кажам , слаба држава =вакви сероњи кои претат.Јака држава ги рамни со земја уште вечерва па да видиме дали ќе се заканува вака мигрантов.

Пак истиот спонзор, бугарија, мицко да не ги прави грешките на грујо.
Лисиците и фрлање на клуч.
Bukvalno istite greski bratu i togas i sega skoro cel makedonski narod e so tebe a ti ne reagiras i ostavas muslimani da nadvladeat kako vecerva.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom