Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
И така се се врти околу тебе. ;)

А кое е твоето мислење за Леао?
Одличен фудбалер за овој Милан. Нема кој да го замени (има ама треба и кесето да се одврзе што нема да се деси).
Автоматски споено мислење:

= Саше за Викторија :D
Одлична паралела.

И Викторија си има мани, на тој нос може алишта да пружа али сепак има квалитети коишто ретко која друга ќе му ги понуди на нашиот Саше.

Одличен фудбалер за овој Милан. Нема кој да го замени (има ама треба и кесето да се одврзе што нема да се деси).

Не мислев на тоа дали си за да го продадат или да остане.

Прашањето ми беше, кои работи, според тебе, се позитивни, а кои негативни во неговата игра, затоа што гледам дека не се сложуваш кога пишувам за него, но ме интересира во што точно.

Не мислев на тоа дали си за да го продадат или да остане.

Прашањето ми беше, кои работи, според тебе, се позитивни, а кои негативни во неговата игра, затоа што гледам дека не се сложуваш кога пишувам за него, но ме интересира во што точно.
Сакаш да кажеш дека Леао е единствениот фудбалер со негативни аспекти во неговата игра? Знаеме сите кој му се. Ама не едниствен таков, а со позитивните ако му е денот е далеку пред сите.

Последно уредено:
Сакаш да кажеш дека Леао е единствениот фудбалер со негативни аспекти во неговата игра? Знаеме сите кој му се. Ама не едниствен а со позитивните ако му е денот е далеку пред сите.

Не, со ништо што сум напишал не може да се извлече таков заклучок. Ниту само пишувам кога е лош. Или чекам да игра лошо, секој што игра за Милан очекувам и се надевам дека ќе биде подобар, дури и тип на фудбалери кои што не ми се допаѓале кога пристигнале, како Страхиња, кој се надевам ќе продолжи кај Алегри уште да напредува (и да го продадеме за повеќе во јуни :)). Е сега, што не сум толку заљубен во Леао, како што си ти заљубен, е друг муабет.

За последното што си напишал, ако се собере се позитивно и негативно во овие неколку сезони и мора да се избере еден, сигурно не е далеку пред Пулишиќ, по мене овој покажал и повеќе.

Друго е колку се очекувало од Леао, но истиот муабет може да се прави и за младиот Пулишиќ.

Всушност, Леао може во одреден контекст, како лани против Реал, таков тип на натпревари, да блесне и повеќе од Пулишиќ, но овој е многу повеќе конзистентен, подобар во различни контексти, посигурна опција на која што ќе се ослониш.

Леао веќе одамна го допре пикот и веќе нема што да понуди за Милан.
Потребна му е нова цел во животот и за мулти-талентиран уметник како него сметам дека Лондон е негова следна дестинација.
Хип хоп културата во Лондон во моментов е на едно високо ниво каде што доминира Drill и Grime сцената па може да соработува со Dave, Central Cee или Stormzy и може многу да напредува негобата рап кариера.
И модната сцена во Лондон е на високо ниво како во Милано па Леао може и таму да соработува со многу модни брендови и дизајнери.
Затоа мислам дека на лето Леао за сума околу 80 милиони ќе се пресели во Челзи или евентуално Арсенал.
Тоа ќе биде win-win ситуација за него и Милан.

А Санти Хименез кај е, до кога ќе е повреден ликот или толку е се дигна раце од него?

Се повеќе се зборува дека Гери Кардинале многу брзо ќе го исплати долгот од 500 милиони на Елиот Менаџмент со што целосно би ги тргнал Елиот од бордот на директори и Милан ќе биде 100% во сопственост на РедБирд.
Потоа Гери планира да го тргне Фурлани и да го постави Масимо Калвели како извршен директор на Милан.
Овој Калвели бил Италјанец со Американски менталитет,поранешен тенисер кој порано бил менаџер во Најки и до скоро бил извршен директор на АТП (Асоцијација на тениските професионалци) :facepalm:
Кардинале планира да земе нов флексибилен кредит од друга американска компанија Manulife Comvestза да го исплати долгот кон Елиот :facepalm:
Фурлани колку толку успеа да го стабилизира Милан последниве години но не знам како Милан ќе функционира под целосно водство на РедБирд и Кардинале со американскиот начин на работење.
Единствен излез од канџите на Американциве гледам доколку Кардинале успее да продаде барем 20% од Милан на некој фонд од Блискиот Исток и да влезе некој Арап во бордот, бидејќи само така Кардинале ќе може да ги исплати кредитите со продажба на удели од Милан.
Но Арапите тешко влегуваат во Серија А поради малите приходи од ТВ правата,проблеми со стадионите и бирократијата,клубовите немаат сопственост на стадионите,не поседуваат недвижен имот и не можат да градат комерцијални зони околу стадионите како продавници,ресторани и хотели.
Мислам дека доаѓаат многу тешки периоди за овој клуб.

Абе ќе видиш дека кад тад ќе ве издаде. Онака у клучен момент, кога ќе ви требаат бодови ќе направи некоја глупост и ќе избие циганското од него.

Иначе до сеа сезонава ви е играч број 1, во ГОАТ форма е и гарант ви има донесено директно 6-10 бодови.
Се согласувам со тебе.
Едни Меси и Роналдо имаа утакмици каде што ги издаваа нивните тимови и репрезентации а не пак малку натпросечен голман и тоа црнец.

Овие работи, мора Рафа да ги перципира и прави почесто.

Одлична асистенција, можеби негов најдобар потег ова сезона.

Рабио моментало игра у форма "се што сакаше мама да бидеш кога ќе пораснеш" .

Последно уредено:
Со Лече ќе се браниме сега.

images (2).jpeg

Последно уредено:
Средината одлична денес со Рабиот,Јашари и Ричи.
Но ваквите тимови се добиваат во првите 15 минути а не во последните 15.
#AllegriOut

Средината одлична денес со Рабиот,Јашари и Ричи.
Но ваквите тимови се добиваат во првите 15 минути а не во последните 15.
#AllegriOut

Кој in кажи ајде и да си легнеме..

Покажа Фулкур зш е земен... се надевам ќе си остане на клупа и ќе влага ваке у второ кога ќе бркамо резултат.

Салемакерсињо со рамо прима топка и кога ќе мислиш дека ќе му избега во гол аут му сервира прецизно на тацна како на фифа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom