Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Zdravo, denes ja namestiv Gre Airy Pro. Ne mozam nikako da ja povrzam na wifi, a probav se sto mozev da najdam na net. Pisuva deka vo klimata treba da ima veke vgradeno modul. Dali treba da se gleda koga ke go krenam kapakot ili kako da proveram? Koga ja otpakovaa nazad imase dva konektori prazni sto ne bea nikade povrzani, ama ne prasav za sto se.
Сите Грее имаат модул нешто грешиш во процедурата , привично треба да имаш акааунт направено па климата да е ислучена и да го ресетираш ви фи модемот на климата со држење вифи и моде па после да почне процедурата да се спарат

Здраво на сите.
Имам братучед на кој му е потребна клима уред за простор од околу 35 м³. Станува збор за стан поткровје PVC прозорци и стандардна изолација од 5 см.
Мојата препорака до него беше Mitsubishi MSZ/MUZ-LN35VGW.
Кои се вашите препораки? Бидејќи често читам дека постојат и добри клима уреди во ценовен ранг од 700–800 €, кои според некои мислења се рамни, па дури и подобри од поскапите брендови.
Ви благодарам однапред за вашите искрени мислења и искуства

Последно уредено:
  • најнова Toshiba TWIN ROTARY компресорска технологија
Иако е добар избор за цената (уште подобра преку Ананас) битно е да се запази дека ова инфо не е точно на сајтот од Енергија.
Кај Тошиба Шораи, twin-rotary компресор има вградено само во моделите од 18ка (5kw) па нагоре....

Здраво на сите.
Имам братучед на кој му е потребна клима уред за простор од околу 35 м³. Станува збор за стан поткровје PVC прозорци и стандардна изолација од 5 см.
Кои се вашите препораки? Бидејќи често читам дека постојат и добри клима уреди во ценовен ранг од 700–800 €, кои според некои мислења се рамни, па дури и подобри од поскапите брендови.
Jas bi ja zel ovaa,moderna so VI-fi i so golem popust,ama isklucivo Elite serija modulira do 150w.
Na benc ima dobra recenzii za nea,na -15 mozi 4kw da predaj toplina iako e od 12btu .
https://www.setec.mk/products/samsung-wind-free-elite-seria
Momentalno e stara zaliha so golem popust vo Setek.

Здраво на сите.
Други, нема ништо што да кажите?

Ima vreme da razmisli do drugoto zimo eve ova pomina taka da kazam.
Jas ja koristam gree Amber 7.5 kv 24 btu vo prostor od 80 kvadrata prezadovolen ova mi e 6 to zimo za dekemvri smetka komplet 5300 den a za januari 6400 bidejki bese mnogu poladen klima vklucena od oktomvri i ne isklucena denje noke si raboti vo dnevna trpezarija kujna okolu 24-25 stepena a vo spalni okolu 20-21.
Neka si zeme 5.5 kv 18 btu ke bode zadovolen

Ima vreme da razmisli do drugoto zimo eve ova pomina taka da kazam.
Jas ja koristam gree Amber 7.5 kv 24 btu vo prostor od 80 kvadrata prezadovolen ova mi e 6 to zimo za dekemvri smetka komplet 5300 den a za januari 6400 bidejki bese mnogu poladen klima vklucena od oktomvri i ne isklucena denje noke si raboti vo dnevna trpezarija kujna okolu 24-25 stepena a vo spalni okolu 20-21.
Neka si zeme 5.5 kv 18 btu ke bode zadovolen
24btu ne e li malce predimenzionirana?

Последно уредено:
Očigledno e od slikite deka izmenuvačot e cel i ne e rascvetan.
KOMPRESOROT ne postoi, toj eksplodiral na iljada parčinja.
E sega što go nateralo na eksplozija e prašanjeto, dali nedostatok na maslo, dali otkažala bimetalnata zaštita, dali nekoj od senzorite što merat temperatura daval pogrešni podatoci, dovolno e otčituvanje na poniska T na izmenuvačot, pa ventilatorot poradi toa se vrti brzo so što i kompresorot diga previsik pritisok, namesto da zabavi, toj se pregreva i zaribuva.....
Može da e kombinacija od ova pogore so nestručna montaža i koristenje na nekvalitetni delovi vo proizvodstvo na klimatizerot.
Poželuvam na nikogo od nas da ne mu se sluči istoto.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom