Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    782
У Русија милијардерите или играат како ќе им каже Кремаљ или се лизгаат на лушпа од банана. У Америка пак е спротивно, тие ликови ја водат државата.

У Русија милијардерите или играат како ќе им каже Кремаљ или се лизгаат на лушпа од банана. У Америка пак е спротивно, тие ликови ја водат државата.
Руските миљардери одамна не живеат во Русија :)

od 200 ruski miljarderi samo 49 ziveat nadvor. 75% ziveat vo rusija. od tie 49 pola se u kipar radi klimata i pomali danoci...

kolku za sporedba poveke eu miljarderi ziveat nadvor od eu obicno svajcarija ili dubai ama ajde eve i ti napisa nesto...

od 200 ruski miljarderi samo 49 ziveat nadvor. 75% ziveat vo rusija. od tie 49 pola se u kipar radi klimata i pomali danoci...

kolku za sporedba poveke eu miljarderi ziveat nadvor od eu obicno svajcarija ili dubai ama ajde eve i ti napisa nesto...
Извор trust me bro дирекно од Мелбурн :)

Миллиардер русско-еврејского происхожденија Олег Дерипаска.
Убаво би било да се знае значењето/дифницијата за работи кои се дискутираат ама јбг, никој не е совршен.

Инаку за ова би можело да се спори.
Русин е припадник на народ -нација а,
Евреин многумина го прифаќаат како народ и е само делумно точно, затоа што може и всушност значи и религиозна (Јудаизам) и народна (Мизрахи и Сефарди кои се сметат за припадници на 2 од 24 арапските племиња) припадност.
Затоа ние Македонците си имаме наш збор за нив Чифути (не знам дали во цела Македонија ама во централните и јужни делови се употребува овој збор Чифутин).
Автоматски споено мислење:

Не баш.
И во РФ припадници на Јудаизмот имаат големо влијание понекгаш пресудно во водењето креирањето политика... (споредбено со процентот кој го мимаат во РФ)
Погледни колку од опкружувањето на Путин се Јудаисти (исправно би било Ционисти ама ајд да не тераме баш до толку).

Последно уредено:
forbes

Approximately 49 out of 200 Russian billionaires on the Forbes list left Russia

tvojte izvori? direktno od sutka?
Пиши го цел текст барем не постирај тоа што ти одговара.

Еве иначе комплетно како изгледа и од кој до кој период :) 2022-2025

Attachments

• IMG_0198.jpeg
    IMG_0198.jpeg
    71,3 KB · Прегледи: 21
Пиши го цел текст барем не постирај тоа што ти одговара.

Еве иначе комплетно како изгледа и од кој до кој период :) 2022-2025

cel tekst e... ona sto e tocno relevantno za temata. kazi sto e toa ne mi odgovara u "celiot tekst" i sto e razlicno od ona sto postirav u 1 recenica?

use gi cekame tvojte izvori btw...

cel tekst e... ona sto e tocno relevantno za temata. kazi sto e toa ne mi odgovara u "celiot tekst" i sto e razlicno od ona sto postirav u 1 recenica?

use gi cekame tvojte izvori btw...

forbes

Approximately 49 out of 200 Russian billionaires on the Forbes list left Russia

tvojte izvori? direktno od sutka?

Јас кажав одамна, ова што го пишуваш е од 2022-2025та, што не ти е јасно? Или одамна за тебе е 2022? Ваљда ти е јасно дека за 3 години ја намачкале толку

Attachments

• IMG_0198.jpeg
    IMG_0198.jpeg
    71,3 KB · Прегледи: 3
Јас кажав одамна, ова што го пишуваш е од 2022-2025та, што не ти е јасно? Или одамна за тебе е 2022? Ваљда ти е јасно дека за 3 години ја намачкале толку

znaci u ek na vojna duri 25% zaminale. pred toa toj procent e drasticno pomal.

i da 3 godini e relevanten period pogotovo ako zborime za migracija na kapital i miljarderi. ali ok, eve ako ideme po tvojata logika americki i evropski miljarderi emigriraat vo svajcarija i drugi zemji edno 100 godini unazad daleku pred da pocnat ruskite... kakva veza ima ova so temata neznam ali aj ako veke lupame gluposti eve ova bar e fakt.

znaci u ek na vojna duri 25% zaminale. pred toa toj procent e drasticno pomal.

i da 3 godini e relevanten period pogotovo ako zborime za migracija na kapital i miljarderi. ali ok, eve ako ideme po tvojata logika americki i evropski miljarderi emigriraat vo svajcarija i drugi zemji edno 100 godini unazad daleku pred da pocnat ruskite... kakva veza ima ova so temata neznam ali aj ako veke lupame gluposti eve ova bar e fakt.
Која моја логика бе човек, се читаш што пишуваш? Ете факти имаш читај сам ваљда до толку си писмен и способен. Инаку нормално, побитно е кој и каде заминал од УСА и Европа, од Русија не :)

Која моја логика бе човек, се читаш што пишуваш? Ете факти имаш читај сам ваљда до толку си писмен и способен. Инаку нормално, побитно е кој и каде заминал од УСА и Европа, од Русија не :)

pa ti lupas deka ruski miljarderi odamna ne ziveele tamu, ni americki ni evropski ne ziveat mnogu doma, rusite go pravat istoto sto i nivnite kolegi od zapad, begaat vo danocni rajovi i si go stitat kapitalot od vladite sto moze da gi danocat... nisto novo, veke videno sekako.

pa ti lupas deka ruski miljarderi odamna ne ziveele tamu, ni americki ni evropski ne ziveat mnogu doma, rusite go pravat istoto sto i nivnite kolegi od zapad, begaat vo danocni rajovi i si go stitat kapitalot od vladite sto moze da gi danocat... nisto novo, veke videno sekako.
Абе нема грешка, како ти одговара тебе така :)

sakas da kazes deka ne emigraat zapadnite miljarderi?

kakov miki maus karakter si ti be cudo edno
Западните миљардери мигрираат меѓу Европа и САД.. Процентот на миграција од ЕУ-САД во Русија и обратно имаш претстава како изгледа? Не е нормално какви глупости трескаш, ако е од инает е ок, ама од нешто друго е најверојатно

Attachments

• IMG_0207.jpeg
    IMG_0207.jpeg
    277,5 KB · Прегледи: 8

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom