Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 26: @Mud - Македонците не заслужуваат самостојна држава)

Македонците не заслужуваат самостојна држава!

• Се согласувам

• Не се согласувам

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Да не преоѓа муабетот во лични преписки и мерења да не речам нешто.
:D

Па сите викаат илјадници оставале а 50 евра проблем биле, да се изначудиш
Така е. Ама на кој основ им бараме пари?
Ете у хотел како и во многу други градови се наплаќа такса.
Ја коа ви викав секој да се врати овде. Вие неќевте, не било изводливо. Си сакате парички :ojeaa:

Шала на страна. Немаме основ. Едино Охрид бидејќи е под Унеско, и да не се уништува езерото.
Овде на Плоштад е Бангладеш. Мене лично ми е срам да барам пари за тоа да гледаат.
Не ј*бете со муабетов.

Вака им е мерак на сите да остаат пари пошо таму кај што се сите останати денови од годината е изгор скапо. А со услови се дразнат.

Така е. Ама на кој основ им бараме пари?
Ете у хотел како и во многу други градови се наплаќа такса.
Ја коа ви викав секој да се врати овде. Вие неќевте, не било изводливо. Си сакате парички :ojeaa:

Шала на страна. Немаме основ. Едино Охрид бидејќи е под Унеско, и да не се уништува езерото.
Овде на Плоштад е Бангладеш. Мене лично ми е срам да барам пари за тоа да гледаат.
Не ј*бете со муабетов.

Вака им е мерак на сите да остаат пари пошо таму кај што се сите останати денови од годината е изгор скапо. А со услови се дразнат.
Кокико, Охрид, Скопје, Битола..
10 места ќе се најдат и од нив може нешто да се напраи.
Модерна железница му треба и на народот, да се ослободи Скопје, пренаселен е

Турист ко турист , 5 до 10 евра плаќа за да се качи на висококатница и да слика, за 25 евра влез у држава ни а ни б ќе каже

Странците и туристите веќе плаќаат екстра. Сe што купуваат е со ДДВ, со кое се финансира државата за останатите во Македонија, без тие да имаат можност да користат социјални услуги.

Don’t miss the forest for the trees.

Кокико, Охрид, Скопје, Битола..
10 места ќе се најдат и од нив може нешто да се напраи.
Модерна железница му треба и на народот, да се ослободи Скопје, пренаселен е

Турист ко турист , 5 до 10 евра плаќа за да се качи на висококатница и да слика, за 25 евра влез у држава ни а ни б ќе каже
Ќе плати ако има шо да види.
У Загреб има слатка кула со убав поглед.
Во Скопје освен Кале и Водно ништо не остана.
И Камени Мост.
Сѐ друго е или уништено или реставрирано.
Ни Универзална не постои.
Матка е убава за туристи. Ја не идам ради ш пример.
Некако ми се губи убавината на Скопје за жал. Ама кој влези мани.
А Охрид ми е друга приказна. Да бев од таму немаше мислам да ми е толку спец.

Ќе плати ако има шо да види.
У Загреб има слатка кула со убав поглед.
Во Скопје освен Кале и Водно ништо не остана.
И Камени Мост.
Сѐ друго е или уништено или реставрирано.
Ни Универзална не постои.
Матка е убава за туристи. Ја не идам ради ш пример.
Некако ми се губи убавината на Скопје за жал. Ама кој влези мани.
А Охрид ми е друга приказна. Да бев од таму немаше мислам да ми е толку спец.
Абе за обична висококатница 10е плаќаат
Еден ебан мочан лифт користат и 20 слики ќе направат
Куп Македонци имаат на таа зграда слики, џабе правиме муабет
Ќе дојдат друштво 5 души, ќе се качат сите и ете ти 50 евра
Ама 50 евра проблем се

Еве со било која друга идеја да се почне од негде и некој фонд да се отвори, НЕ ќе биде одговорот
Јас не се ориентирам и многу околу кажаното, рандом сума е лупната

Друг е муабетот и затоа го пишав истото
Можев за безброј други работи да напишам, ама намерно ова го потенцирав за да излезе на виделина циганлукот

Еве друго нешто нека се предложи за независен фонд да има, ист ќе биде резултатот

Стиснати за себе и своите

Абе за обична висококатница 10е плаќаат
Еден ебан мочан лифт користат и 20 слики ќе направат
Куп Македонци имаат на таа зграда слики, џабе правиме муабет
Ќе дојдат друштво 5 души, ќе се качат сите и ете ти 50 евра
Ама 50 евра проблем се

Еве со било која друга идеја да се почне од негде и некој фонд да се отвори, НЕ ќе биде одговорот
Јас не се ориентирам и многу околу кажаното, рандом сума е лупната

Друг е муабетот и затоа го пишав истото
Можев за безброј други работи да напишам, ама намерно ова го потенцирав за да излезе на виделина циганлукот

Еве друго нешто нека се предложи за независен фонд да има, ист ќе биде резултатот

Стиснати за себе и своите
Чоек не е за стиснати или не.
Шо нудиме ние толку спец? Плаќам влез за музеј, оно оно ако сакам. Тоа е веќе лична преференца како ќе трошам пари.
Некој по музеи, некој кафичи и бутици.
А вака го условуваш ради шо?
Еве Венеција има многу туристи и тоне, и неќе да има толку. Океј ѝ е со помалце. Ама стаија скромни 5€, не 35. Шо е Скопје за Женева, Цирих, Франкфурт, живописни гратчиња.
Не е дека не си го сакам градот или државата. Ама да бидеме реални.
Што нудиме, а што бараме.

Јас дури би додал и нашите иселеници, што уште имат македонско државјанство, да му се наплаќа за влез 25 евра.

Пример, ако во период од X месеци си надвор од државата, се сметаш за иселеник што работе во странство најверојатно и при идење назад во државата, ќе си платиш. Ваа идеа ми дојде чисто од луѓето во темата што се бунат против ваа идеа, пошто пример, нашите што си идат тука кај нас за заби да си поправат или на лекар да отидат, ќе се бунат зошто да плаќат 25 евра ама оп кога ќе го здоболе забот, одма ќе си плате и ќе си отиде тука на стоматолог него ли таму да ги поправат и да дадат многу повеќе пари од тиа 25 евра.

Тука, дури би додал и за време на нашите празници, пример 8 ми Септември, 2 ри Август, тиа што одат во Грчка на продужен викенд, да му се наплаќа после при влез. Како би се изведило тоа е следно, го имаме 2 ри Август и пример 2/3 дена пред 2-ри август, секој што а напушта државата а тоа не е од бизнис причина, ќе се регистрира во базата дека оде на продужен викенд во Грчка, и при влез назад на граница ќе си плаќа 25 евра за пак да влезат. Да видиме тогаш дали за 4/5 члена фамилија, кога ќе треба да плате + 125 евра дали ќе оде во Грција или ќе си го славе празникот кај нас и ќе уживат во Маврово или на некое друго планинско место, Охрид, Крушево итн. А не сега, ми дремат со саати на граница за да влезат во Грција и да истерат продужен викенд. Воа ќе е сценарио само за празниците кога ни се.

Имам сценарио интересно и за Охрид, спротивно на идеата на Византиецот за што треба да е Охрид, ама тоа отом потом ако ме тагнат во иднина.

Чоек не е за стиснати или не.
Шо нудиме ние толку спец? Плаќам влез за музеј, оно оно ако сакам. Тоа е веќе лична преференца како ќе трошам пари.
Некој по музеи, некој кафичи и бутици.
А вака го условуваш ради шо?
Еве Венеција има многу туристи и тоне, и неќе да има толку. Океј ѝ е со помалце. Ама стаија скромни 5€, не 35. Шо е Скопје за Женева, Цирих, Франкфурт, живописни гратчиња.
Не е дека не си го сакам градот или државата. Ама да бидеме реални.
Што нудиме, а што бараме.
А зошто мора ние нешто спец да нудиме?
Ти го посочив примерот со висококатницата за да ти доловам на какви се глупости пари се фрлаат а за симболична сума се мрчи

Многу јасно, луѓе илјадници евра даваат на патувања, они за 25 евра галама направија мислиш државата 1000 би наплаќала :pos:

Оној помаранџата какви се не суми предложуваше, за едни мочани 50 евра се издигнаа вечните гомнојадци, ова е смешно за мене искрено, се некој жалопојќи тука се пишуваат

Овој прилепскиов од парите што му ги земаа во Германија можеше зграда на 3 спрата да направи и 3 да ги продаде, ама битно 50 евра многу му се на скржавиот
Автоматски споено мислење:

Кривично мора да почне да се одговара, иначе нема стоп на дупењето во здрав мозок и крадење пари

Неможе модерна железница да немаме во 2026, извини пријател
Пари мора да се појават, никој нас на тацна ништо нема да ни даде, ако сами не си направиме

Многу хистерично гледате на мислењево, као 50 евра се макс што треба да се дадат за тие што доаѓаат на гости во Македонија.

Замисли сега тоа стварно се изгласува и дијаспората се реши да не доаѓа поради тие мочани 50 евра.
Резил на резилите
Абе овој муабет многу маалски, ми се дешааше ко деца да му дадам на некој 10 денари, и ко ќе му ги побарам, муабетот беше циган си за 10 денари хахаха
Па ако се мочани и тогаш зашто да ги наплаќаме?o_O
И да, докажи ти дека парите, и не само тие ќе се транспаретно користени, тогаш може да збориме, у меѓувреме додека се е на баци рака и се храни администрација ни ко државјанин нејќам денар да дадам а не па да коментирам гастарбајтери и туристи.

Охрид и Скопје, кај беше

Јас денес 5000 евра дадов за користење на услуги од македонски фирми а не сум таму.
Пак ќе ги дадам тие 50, незначајни се

Значајни се за тие што сакаат да мрчат
I vo shto projde evtino be toj tvojot kolega? Za mali pari deka kleckal mozham da si zamislam!
jadenje po kafani sigurno ne e poevtino od germanija. v prodavnici se e ili isto so Deutschland ili poskapo. Sakash da glumish ama neznajsh kako. aj nema vrska. moeto mislenje go slushna pa ti kako sakash

А зошто мора ние нешто спец да нудиме?
Ти го посочив примерот со висококатницата за да ти доловам на какви се глупости пари се фрлаат а за симболична сума се мрчи
Eh shto sakam pederakis da vi ja procita temava i da vi naplajcha po 20€ za vlez. Ima da pukam od smea. Duri togas ce vi bidi kako vicot " daj ushte eden crnec..."

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom