Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Не е многу за радување победава, да треба гол во последна секунда за да ја победиш Романија... Но ајде, победа си е победа и тоа е најважно.

Не е многу за радување победава, да треба гол во последна секунда за да ја победиш Романија... Но ајде, победа си е победа и тоа е најважно.
И те како е за радување, цела иднина наша од тој шут зависеше :D
Со победата со сигурност ќе сме во фаворитскиот шешир за нареден бараж за СП. Ако завршеше нерешено, толку ќе беше од нас на големите натпреварувања. Ќе ни паднеше некој ко Шпанија и ќе не треснеше од земја.

Очаен натпревар, ама најважно е дека победивме.

Стандард утакмица наша, небитно со кој и да играме, тензија до последна секунда.

Сега треба Данска да ја тепа Португалија со 18 разлика. Реално повеќе шанси има да се надеваме дека на Трамп во преостанатите саат време ќе му текне да удри на Гренланд, и така Данците да се откажат од турнирот и ние да бидеме втори во група, а Португалците први

MKD:ROU +1 POR: DEN -18
MKD:ROU +2 POR: DEN -17
MKD:ROU +3 POR: DEN -16
MKD:ROU +4 POR: DEN -15
MKD:ROU +5 POR: DEN -14
MKD:ROU +6 POR: DEN -13
MKD:ROU +7 POR: DEN -12
MKD:ROU +8 POR: DEN -11
MKD:ROU +9 POR: DEN -10
MKD:ROU +10 POR: DEN -9
MKD:ROU +11 POR: DEN -8
MKD:ROU +12 POR: DEN -7
MKD:ROU +13 POR: DEN -6
MKD:ROU +14 POR: DEN -5
MKD:ROU +15 POR: DEN -4
MKD:ROU +16 POR: DEN -3
MKD:ROU +17 POR: DEN -2
MKD:ROU +18 POR: DEN -1
:(
Крш!

Абе играчите се криви или пола држава која очекува борба за медал? Уште 50 пати да играме со Португалија, верувам дека 50 пати ќе изгубиме. Имаме еден солиден играч и уште 2-3 полуиграчи и тоа е тоа. Па уште и потценување на Романија мислиш против Курасао играме, а ние сме тука некаде во квалитет со нив.
Okej ama imas posleden napad za pobeda so koj eve veke ke bevme vo vtora faza i ja gubis topkata, mentalitet e toa, i deneska mozevme lagano na dva pati da nagazime da odime na golema razlika i realni ke bea sansite ama ne nie ke izgubevme za malce. Dusa nema ovoj tim nekako.

И од коментаториве да не знаеш кој е помизерен, дали дебилите од МТВ или недокваченине србенди од Арена.

И те како е за радување, цела иднина наша од тој шут зависеше :D
Со победата со сигурност ќе сме во фаворитскиот шешир за нареден бараж за СП. Ако завршеше нерешено, толку ќе беше од нас на големите натпреварувања. Ќе ни паднеше некој ко Шпанија и ќе не треснеше од земја.

Очаен натпревар, ама најважно е дека победивме.
Знам дека е битно за светско, но сакав да кажам за очекувањата кои ги имавме не е многу за радување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom