- Член од
- 3 јуни 2022
- Мислења
- 2.490
- Поени од реакции
- 6.290
Барав не најдов ваква тема на форумов, баш ме интересира кои работи закони би ги промениле во државата
Ќе почнам јас прв
1) Намалување на бројот на пратеници на 60
2) Намалување на бројот на општини, оние малите со неколку илјади жители би ги споил со првата поголема општина до нив
3) Затворање на сите кладилници, казина и брзи кредити
4) Градењето на нелегални викендици, згради и др објекти да биде кривично дело
5) За да те има во избирачки список и да гласаш да мора да полагаш тест за интелигенција
6) Забрането учество на малолетни лица во политички партии (нивните тн унии)
7) Забрана за членување во партии на државни административци (можеш да бидеш симпатизер ама нема одење по митизни, агитирање)
8) Зголемена акциза на цигари и храна пијалоци богата со шеќери (парите од акцизата директ во фонд за здравство)
9) Секоја жена што ќе роди 3+ деца да има гарантирана минимална пензија (и надоместок плус за секое родено дете)
10) Доживотен затвор за политичари функционери кои ќе бидат фатени во корупција
Слободно продолжете
Ќе почнам јас прв
1) Намалување на бројот на пратеници на 60
2) Намалување на бројот на општини, оние малите со неколку илјади жители би ги споил со првата поголема општина до нив
3) Затворање на сите кладилници, казина и брзи кредити
4) Градењето на нелегални викендици, згради и др објекти да биде кривично дело
5) За да те има во избирачки список и да гласаш да мора да полагаш тест за интелигенција
6) Забрането учество на малолетни лица во политички партии (нивните тн унии)
7) Забрана за членување во партии на државни административци (можеш да бидеш симпатизер ама нема одење по митизни, агитирање)
8) Зголемена акциза на цигари и храна пијалоци богата со шеќери (парите од акцизата директ во фонд за здравство)
9) Секоја жена што ќе роди 3+ деца да има гарантирана минимална пензија (и надоместок плус за секое родено дете)
10) Доживотен затвор за политичари функционери кои ќе бидат фатени во корупција
Слободно продолжете