Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ти стварно мораш у администрација да им работиш на греевци...
Не гледам друго објаснување за твоето очито незнаење!

@filipinec окуј ме царе :pos:
ме изнасмеа мајсторов! капа до под!
Si kazuva coekot ubavo, proektantite se krivi sto vaka go isplanirale mestoto da kape voda od site strani....neznam sto e smesno, eden kup marki i klimi ima videa po internet, ako treba da gi postirame site kaj ni e krajot.

Si kazuva coekot ubavo, proektantite se krivi sto vaka go isplanirale mestoto da kape voda od site strani....neznam sto e smesno, eden kup marki i klimi ima videa po internet, ako treba da gi postirame site kaj ni e krajot.
Па смешен е мајсторот! :ROFLMAO:
Никој не ги криви климите..
Што и да монтираат на тоа место, вака ќе биде..
Имачете гријање на пролече :ROFLMAO:

јас не ја знам цената ако ја знаеш кажи ја да имаме некоја престава колку е реалниот трошок на месечно ниво по корисник, оти мислам дека евн имаат >800К броила па и да биде по пола евро месечно по броило се многу пари
Меѓународна претплата за приватни корисници се движи во рангот од 2 до 3.5€
Они не се приватен корисник, и немаат потреба од меѓународна претплата.

ПС и најскапата за приватни да ја имаат од 3.5€ е ништо пари споредено со тоа колку би добиле ако можат да ги контролират сите римоут и колку би намалиле загуби од кражби

Koga nadvoresnata edinica e bez dotur na svez vozduh,vo zatvoren nadvoresen prostor,i samoto mesto e razladeno i bez nikakva cirkulacija na svez vozduh.
Ovde ni grejaci od rerna po 3,5kw ne spasuvaat.

Ме изнасмеа и мене мајсторов со коментарите....

Kakov dotur na svez vozduh kakvi gluposti, gledas deka ledot e posledica na resetkite sto go sobiraat snegot i kape defrostot od gornite edinici pa gi zaledil. Tie koi se od strana na zidot, nemaat nikakov problem.
Montazata t.e. nezastitenista na edinicite e problem, ne edinicata t.e. greacite.

Не ми се верува ама тука ќе се сложам со @Sv B
Да се заштитени од водата што им тече врз нив од горниот ред кога прави дефрости, нема да се во онаква состојба и веројатно сепак би функционирале...

Се сложувам дека тоа би било со доста намалена ефикасност поради големиот број на уреди во тесен простор без доволен проток на свеж воздух....

Слушнав поплаки од монтери...мајстори...фирми ово оно...и јас конечно да ги пофалам ицс гроуп на нивниот професионален однос...клима платена во ноември....доставена декември и еве јануари се уште нема монтажа од нивен официјален бравар...потребна е монтажа надвор од Скопје... Потребен ми е совет како правно да им се ....... ицс.... Уште да напоменам декември со нивен соработник бравар на 4 пати договорена монтажа не дојде.... + имам закажано сега во сабота пак.... Дали во државаа нешто Ќе функционира некогаш нешто?

Последно уредено:
Слушнав поплаки од монтери...мајстори...фирми ово оно...и јас конечно да ги пофалам ицс гроуп на нивниот професионален однос...клима платена во ноември....доставена декември и еве јануари се уште нема монтажа од нивен официјален бравар...потребна е монтажа надвор од Скопје... Потребен ми е совет како правно да им се ....... ицс.... Уште да напоменам декември со нивен соработник бравар на 4 пати договорена монтажа не дојде.... + имам закажано сега во сабота пак.... Дали во државаа нешто Ќе функционира некогаш нешто?
ICS si e tipichna makedonska firma shto raboti na ZIMI MAJKA. Daikin kako klima si e ok, ama ne deka neshto posebno se zamaat so uvazuvanje na garancija. Vekje imam pishano deka edna od trite klimi beshe malku oshteteno kukjishteto na nadvoreshnata edinica (letno vreme ne se oseti nishto) arno ama koga zaladi poradi toa minimalno oshtetuvanje nekade perkata zakachuva i ima nekoj zvuk koj iritira u pm (NE SE JAVUVA STALNO). gi viknav.. dojdoa.. ja rasturija... aaa vikaat monterive nema shto garancija na izvitkan lim. abe vikam lugje tropa na nervi odi .. EVE JA NE TROPA mi vikaat.. i tolku... kje mora letovo pak da ja otvaram da go "peglam" toj limot

Дечки успешно монтирана TCL 12 chsd xa73if.
16000 купена супермарт.
3 метри бакарни цевки, изолација до крај на бакарните цевки и дополнителни бандажирана со 3 слоја трака.
Вакумирана 35 минути.

Вифи нема
Греач на надборешна нема не знам дали и и треба

Најниска модулација што ја гледам е 280w (за сега) што ми е задоволително иако ми кажуваа на бенчмарк рс дека им модулирала 120-130w … во моментов мислам дека не е можно, но ќе видиме.

Мене ми е кул климиче за цената и за спална соба. Ќе споделам искуство за неколку деновиве али топол млаз како од шала дава.

Attachments

• IMG_1331.jpeg
    IMG_1331.jpeg
    354,1 KB · Прегледи: 31
  • IMG_1330.jpeg
    IMG_1330.jpeg
    154,2 KB · Прегледи: 31
  • IMG_1329.jpeg
    IMG_1329.jpeg
    117,2 KB · Прегледи: 31
Со здравје да ја служите.
Бучна ли е внатрешната?

Колку ти земаа за монтажа?

Со здравје да ја служите.
Бучна ли е внатрешната?

Колку ти земаа за монтажа?
Внатрешната е многу тивка, дури и на 100% фен пуштен, а има и mute mode.

Реално ова е климиче за спални соби. Јас ја гледам како 2.5kw иако е 3.5kw

За монтажа стандард 6000 денари.

16000 купена супермарт.
3 метри бакарни цевки, изолација до крај на бакарните цевки и дополнителни бандажирана со 3 слоја трака.
Вакумирана 35 минути.

Вифи нема

Најниска модулација што ја гледам е 280w (за сега) што ми е задоволително иако ми кажуваа на бенчмарк рс дека им модулирала 120-130w … во моментов мислам дека не е можно, но ќе видиме.

Мене ми е кул климиче за цената и за спална соба. Ќе споделам искуство за неколку деновиве али топол млаз како од шала дава.
Со здравје и долго да те служи!

Баш фино изгледа монтажава вака на сликите... а и климичето за парите е екстра!

16000 купена супермарт.
Вакумирана 35 минути.

Вифи нема

So zdravje da se koristi dolgo da sluzi super montaza

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom