Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Помина и Анталија и пак е иста приказна како есента фали шпиц и 10ка колку и да играме јас не гледам кој можи да дај тука гол и како мислат да победиме некоја утакмица без да ни поможи ффм или вмро за да опстанеме првата утакмица со Работнички че биди пресудна ако тепамемиманшансинда се спасиме ако се знај дека шкупи и ѓорче се откажуваат а виси казна за башкими шо значи не е обезбеден опстанок но од соте шо ги донесоа еден не ме бендиса од тие шо останаа исто пола се за во пензија и не можат да играат прва лига време е да напрат салам рез да му дат со сила шанса на децата па макар и да отпадниме оти и да опстанеме шо вгодина пакмќе треба да бараме нови 10 играчи за тренерот нема шо да кажам опасен намазан се виде денес кој ги каде да изгорат а пред тоа не добиваат шанса само во грешен клуб прај забава а сите ќутат како по обичај и после горан зоран мунсе криви тие важно да земат плата и креваат раце толку можевме тренерот е крив а тренерот ќе вели играчите и така со години се вртиме во место а управата ненсе замара освен да обезбеди пари тешка полусезона и реков да опстанеме шо после има некој план стратегија шо следната сезона или пак треторазреди срби ќе земаме секоја сезона од лошо по лошо

За днес шо да с екажи еден единствен удар во 45 минута и тоа беше се многу сме лоши без разлика шо биле овие јаки денес играа со втор состав шо значи ние полоши од порано ако бев сигурен во опстанок сега ми се плаши окото мора да бараат уште играчи или да ризикуваат се да избркаат и играат со деца вака е јасно дека не можи повеќе!

За работите да бидат по јасни колку сме слаби че пишам за подобрите швајц не играше година дена фудбал лука дојде од 2 словенска лига шо знам Петар од Романија 2лига дриготе сите србите од втора или трета лига нашите ветерани не играа во струга ѓорче лани најдобри стрелци ни еба егри штопер и мирко годинава сите се дупка како со сила да ги тераат да играат фудбал сите поделени зад грб зборање а за тоа е виновен тренерот шо не команда си ја среди соблекувалната ваков распад ситем никогаш не сме биле барем се занелео ред ако немало квалитет сега нема ни ред ни поредок сите се гледаат а никој ништо не се буни тоа не ми е јасно зошто ќутиме !?

Последно уредено:
Јас дел од такво нешто нема да бидам, за никакви пари. Ете вие ќе тастатура спасителите ќе го спасите со Пеце можи. А, дека била понудата уште на маса не мислам и доста шириш дезинформации, а и ако некаква друга понуда, мора јавно да помини, па тука сме. Кој текст нема врска со реалноста бе? Изваден преддоговор? Кој? К*р ме боли кај се сместуваат, ако има договор и платформа како во ракометот нека го земат не турци, ако сакат и пакистанци, оти со општински пари таа е реалноста.
Не се грижи со Пеце ќе ти даваме повеќе од 435 евра :). Ако треба и на платен список како фудбалерите ќе те напишиме.

Јас ќе кажам не чинат засилувањата исто ветераните кај нас и треба да уграат само децата а другите треба сами да се казнат и земаат пола од платата за нови играчи или да се откажат доброволно да се пренаменат за други работи !

Туку друго да прашам јас сум улав или вие сите сте не салам никој не зборате за фудбалот за предлози шо како понатаму се фативте за декси за играорецот не знам 435 или 453 евра и после оти не не бивало од цел град шет души се замараат само сите други се за сеир па никој не ние крив оти не не бива сами сме криви !

Последно уредено:
се фативте за декси за играорецот не знам 435 или 453 евра и после оти не не бивало
Горан оти од таму тргнува цел проблем во спортот во битола, за интерес се се занемарува еве врати една година уназад и читај на Декси постовите по една година за ситни пари Декси нигде го нема, а играчите кој се носат шемите оклу клубот "не официално" си се терат на левел погоре. Секој си тера по сопствената математика кај е Декси да пиши каде престојуват фудбалерите и колку пари се плаќат становите сега не е информиран. Да кажи дали се физички спремни засилувањата и дали воопшто се задилувања.

Горан оти од таму тргнува цел проблем во спортот во битола, за интерес се се занемарува еве врати една година уназад и читај на Декси постовите по една година за ситни пари Декси нигде го нема, а играчите кој се носат шемите оклу клубот "не официално" си се терат на левел погоре. Секој си тера по сопствената математика кај е Декси да пиши каде престојуват фудбалерите и колку пари се плаќат становите сега не е информиран. Да кажи дали се физички спремни засилувањата и дали воопшто се задилувања.
Последен пат ти велам, престани да шириш дезинформации, НИКОГАШ не сум пишел кој во кој стан престојува и колку плаќа кирија, за засилувањата кажав дека ќе кажам ко ќе завршат сите пријателски. А и шо сакам ќе пишам, јас ко пишев па ти можи мрдаше или овде друг со прст, се едни исти го јадиме грбачот 15 години, те болеше к*рот тебе јас ко пишев така да нека те боли и сега, времето ќе покаже, лани, оломнани, сега, претходните беа 2 години НЕДОПРЕНИ, тек лани почна да се пиши, 2 ГОДИНИ НЕДОПРЕНИ, овие се 6 месеци, така да и овие имаат период уште 1 и пол година да почнат да испорачуваат ако се водиме според претходните .!.

Нешто ми се закануваш а? Пишиси што сакаш и колку сакаш и како сакаш сега барем сите те знат колку вредиш.

Дај бе олабаја темата не ќе те читаме тебе еден позитивен коментар немаш во историјата на пишења остаено та тука та таму. Пиши му во приватен ако сакаш и не замарај.

Овие нашите штом до сега не зедоа 10ка и шпиц значи му летна чафката Арачиново,Скопје и Охрид поарно се појачаа од нас а среќа шо Новаци зеде деца шо можи за во иднина да ни бркаат работа и не знам оти не му пуштија уште некој од кај нас да игра некое дете ко немаат абер за Новаци да биди втор тим или Пелистер Б барем на позајмица да пуптеја некој кога е јасно дека тренерот Стојановиќ ќе си ги форсира тие србите и "засилувањата" шо ги донесе прво коло ќе биди пресудно иако има многу за играње оти после ќе почнат со шеми и давање бодој за опстанок сепак има уште надеж утре играат лажна пријателска со факинг Преспа во црно буки за да има лажна слика тренерот да се пофали дека победиле сите тренери се лажни секогаш со некој слаби второлигаши играме за демек сме јаки и после прво коло со прволигаши губиме и ќе се вадат имавме шанса промашивме не знам шо да речам дно дна сите се исти и лажни !

PRIJATELSKI FUDBALSKI NATPREVAR

FK PELISTER( BITOLA)- FK PRESPA (RESEN)
05.02.2026 god(chetvrtok)
stadion: Crno buki
Poc: 13:00 h
EDEN KLUB ,EDNA LJUBOV
FK PRESPA ⚽️⚽️⚽️

Шо сакам да не победат овие децата на Џате од Ресен па да биди чешит уште не почнати но се јасно колку го остават тој од Пирот плус прва постава нема шо поќе да бараме од тренерот управата и клубот иваа пролет !

Последно уредено:
јас имам едно прашање, пробав низ страниците назад да видам дали има одговор, не најдов. Зошто и како Егри го нема во тимот, а сеуште е во тимот? Според мене сеуште најдобар во тимот на неговата позиција.

јас имам едно прашање, пробав низ страниците назад да видам дали има одговор, не најдов. Зошто и како Егри го нема во тимот, а сеуште е во тимот? Според мене сеуште најдобар во тимот на неговата позиција.
odluka na trenero bila, ( po glupa odluka amin)
se imat skarano 100% nesto ama i da e taka milan ne smej nikako da go brka kapiteno
egri bese skroz koretken imase vistina odlicni partii ama ete ..
jas kolku so znam ponudeno mu e vo novaci da odi toj odbi i trenira idividualno
e sea ko ke go sutnat ovaj milance egri ke se vrati vo timo pa valjda radi to uste se vodi vo fk pelister
i mislam nie kako navivaci malce ne krenavme galama okolu egri kako primer so bese vo rakometo so mirko radovic ko se krena galama

Одлука на тренерот засега скроз мо управата е крива шо му дава толку сила еве сега го губиме и најпреспективниот голман Андреј заедно со Џеков од Силекс се најдобрите овај го седна на клупата за да играат србите од трета лига го имаме Давид капитен на У19 и Мрмачовски од истата репрезентација не ги игра да играат србите ни носи шпиц од Пирот еј а мрмачот па и мирко ваков таков со една нога е поарен од овај шо го донесе тренерот исто на средина србинот дојден на позајмица да му креваме форма а нашите не играат јас разбирам да ги тргни ветераните но да донесиш поарни или да играат децата а вака иди дека се е за процент за инает или не знаење тешка пролет ќе имаме иако се мислеше дека сме сигурни за оспѕанок дека другите се чорба арно ама ништо не погодија како по обичај и тоа по чинеше го испустија толку лоши чекори години уназад чудо едно колку лошо се води политиката во клубот без никаква визија и стратегија пред тоа носевме јапонец бразилец србин сега само срби еден нема потоа направено поарен трансфер земаме десет на лето играчи на зима пет пуштаме од истите после земаме пет на лето ги пуштаме и така појма немаме ни играчи вадиме се спасуваме оти другите се распаѓаат нема никаква стратегија со години !
Автоматски споено мислење:

odluka na trenero bila, ( po glupa odluka amin)
se imat skarano 100% nesto ama i da e taka milan ne smej nikako da go brka kapiteno
egri bese skroz koretken imase vistina odlicni partii ama ete ..
jas kolku so znam ponudeno mu e vo novaci da odi toj odbi i trenira idividualno
e sea ko ke go sutnat ovaj milance egri ke se vrati vo timo pa valjda radi to uste se vodi vo fk pelister
i mislam nie kako navivaci malce ne krenavme galama okolu egri kako primer so bese vo rakometo so mirko radovic ko se krena galama
Абе брат нека го избрка без секој се можи работата е да земиш поарен од него а не ние плаќаме а тој ен игра лани го плаќавме Катаниќ а не играше да не зборам за тренери дека сите со договори а ги бркаме и со тоа плаќаме многу грешки оти не ги болат парите не се нивни да беа од џебот ќе се думата дали би зеле некој од овие тн засилувања ние сме воз без возен ред со години !
Но колку шо е кејблтел тренерот односно не е тој крив оти управата му дава одврзани раце а таа не е крива оти ние ништо не прајме освен шо пишиме коментари на фб и на кајгана а сакаме сала се сменат работите е така нема никогаш да се сменат шо значи ние сме најмногу криви клубот е општински наш а не од партија или од Србија донесен на тренерот ова се напи пари и треба да му се кажи каде и шо грешат но еве со Работнички и Башкими ќе видиме оти резултатите се најважни со стратегијата за следната сезона ме е само да се спасиме ако не извадиме играч па и некогаш продајме некој

Последно уредено:
Абе брат нека го избрка без секој се можи работата е да земиш поарен од него а не ние плаќаме а тој ен игра
ne rekov deka ne mozime bez egri, tocno istoto go mislev da zemis poaren ko go brkas veke
ti rekov i vcera ko zboravme na telefon ako ne tepame so rabotnicki prvo kolo .. gospo na pomos

ne rekov deka ne mozime bez egri, tocno istoto go mislev da zemis poaren ko go brkas veke
ti rekov i vcera ko zboravme na telefon ako ne tepame so rabotnicki prvo kolo .. gospo na pomos
Ај да не можиш и поарен да најдиш немаш пари или не разбираш тогаш барем можеше да му дај шанса на децата го има фејзуловски и мурговски плус кико назад па и штеф на средина гацето и давид напред тие мрмачот тој ни продава мадиња за бубрези со треторазредни срби но пак ќе речам ние сме криви ме е тој крив шо се учи тука и лечи компелкси а трајко славевски можи да си го земи во НБРМ уште одма го сакати тимот со глупостите негови шо сите ги гледаат само управата не и онај потрчкото од црно буки

Ај и јас да се искажам, ќе зборам за засилувањата и играчкиот кадар, то е јавна работа.

Донесен е Кире Ристевски, иако пола овде бевте скептици како нема утакмици, нема играно, факт е дека искуство кое го стекнал е повеќе од доволно за ова лига, на сите пријателски изигра коректно и без штедење, превземаше одговорност и бараше многу често од голманите топка па после тој да ја дума, шо за голманите е голем мотив и олеснување. Штета за Егри ама кога двајца водат инает, односно кога тренерот решил да не рачуна на него, а овај има договор то е то...

Томче Гроздановски е како со моторче во газот, трча по 12-14 км на утакмица и мислам дека ќе му дојди добро на еден ваков Пелистер.

Србијанац има техника, појќе офанзива од дефанзива, праволиниски бек е, не е некој кој ќе влези према средина вишок таму да напрај, има добар центаршут, мислам дека уште не е 100% спремен, ама исто мислам дека не е некој екстра квалитет над фиката ама факт е дека бевме само со еден лев бек, сега колку толку имаме два.

Милојевиќ Лука, ништо подобар за мене од Давид и Гацето, и тој е дојден на позајмица и штета е колатерална шо ќе му ја земи минутажата на Давид и Гаце, да да донесиш среден екстра од кој ќе има шо да научат децата ама ваков просечен или потпросечен... не.

Филип шпицот, нема движење, тренинзите и барањето во Пелистер ми се next level, нема осет кога пресинг кога не, нема осет кога да загради и задржи, кога не. Десна нога нема, шпринт или напаѓање на простори во празно или меѓу бек и стопер или два стопери нема, мислам дека едно од полошите засилувања заедно со оние на Ѓоко, со кои покасно испаднавме... Дајбоже да ме демантира и 10 гола да дај... ама Мирко моментално со врзани очи и само лева нога е две класи подобар од него... а, факт е дека требаше да бараме шпиц на подолго решение, за жал...

Иначе да, тренерот си ги донесе СИТЕ ДО ЕДЕН, ни управа ни Мирко, и Петко ни Трајко... Беа нудени мал милион играчи, Милан се реши за овие и то е то.

Натпреварот денес не е никаков репер, на тренинг да изиграа меѓу себе подобро ќе беше, 6-0 и напален противник и 2 црвени картони за Преспа... Со новаци ќе играат втората постава.

Иначе да, Андреј денес не бранеше, шо значи се рачуна можи на Натаниел, арно ама то не е во интерес на клубот, зошто Андреј е во период каде треба и мора трансфер да напрај на лето, според моите индиции, најверојатно ќе биди викнат и за трет голман во репрезентација, ако сега тој не брани 6 месеци ние никако нема да го продајме, од друга страна Натаниел стварно супер избрани (го имав и пишано) ама мислам дека му треба уште малце искуство, односно преку силни пријателски и куп утакмици (за жал ги нема ова сезона појќе) да добие некои работи и да биди наследник на Андреј. Со Работнички единствена опција е ПОБЕДА!

Моментално според мене идеални XI би биле:
Опција 1:

Андреј
Швајц, Кице, Кире, Србијанац
Спировски, Давид,
Булатовиќ, Петар, Бошковски
Мирко

Опција 2:
Бошковски, Кице, Кире, Србијанац
Спировски, Гроздановски Т.
Булатовиќ, Петар, Мрмачовски
Мирко

Иначе веб страната се обновува, добивме дозвола за Фан Шоп и истиот мислам дека средината на Март, почетокот на Април ќе биди во функција. Наскоро ќе се избери дизајн за дресовите за наредна сезона (од она што го имаа Joma). А последното позитивно нешто ќе ви го кажам до вечер...

АМА, се ЏАБЕ ако нема резултати и не мрдниме на спортисти план, со визија, стратегија итн...

Ај и јас да се искажам, ќе зборам за засилувањата и играчкиот кадар, то е јавна работа.

Донесен е Кире Ристевски, иако пола овде бевте скептици како нема утакмици, нема играно, факт е дека искуство кое го стекнал е повеќе од доволно за ова лига, на сите пријателски изигра коректно и без штедење, превземаше одговорност и бараше многу често од голманите топка па после тој да ја дума, шо за голманите е голем мотив и олеснување. Штета за Егри ама кога двајца водат инает, односно кога тренерот решил да не рачуна на него, а овај има договор то е то...

Томче Гроздановски е како со моторче во газот, трча по 12-14 км на утакмица и мислам дека ќе му дојди добро на еден ваков Пелистер.

Србијанац има техника, појќе офанзива од дефанзива, праволиниски бек е, не е некој кој ќе влези према средина вишок таму да напрај, има добар центаршут, мислам дека уште не е 100% спремен, ама исто мислам дека не е некој екстра квалитет над фиката ама факт е дека бевме само со еден лев бек, сега колку толку имаме два.

Милојевиќ Лука, ништо подобар за мене од Давид и Гацето, и тој е дојден на позајмица и штета е колатерална шо ќе му ја земи минутажата на Давид и Гаце, да да донесиш среден екстра од кој ќе има шо да научат децата ама ваков просечен или потпросечен... не.

Филип шпицот, нема движење, тренинзите и барањето во Пелистер ми се next level, нема осет кога пресинг кога не, нема осет кога да загради и задржи, кога не. Десна нога нема, шпринт или напаѓање на простори во празно или меѓу бек и стопер или два стопери нема, мислам дека едно од полошите засилувања заедно со оние на Ѓоко, со кои покасно испаднавме... Дајбоже да ме демантира и 10 гола да дај... ама Мирко моментално со врзани очи и само лева нога е две класи подобар од него... а, факт е дека требаше да бараме шпиц на подолго решение, за жал...

Иначе да, тренерот си ги донесе СИТЕ ДО ЕДЕН, ни управа ни Мирко, и Петко ни Трајко... Беа нудени мал милион играчи, Милан се реши за овие и то е то.

Натпреварот денес не е никаков репер, на тренинг да изиграа меѓу себе подобро ќе беше, 6-0 и напален противник и 2 црвени картони за Преспа... Со новаци ќе играат втората постава.

Иначе да, Андреј денес не бранеше, шо значи се рачуна можи на Натаниел, арно ама то не е во интерес на клубот, зошто Андреј е во период каде треба и мора трансфер да напрај на лето, според моите индиции, најверојатно ќе биди викнат и за трет голман во репрезентација, ако сега тој не брани 6 месеци ние никако нема да го продајме, од друга страна Натаниел стварно супер избрани (го имав и пишано) ама мислам дека му треба уште малце искуство, односно преку силни пријателски и куп утакмици (за жал ги нема ова сезона појќе) да добие некои работи и да биди наследник на Андреј. Со Работнички единствена опција е ПОБЕДА!

Моментално според мене идеални XI би биле:
Опција 1:

Андреј
Швајц, Кице, Кире, Србијанац
Спировски, Давид,
Булатовиќ, Петар, Бошковски
Мирко

Опција 2:
Бошковски, Кице, Кире, Србијанац
Спировски, Гроздановски Т.
Булатовиќ, Петар, Мрмачовски
Мирко

Иначе веб страната се обновува, добивме дозвола за Фан Шоп и истиот мислам дека средината на Март, почетокот на Април ќе биди во функција. Наскоро ќе се избери дизајн за дресовите за наредна сезона (од она што го имаа Joma). А последното позитивно нешто ќе ви го кажам до вечер...

АМА, се ЏАБЕ ако нема резултати и не мрдниме на спортисти план, со визија, стратегија итн...
Кажи нешто и за турчинот шо е на проба...иако се повторуваме истата грешка како и летото фали шпиц а ние не земаме

Кажи нешто и за турчинот шо е на проба...иако се повторуваме истата грешка како и летото фали шпиц а ние не земаме
Турчинот го немам видено, вчера стигнал Битола, бил на тренинг вчера и денес, нема шо да кажам, не треба да се потпишува дури не се види салам, ама сигурен сум дека подобар ќе е од србинот, ама не и од Мирко, така да... не би добиле ништо освен + играч... според мене не ни треба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom