Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
И те како е за радување, цела иднина наша од тој шут зависеше :D
Со победата со сигурност ќе сме во фаворитскиот шешир за нареден бараж за СП. Ако завршеше нерешено, толку ќе беше од нас на големите натпреварувања. Ќе ни паднеше некој ко Шпанија и ќе не треснеше од земја.

Очаен натпревар, ама најважно е дека победивме.

Да, идеме со менталитетот дека е битно да се учествува, да се победи афричка екипа и чат пат да се извади нерешено...

При одредување на ранкингот, после гол разлика, што се смета следно? Број на постигнати погодоци?

Кузмановски да е жив и здрав. Единствен со шампионски менталитет и желба. Да не беше он лагано ќе ја изгубевме и оваа. Многу во репкава имаат недоволен квалитет за вакви натпреварувања а богами и психата им е лоша. Плачеме за десен бек, ама изгледа и со голмани сме во очајна ситуација. Нека му се дава шанса на малион Галевски да видиме дали и него ќе го добиеме пошо не ни се пишува добро и тамо.Според мене ова беше првенство на кое постигнавме и повеќе од очекувањата. Победа каква таква против Романија, и секако неочекуван бод против реално подобрата Португалија. Мора да работиме на надградување на репрезентацијата, пошо многу лесно може да го папаме во баражот за СП. Не сум уверен дека така лесно ќе пројдеме како порано.

Треба да се шутни, да се клаи гол- старата наша добра тактичка замисла која секогаш функционира.
Еее со таа тактика на Шундовски бевме петти во Европа.

Кога во првото полувреме не направивме 10 разлика, јасно беше дека ќе гледаме ваков натпревар.

#извиништотецитирам

Дека уште се надеваат на победа на Данска од 18 разлика :pos:Тек во втор круг би не вратиле во ВСВ на градење куќи од кал и слама, а воедно и би зажалиле што играме ракомет.

Со колку треба да победат Данците за да победат со 18 гола разлика?

И од коментаториве да не знаеш кој е помизерен, дали дебилите од МТВ или недокваченине србенди од Арена.
Katastrofa, ja pustiv na stream da ja gleam, ne mozam da gi slusam nasite kaj gi naogjaat samo onakvi izgubeni, nekoj da prati sto komentiraat so fact checker ke vidi deka 40-50% od rabotite sto gi kazuvaat se gresni. Gresni golovi na igraci, gresni timovi, izmislici nekoj, gresni rezultati, ne e mozno do tolku da se. Ocigledno nikoj ne im pravi revizija na rabota bidejki ke letaat od nacionalen servis kako vo drugi poozbilni zemji.

Кузмановски да е жив и здрав. Единствен со шампионски менталитет и желба. Да не беше он лагано ќе ја изгубевме и оваа. Многу во репкава имаат недоволен квалитет за вакви натпреварувања а богами и психата им е лоша. Плачеме за десен бек, ама изгледа и со голмани сме во очајна ситуација. Нека му се дава шанса на малион Галевски да видиме дали и него ќе го добиеме пошо не ни се пишува добро и тамо.Според мене ова беше првенство на кое постигнавме и повеќе од очекувањата. Победа каква таква против Романија, и секако неочекуван бод против реално подобрата Португалија. Мора да работиме на надградување на репрезентацијата, пошо многу лесно може да го папаме во баражот за СП. Не сум уверен дека така лесно ќе пројдеме како порано.
Токму тоа и го пишав пред првенствово, едноставно мораше некои помлади да се земат место овие 40 годишниве, никаков ќар реално немавме од нив, а пласманот ќе беше ист. Фала им за сѐ на Митревски, Маркоски, Пешевски, но време е еден рез да се направи уште пред баражот.

Златен гол на Костески, кој ни овозможува полесен противник за СП.
Реално и нема што да бараме во следната рунда, немаме квалитет за таму.
Така единствен пораз на ЕП ни е од моќната Данска. :D

Katastrofa, ja pustiv na stream da ja gleam, ne mozam da gi slusam nasite kaj gi naogjaat samo onakvi izgubeni, nekoj da prati sto komentiraat so fact checker ke vidi deka 40-50% od rabotite sto gi kazuvaat se gresni. Gresni golovi na igraci, gresni timovi, izmislici nekoj, gresni rezultati, ne e mozno do tolku da se. Ocigledno nikoj ne im pravi revizija na rabota bidejki ke letaat od nacionalen servis kako vo drugi poozbilni zemji.
Isto da dodadam koga igrac ke dade gol a ne e od Makedonija, posle povtorenata snimka ako mu go pokazat prezimeto na igracot go kazuvaat ili gore na ekranot ako go pokazat od prva nema sansi da pogodat nekoj. No ozbilni nacionalni televizii imaat za sekoj odreden sport posebni komentatori plus eden strucen komentator. Ama nie sme daleku od toa.
Pa i nisto cudno od ovie edniot ja spremal utakmicata vo Beergarden sigurno, drugiot od mozzart zad vero jumbo. Barem vo Mkd ima mladi momci fanatici koi bi komentirale od ovie 10 pati podobro i bi ja spremile utakmicata 3-4 casa pred pocetokot so postavi, fakti, istorija i mnogu bitno IZGOVOROR NA IGRACOT a ne ednas kumpanici, ednas kumpaci i dobro sto dobi crven poso ke go kazese Kupaci

Златен гол на Костески, кој ни овозможува полесен противник за СП.
Реално и нема што да бараме во следната рунда, немаме квалитет за таму.
Така единствен пораз на ЕП ни е од моќната Данска. :D
Послабиот противник: Србија :)

Чекај слушајте го Кире вика дека сме почнале многу добро :pos:
11 минути не примија гол, од тоа подобро не може ниту Данска.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom