Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Му кажа некој на судијата дека не треба на секој старт и дуел да дава жолти?

Абе само за нас проверуваат дали е старт за црвен, и секогаш копилево Мареска шо би рекол Конте.

Кени на Спалети најдобар. Нека му дада колкава сака плата

Плачи тимов за напаѓач
Автоматски споено мислење:

Кени на Спалети најдобар. Нека му дада колкава сака плата
Неофицијално и тој го продолжил договорот. Мислам дека на лето ќе си оди Гати.

Дај бека го избркаат изродов неможам да го гледам поќе

Германецот на DAZN вели Јилдиз побарал сам замена на полувреме.

Последно уредено:
Германецот на DAZN вели Јилдиз побарал сам замена на полувреме.
Мора малку и да одмори. Резултатот беше 2-0, ама кој да очекуваше дека нашиот инвалиден бек ќе си дај автогол.. Најголема мака ми е што не го продадоа на Сити за 60 милиони еј. Поголем грабеж и од оној на Погба ќе беше, кога Марота го здипли....

МеКени, откровение доби со Спалети. Најдобрата сезона во кариерата дефинитивно....

Мора малку и да одмори. Резултатот беше 2-0, ама кој да очекуваше дека нашиот инвалиден бек ќе си дај автогол.. Најголема мака ми е што не го продадоа на Сити за 60 милиони еј. Поголем грабеж и од оној на Погба ќе беше, кога Марота го здипли....

МеКени, откровение доби со Спалети. Најдобрата сезона во кариерата дефинитивно....
МекКени ќе го проба напаѓач да ѓе верваш. Ова се шо рече е точно освен МекКени мора да признам дека Дејвидс е прероден и дефинитивно е одличен во позиционирање.

Yildiz subbed off at halftime due to physical problems (@DiMarzio )

Weston McKennie:

"Spalletti is the BEST coach I've ever had."

@Vartolu Spaletti - “If I speak highly of someone then it goes all over the headlines that I want to sign him, but it’s not true. We are looking for a player with specific characteristics, if we don’t find him, then we’ll stay as we are. After all, McKennie is as good a hitman as anyone, you saw him again tonight.” :icon_lol:

Juventus are thinking about Sorloth from Atleti: there could be an attempt in these hours.

Последно уредено:
@Vartolu Spaletti - “If I speak highly of someone then it goes all over the headlines that I want to sign him, but it’s not true. We are looking for a player with specific characteristics, if we don’t find him, then we’ll stay as we are. After all, McKennie is as good a hitman as anyone, you saw him again tonight.” :icon_lol:
Да да, еднаш и во претходна изјава имаше кажано дека Вестон би можел да биде одличен напаѓач, и се сложувам и мене не би ме чудело.

Инаку, наводно и Галата дале зелено светло за Икарди. Сеуште не е официјална информацијата, ама вечерва Отолини имал разговор со тој спортскиот директор на Галатасарај и наводно за некоја сума која Јуве треба да му ја плати на Галатасарај за да го ослободат 6 месеци порано од договорот. Наводно Икарди притискал многу за да се случи трансферот.

Баш ги гледам бројките на Икарди. 60 натпревари 39 гола. Не дека турската лига е некој репер, ама од Опенда ќе биде 102 пати подобар.

Да да, еднаш и во претходна изјава имаше кажано дека Вестон би можел да биде одличен напаѓач, и се сложувам и мене не би ме чудело.

Инаку, наводно и Галата дале зелено светло за Икарди. Сеуште не е официјална информацијата, ама вечерва Отолини имал разговор со тој спортскиот директор на Галатасарај и наводно за некоја сума која Јуве треба да му ја плати на Галатасарај за да го ослободат 6 месеци порано од договорот. Наводно Икарди притискал многу за да се случи трансферот.

Баш ги гледам бројките на Икарди. 60 натпревари 39 гола. Не дека турската лига е некој репер, ама од Опенда ќе биде 102 пати подобар.
Киелини јавно изјави дека не биле заинтересирани а сега ете го Спалети...

#Spalletti to DAZN: "Us we don't want #Icardi!"[
@micheledeblasis

We don’t want Icardi. Is that clear enough? If I speak well about a player they say I want him, I don’t want Icardi. We’re good like this if we don’t find a player with certain characteristics we’re looking for”-Spalletti post match presser

#Spalletti to Sky: "We need a footballer with specific characteristics, like #KoloMuani to raise the level. We still have the chance to go for it and to get him here"

At the moment, the @GalatasaraySK management is not inclined to be open on #Icardi's exit. It remains to be seen whether tomorrow @juventusfc
will try to push again. @SkySport[@DiMarzio]

Јас со две раце би го потпишал Икарди, прав убиец без разлика колку години е. Денес прославата за еден од головите му личеше на опростување, дали нешто се случи во меѓу време па Киелини и Спалети го одбија вака јавно ...

Многу ми е мило дека одјебуваат кога не му одговара на клубот а досега на сите му угодувавме. Се засиливме со одлични млади таленти, не преплативме досега никој како претходно, ни требаа замени и баш нив ги потпишавме. а има уште време.

Jonathan David now has 11 G/A so far this season.7 Goals4 Assists

Ругани во Фиорентина за 2.5м

Последно уредено:
Mekburgerot odlicen mame mu ga spalim, neka mu dadat plata, zasluzuva covekot.. Mekeni i Jildiz definitivno se najdobri sezonava..

Камбиасо моментално треба да го тепаат, и да го ебат...нека му е среќен празникот денес

Per Kenan #Yildiz nothing serious, no exams are scheduled at JMedical, this morning he underwent the necessary treatments directly at Continassa! [TMW]
Rugani joins #Fiorentina on loan! @ilbianconero.com - Buyout at 2 million with loan cost 500,000.

In the coming days, a meeting is scheduled between the agents of #McKennie and #Juventus to discuss the contract renewal. Juve wants to reach an agreement and considers the extension a priority.[
@NicoSchira
]

#PedroFelipe signs now with #Sassuolo A loan deal with an option to buy and a counter-option in favor of #Juventus.

.
@juventusfc is waiting in the background for #Mateta: if @acmilan doesn't close the deal, the bianconeri could propose other conditions @SkySport[@DiMarzio]

Jean-Philippe Mateta to #Milan remains in strong doubt. Very high percentages toward a negative outcome, with the expected decision from the Rossoneri club on the Crystal Palace Frenchman coming soon. #CPFC It's not ruled out that Milan will move forward, but this morning the vibes being felt in Via Aldo Rossi weren't the most positive about it.

Now it’s official! Adin #Licina (born in 2007) to #Juventus from #BayernMunich. He will join #Juve Next Gen. Contract until 2029. No surprise here and confirmed since the last January 31 as an exclusive revealed! #transfers

At the moment no signs of an exit for #Zhegrova from #Juventus despite the expressions of interest sent to the bianconeri.[@Glongari]

Kenan Yıldız will likely miss the games against Atalanta and Lazio, to be at his best for the game against Inter.

— @TUTTOJUVE_COM

==

In the final hours of the transfer window, Juventus have received no feedback from Tottenham regarding Kolo Muani, and the trail remains stalled.

Mateta is NOT a current option: the player is headed toward Milan, and Juventus's interest can be considered outdated.

No room either for Sørloth, with Atletico Madrid opposed to sales, especially loans.

[@FabrizioRomano & @MatteMoretto via @AroundJuventus]

Последно уредено:
Left adductor overload for Kenan Yildiz, he’ll be evaluated day by day. #Juventus

[@BaridonMarco]
==

Матета имал проблем со коленото не го поминал дуплите медицински проверки за Милан. Јуве знаел за проблемот затоа не се нафаќал за стален трансфер или задолжителен откуп.

==

Randal #KoloMuani stays at Tottenham.
The English club's directors have let Juventus know that they are counting on the forward.
The Bianconeri should try again this summer.
[@RMCsport]

==

Sandro Tonali's agent:

"Tonali? Newcastle won't let Sandro leave in January. We haven't spoken to Arsenal about this opportunity. Juventus? Now's not the time to talk about it."

Последно уредено:
Emil Holm joins Juventus on loan until the end of the season. Juve has an option to buy the player from Bologna for €15 million, payable over three financial years, with a further €3 million upon the achievement of certain objectives. Welcome, Emil! FORZA JUVE

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom