Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Анестезиолог од Флорида вели дека нема да дава анестезии на републиканци и поддржувачи на Трамп. Негово право било.

Со овие не можеме да живееме заедно. Или за нив или за нас нема место на овој свет.

Прегледај го приврзокот 467868
Update

Ги смирил цицињата, Сватил дека 15 години учење и мучење ќе му ги избришат со гумиче у држава како Флорида и до крај на живот ќе може само да мења гуми у вулканизер па малце вуна и сега излегол со мн јако оправдување дека хакнат му бил профилот :icon_mrgr:
Автоматски споено мислење:

10763.jpg

Ништо поарни не се ни овие од ајс, добар дел се МАГАриња што влегуваа во конгресот со чудни маски нацистички тетоважи и сл само сега со покритие и значка од државата. Кога се убиваат на улица онака безмилосно луѓе само прашање на време е кога ќе се подели опшеството до крајности, не ме чуди за брзо време и некоја будала да улета кај некој ајс член дома и направи масакр.
Тие од ICE го спроведуваат законот за имиграција, Трамп беше изгласан за тоа. Ако подржуваш да не се почитуваат законите во САД што се за имиграција тогаш можи да велиш нешто, ама тие соросоидни пропаганди на друг ќе му ги кажуваш.

8 USC 1357: Powers of immigration officers and employees: This federal law authorizes ICE officers to interrogate, detain, and arrest non-citizens who are believed to be in the U.S. unlawfully or violating immigration law.

18 U.S.C. § 111 — Assaulting, resisting, or impeding federal officers
It makes it a federal crime to:
  • Assault
  • Resist
  • Oppose
  • Impede
  • Intimidate
  • Interfere with
any federal officer (including ICE agents) while they are performing official duties.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Многу добра компарација, само поентата е многу промаршена.

Том Хоман, истиот човек што добиваше награди под Обама, денес добива закани за убиство под Трамп. Работи во истата агенција и со истата мисија. Токму затоа го нагласив поимот „идеолошка опседнатост“, законите беа речиси исти под двете администрации, но демократите денес одбиваат да го прифатат демократскиот избор на гласачите.

Некој би прашал: зошто демократите го прават ова? Одговорот е едноставен, политичка моќ. Иако илегалните имигранти немаат право на глас, нивното присуство и вклучување во пописот има директно влијание на федерално ниво. На секои 10 години, пописот на населението се користи за да се одреди колку електори ќе ја претставуваат секоја сојузна држава.

Формулата е јасна: Електори = пратеници во Претставничкиот дом + сенатори

Да го земеме примерот на Калифорнија. Поради лошите политики на државното раководство, голем број жители се иселуваат од таа сојузна држава. Кога една држава губи население, логично и законски треба да изгуби дел од своите електори. Тука настапува демократската тактика: увоз на илегални имигранти, со цел вештачки да се задржи бројот на жители и на тој начин да не се изгубат електори, а со тоа и политичко влијание на федерално ниво.

Том Хоман, истиот човек што добиваше награди под Обама, денес добива закани за убиство под Трамп. Работи во истата агенција и со истата мисија. Токму затоа го нагласив поимот „идеолошка опседнатост“, законите беа речиси исти под двете администрации, но демократите денес одбиваат да го прифатат демократскиот избор на гласачите.

Некој би прашал: зошто демократите го прават ова? Одговорот е едноставен, политичка моќ. Иако илегалните имигранти немаат право на глас, нивното присуство и вклучување во пописот има директно влијание на федерално ниво. На секои 10 години, пописот на населението се користи за да се одреди колку електори ќе ја претставуваат секоја сојузна држава.

Да го земеме примерот на Калифорнија. Поради лошите политики на државното раководство, голем број жители се иселуваат од таа сојузна држава. Кога една држава губи население, логично и законски треба да изгуби дел од своите електори. Тука настапува демократската тактика: увоз на илегални имигранти, со цел вештачки да се задржи бројот на жители и на тој начин да не се изгубат електори, а со тоа и политичко влијание на федерално ниво.
Несоменено е така. За жал не завлегуваш подлабоко за underlying causes на целиот тој кластерфак таму.

Lugjeto obozavaat dvojni standardi, ko so vidovme i na temata. Pri takva polarizacija na opstestvoto, sekoj poteg kje bide kontroverzen. Vekje ne e ni bitno sto e temata, se drzis do tvojata ekipa i toa e toa. Za toa ne ti e kriv nikoj drug osven Tramp, koj e takov tip na politicar i pridonesuva kon podelbata duri i na temi kade prethodno opstestvoto imalo zaednicki stavovi.

Mene ti si mi najinteresen na temava. Amerika odi se podlaboko vo kriza i sekoe vakvo ubistvo samo ja zgolemuva tenzijata i podelbata. Ti se raduvas na toa, a po ramo te tapsaat forumski likovi so da imaat nuklearka verojatno kje ti ja frlat tamu :D

Интересен текст, но за нас што следиме нема ништо ново за состојбата со Ф35-ките.

Освен ако не го саботираат од внатре, не разбирам што прават во Минесота зошто ова што го прават е комплетно непродуктивно од аспект на бркање на мигранти. Главниот број на мигранти се во Калифорнија, Њу Мексико, Невада, Тексас, Аризона, Јута. Таму АЈС нема потреба воопшто да бара, на секоја фарма сите се мигранти, во сите стоваришта сите се мигранти, хотели, фабрики се се имигранти. Ќе можат буквално да пунат цели железнички композиција на дневно ниво во овие држави.

Проблемот е дека во тие држави освен во Калифорнија, луѓето што ги поседуваат бизнисите и фармерите се про-Трамп, па избегнуваат на нив да им влегуваат во бизнис.Посебно сега кога доаѓаат избори. Па земаа во Минесота се насочија каде што реално немаат никаква шанса на избори, и верувам дека ако имало план со позитивен крај дека планот бил првин јавно апсење на илегалци, а второ покажување како демократите ги штитат. Проблемот настана зошто двајца лошо тренирани агенти убија две личности за глупост ( дали ова е намерно или не намерно нема да влегувам ) и сега целиот наратив се сврти против нив.

Уште повеќе со последното убиство кое што почнаа да го оправдуваат со наратив против вториот амандман за носење на оружје. Сега се буквално во слободен пад од аспект на наратив и ги вратија демократите од мртвите. А реалноста е дека во Минесота не се да бркаат мигранти. Тие Сомалијците што ги правеле измамите, кои нема шанса они сами да го смислиле и организирале, гарант переле пари со локалните власти, тие се сите легални жители. Таму се повеќе од 30 години. Мигрантите се на југот, и во северо истокот.

Ако ситуацијата продолжи да се развива со исто темпо, позицијата дека мигрантите треба да бидат депортирани никој нема да смее да ја спомне, зошто ќе биде комплетно дискредитирана.

Освен ако не го саботираат од внатре, не разбирам што прават во Минесота зошто ова што го прават е комплетно непродуктивно од аспект на бркање на мигранти.
Кој тврди дека целта е справување со мигранти?

Lugjeto obozavaat dvojni standardi, ko so vidovme i na temata. Pri takva polarizacija na opstestvoto, sekoj poteg kje bide kontroverzen. Vekje ne e ni bitno sto e temata, se drzis do tvojata ekipa i toa e toa. Za toa ne ti e kriv nikoj drug osven Tramp, koj e takov tip na politicar i pridonesuva kon podelbata duri i na temi kade prethodno opstestvoto imalo zaednicki stavovi.

Mene ti si mi najinteresen na temava. Amerika odi se podlaboko vo kriza i sekoe vakvo ubistvo samo ja zgolemuva tenzijata i podelbata. Ti se raduvas na toa, a po ramo te tapsaat forumski likovi so da imaat nuklearka verojatno kje ti ja frlat tamu :D
Јас немам двојни стандарди. Законот е закон и мора да се почитува, без разлика дали станува збор за Трамп или Обама.

Можеби ти си тука за да добиеш тапшање по рамо од форумски ликови, јас сум тука да кажам мислење. Радост нема место во оваа дискусија, барем не од моја страна.

Рене повеќепати го прекрши законот. Агентите и дадоа јасни инструкции да запре за да биде уапсена. Таа се обиде да побегне и удри агент, по што агентот испука три куршуми за да го запре криминалецот (Рене). Ако твојата сива мозочна маса не е во состојба да го процесира овој едноставен факт, тогаш навистина нема што повеќе да се дискутира.
Освен ако не го саботираат од внатре, не разбирам што прават во Минесота зошто ова што го прават е комплетно непродуктивно од аспект на бркање на мигранти. Главниот број на мигранти се во Калифорнија, Њу Мексико, Невада, Тексас, Аризона, Јута. Таму АЈС нема потреба воопшто да бара, на секоја фарма сите се мигранти, во сите стоваришта сите се мигранти, хотели, фабрики се се имигранти. Ќе можат буквално да пунат цели железнички композиција на дневно ниво во овие држави.

Проблемот е дека во тие држави освен во Калифорнија, луѓето што ги поседуваат бизнисите и фармерите се про-Трамп, па избегнуваат на нив да им влегуваат во бизнис.Посебно сега кога доаѓаат избори. Па земаа во Минесота се насочија каде што реално немаат никаква шанса на избори, и верувам дека ако имало план со позитивен крај дека планот бил првин јавно апсење на илегалци, а второ покажување како демократите ги штитат. Проблемот настана зошто двајца лошо тренирани агенти убија две личности за глупост ( дали ова е намерно или не намерно нема да влегувам ) и сега целиот наратив се сврти против нив.

Уште повеќе со последното убиство кое што почнаа да го оправдуваат со наратив против вториот амандман за носење на оружје. Сега се буквално во слободен пад од аспект на наратив и ги вратија демократите од мртвите. А реалноста е дека во Минесота не се да бркаат мигранти. Тие Сомалијците што ги правеле измамите, кои нема шанса они сами да го смислиле и организирале, гарант переле пари со локалните власти, тие се сите легални жители. Таму се повеќе од 30 години. Мигрантите се на југот, и во северо истокот.

Ако ситуацијата продолжи да се развива со исто темпо, позицијата дека мигрантите треба да бидат депортирани никој нема да смее да ја спомне, зошто ќе биде комплетно дискредитирана.
Не е тешко за разбирање. Се тврди дека преку 9 милијарди долари биле украдени од државни и федерални програми. За споредба, годишниот буџет на Македонија изнесува околу 7,7 милијарди долари. Тоа не е ситна сума. Таму веќе беше откриен криминалот, па федералните агенции мораа да интервенираат.

Дополнително, 57% од Американците поддржуваат депортации. Фактот што на телевизија постојано се напаѓаат федералните агенции не ја менува реалноста, тоа е чиста пропаганда.

На Фемина има 30 дневна жалост за Гуд. Уште жалат. А вие... :(
cf2570dc-8fd0-446f-88cc-5ab9426ec249.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom