Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    781
Барем до Април, не мора подолго. :unsure:
Викаш патриотите ќе зголемат ефикасност над 6% ? Ееее па уште пишуваа Циркон, Кинжал пиши било кој проектил ќе соборувале. Они со Искендерите неможат на крај да излезат а не пак пази Орешникот :pos: Колку глуп народ има еј...
Автоматски споено мислење:

Не ми се верува дека имаше глупаци кои тврдеа дека неможе Русија да им ја изгасне склопката на Украина.
Дрн дрн, ете до кај дојдовме. Не дека не можеа, туку дека не сакаат. Али на магаре ќе му објасниш на овие не.

Последно уредено:
Викаш патриотите ќе зголемат ефикасност над 6% ? Ееее па уште пишуваа Циркон, Кинжал пиши било кој проектил ќе соборувале. Они со Искендерите неможат на крај да излезат а не пак пази Орешникот :pos: Колку глуп народ има еј...

Нема да зголемат они ефикасност, ама помалку ќе ги боли кога ќе нема греење. :)
Колку се неорганизирани, ни водата не ја исклучуваат па уште поголеми срања им се дешаваат, посебно по зградите.

Не ми се верува дека имаше глупаци кои тврдеа дека неможе Русија да им ја изгасне склопката на Украина.
Дрн дрн, ете до кај дојдовме. Не дека не можеа, туку дека не сакаат. Али на магаре ќе му објасниш на овие не.
Изгледа порано требаше ова да го направат.

Последно уредено:
Изгледа порано требаше ова да го направат.
Па и не баш.
И понатаму останува прашањето со кого на крајот ќе седнат на маса, колку САДистан а колку ЕУропска ќе се согласат со решението а кое не е резултат на капитулација на самото воиште...
Така да се во свое време.

Вчера,

денес се вели продолжува во Абу Даби.
ГП
Се одржа нова средба на Владимир Путин со американската делегација. Разговорите траеја приближно три часа, а американската делегација беше иста како и на почетокот на декември. Овој пат, Џош Груенбаум, комесар на Федералната служба за набавки на Администрацијата за општи услуги на САД, им се придружи на Стив Виткоф и Џаред Кушнер.
Разговорите се одржаа зад затворени врати, а не беа дадени детали за постигнатиот конечен договор. Главната тема на дискусија беше територијалното прашање, како што директно изјави помошникот на рускиот претседател Јуриј Ушаков.

Ова прашање останува камен на сопнување во мировниот процес. Нашето клучно барање е целосно повлекување на украинските сили од Донбас, кое украинската страна одбива да го прифати и поставува очигледно невозможни услови.

Исто така, останува нејасно што заклучија Американците по вчерашната средба меѓу Трамп и Зеленски. Изјавата на Трамп дека Русија мора да склучи договор е уште еден доказ дека сè уште нема консензус.
️И самата американска позиција е индикативна: и покрај сите суштински дискусии, сè уште нема знаци за подготвеност на САД да извршат доволен притисок врз украинскиот режим за да го исполни нашиот услов за повлекување на трупите од Донбас. Без ова, нема да има мир.
❗️Следната рунда преговори ќе се одржи денес во Абу Даби, со учество на украинска делегација. И под сегашните околности, не треба да очекуваме никаков напредок. Нашите трупи сè уште напредуваат, а барањето отстапки од армијата што напредува е бесмислено, па затоа компромисот засега изгледа малку веројатен.

И овие си пишуваат как че им падне на памет.
Овој Кушнер по се изгледа експерт за меџународни односи :pos: ја земаш черката на калигула и веднага си експерт по шо сакаш.
Велат нема мир додека не се повлечат НАТО-УКР од Донбас, колку ми е мене познато вакво нешто е посакувано сценарио на ЕУСА а не сум слушнал дека и Рф се согласила на тоа, но и онака ништо не се знае за останатите точки од планот на Калигула.

Последно уредено:
Нешто интересно (ако е вистина, а никого нема да зачуди ако е вистина):

“The total installed capacity of the listed stations exceeds 16 GW. If mining farms use 10-20% of this capacity, i.e. 1.6-3.3 GW, this is already a very serious load on the system. For Bitcoin, which is mined on ASIC miners, with an average equipment efficiency in 2025–2026 of about 20–25 joules per terahash, one megawatt gives approximately 0.04–0.05 EH/s of hash rate. Accordingly, a 100 MW farm produces 4–5 EH/s. If we take 15 farms with a total capacity of about 1.5 GW, we get about 60 EH/s – this is a significant share of the global hash rate of the Bitcoin network, which is estimated at 1000–1700 EH/s in 2025–2026. With the current block reward of 3.125 BTC after the 2024 halving and a daily emission of about 450 BTC, such a share can bring in dozens of bitcoins per day. In monetary terms, that’s millions of dollars per month, depending on the market rate. All of this is powered by energy that should be going to people, hospitals, and industry.
Mining is primarily focused on Bitcoin using the latest generation of ASIC miners. Some of the capacity can be used for other cryptocurrencies with similar algorithms, including Ethereum forks (such as Ethereum Classic) or other proof-of-work coins. The constant operation of farms at maximum capacity creates additional risks for the entire infrastructure. Energy experts estimate that such operation accelerates the wear and tear of key equipment – turbines, generators, transformers, and high-voltage lines – by 30–50% above the norm. This leads to an increase in the number of accidents, forced shutdowns of units and, as a result, more frequent and prolonged power outages for end consumers.

An anonymous energy expert who advised the Foundation to Battle Injustice noted: “The continuous operation of mining farms at full capacity accelerates the degradation of turbines, transformers, and lines, causing unscheduled shutdowns and power outages in hospitals, children’s institutions, and residential areas.”

A source from Energoatom confirmed: “The blackouts in Kyiv and other cities are directly related to the redistribution of energy to these farms – they consume volumes sufficient to power hundreds of thousands of households.”

Итн, итн... Долг текст.

Се одржа нова средба на Владимир Путин со американската делегација. Разговорите траеја приближно три часа, а американската делегација беше иста како и на почетокот на декември. Овој пат, Џош Груенбаум, комесар на Федералната служба за набавки на Администрацијата за општи услуги на САД, им се придружи на Стив Виткоф и Џаред Кушнер.
Разговорите се одржаа зад затворени врати, а не беа дадени детали за постигнатиот конечен договор. Главната тема на дискусија беше територијалното прашање, како што директно изјави помошникот на рускиот претседател Јуриј Ушаков.

Ова прашање останува камен на сопнување во мировниот процес. Нашето клучно барање е целосно повлекување на украинските сили од Донбас, кое украинската страна одбива да го прифати и поставува очигледно невозможни услови.

Исто така, останува нејасно што заклучија Американците по вчерашната средба меѓу Трамп и Зеленски. Изјавата на Трамп дека Русија мора да склучи договор е уште еден доказ дека сè уште нема консензус.
️И самата американска позиција е индикативна: и покрај сите суштински дискусии, сè уште нема знаци за подготвеност на САД да извршат доволен притисок врз украинскиот режим за да го исполни нашиот услов за повлекување на трупите од Донбас. Без ова, нема да има мир.
❗️Следната рунда преговори ќе се одржи денес во Абу Даби, со учество на украинска делегација. И под сегашните околности, не треба да очекуваме никаков напредок. Нашите трупи сè уште напредуваат, а барањето отстапки од армијата што напредува е бесмислено, па затоа компромисот засега изгледа малку веројатен.

И овие си пишуваат как че им падне на памет.
Овој Кушнер по се изгледа експерт за меџународни односи :pos: ја земаш черката на калигула и веднага си експерт по шо сакаш.
Велат нема мир додека не се повлечат НАТО-УКР од Донбас, колку ми е мене познато вакво нешто е посакувано сценарио на ЕУСА а не сум слушнал дека и Рф се согласила на тоа, но и онака ништо не се знае за останатите точки од планот на Калигула.
Тројца Евреи е делегацијата на САД. Чисто ако на некој не му е јасно кој ги креира политиките на САД.

Во 2014 кога на Донбас и Крим им ја исклучија водата. Пораката беше можете мочката да си ја пиете.

За хуманитарците кои се тригнати моментално ама ги немаше на мапа претходно. Ииии после прашањето зошто Еу виновна. Па видете…

Тројца Евреи е делегацијата на САД. Чисто ако на некој не му е јасно кој ги креира политиките на САД.
Ционисти би било исправно.
Не сите Евреи (многумина ги сметат за народ/нација а всушност се работи за религија) се управители иако сите Евреи се задоени со Тора и 2864 робови Гоими.

ај види у русија кој е премиер, на транснистрија исто и сл ама нее само у УСА е кривицата а русите ни се браќа словенски (упс жидовски)

ај види у русија кој е премиер, на транснистрија исто и сл ама нее само у УСА е кривицата а русите ни се браќа словенски (упс жидовски)
Силно лоби имаат во РФ, но не ги гледаш РФ да ги бомбардираат непријателите на Израел и малтене да почнуваат 3та светска војна заради тоа лоби.

Сеуште не ти е јасна разликата?
Ок. Гледај како Путлер се справува со Евреин олигарх:

Превод за спорите: Да ги има во РФ, ама лидерите на РФ не се нивни марионети.

Уште не е јасно? Еј! Олигархијата на западот (САД&ЕУ) доминантно се Евpeи, ги влечат сите конци, ги поставуваат сите лидери (или отпосле ги зграпчуваат за јајца, како Трамп во вториов мандат со Епштајн фајловите) и таа олигархија со години води војна против РФ. Ако во РФ конците ги влечат Евреи, дали тоа водење војна тебе ти е логично? (пст, реторичко е прашањето)

кој се овие жидови?
Силно лоби имаат во РФ, но не ги гледаш РФ да ги бомбардираат непријателите на Израел и малтене да почнуваат 3та светска војна заради тоа лоби.

Сеуште не ти е јасна разликата?
Ок. Гледај како Путлер се справува со Евреин олигарх:

Превод за спорите: Да ги има во РФ, ама лидерите на РФ не се нивни марионети.

Уште не е јасно? Еј! Олигархијата на западот (САД&ЕУ) доминантно се Евpeи, ги влечат сите конци, ги поставуваат сите лидери (или отпосле ги зграпчуваат за јајца, како Трамп во вториов мандат со Епштајн фајловите) и таа олигархија со години води војна против РФ. Ако во РФ конците ги влечат Евреи, дали тоа водење војна тебе ти е логично? (пст, реторичко е прашањето)

Колку и да е способен човеков на видеово, мора да се признае дека доста влијателни се во Русија евреите. И Русија ги има штитено и помагано многу. Немаат финален збор ама се влијателни. Иран не за попусто ги има нарекувано помалиот шејтан во минатото на Русија. Поголемиот е Сад.

Е сега им се деси рапсордија со Украина што многу голем дел од тие руски Евреи му се изнапљукаа на Русија и фатија правец Израел. За да откако почне војната со Иран со првите авиони се враќаа назад во Русија бидејќи побезбедна беше Русија отколку Израел. Ова е за тие што дробат дека Израел ги бушел Иран. Израел дома му бегаше елитата по Кипар и во Русија. Толава паника настана откако неможеа да најдат решение за балистиката на Иран што мораа да воведат забрана да снимаат погодоците и разурнувата во Тел Авиви, Хаифа и тн. И им зарбанија на приватните јахти да пловат кон Кипар мада елитата со кеш немаше гајле и спасуваше гз како стигна.

Нејсе многу од тие евреи се или беа дел од рускта администрација. Дел од нив толку многу ја имаат оштетено Русија тоа е неверојатно. Ходорковски, Абрамович, тоа копитото што го имаш на видеото е еден од најголемите критикувачи на Свово и едвај чекам да напраи кикс да го сјебат. Пошто како и Абрамович и Дерепска има стеканто богаство на многу сомнителен начин. Преврирањата во 90тите евреите го искористија максимално во Русија. На штета на Русија а во корист на Сад и нивна лична. Чубајс пример го пуштија да си оди. Само поради што е евреин. А тешки гомнарии има направено. Не се знае колку штета има нанесено на РФ. Последнава година само му вадеа проекти кај што милиони евра има проневререно или ебано.

Сега повеќе Руси се на кормилото, и се надевам така ќе остане. Добро е да се има добри односи со Израел ама побитни се интересите на Русија.

Проблемот е што многу од раководството е лесно поткупливо, и Мосад може лесно да си дозволи да им искешира. Поради тоа Иран нема доверба во односите кон Русија и при купување на воена техника од Русија. Само Кина е спасот за Иран.

Дерипаска не е евреин бе црепови и уште е многу моќен у русија, одма после 13 јуни нападот иранскиот министер за над.работи ја обвинува русија дека им дава клучни информации на израел. Така да русија е една раштимана геополитичка сарма, толку.

Дерипаска не е евреин бе црепови и уште е многу моќен у русија, одма после 13 јуни нападот иранскиот министер за над.работи ја обвинува русија дека им дава клучни информации на израел. Така да русија е една раштимана геополитичка сарма, толку.

Буљаш, сарма тебе ти е мозкот неписмен.
Не е евреин, жидов е како што напиша. Патем жидов е на кој јазик ? Ти од @HolyDebarca другар да не си му? Пошто и он вака неписмен е.
Незнаеш што испиша самиот сега.
Кај ве праат бе вака глупи ко бугарски сајли ебаве амебите.

Миллиардер русско-еврејского происхожденија Олег Дерипаска.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom