Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
нема соросоиди до таа мера. И онака тие ги лапаа сите пари од усаид. Да беше стварно усАИД ќе процветаа сите држави со тие 45 милијарди годишно. Но беше усаИД.
Реков без филозофија, со бројки, како тие луѓе што не примаат пари ти го подобри твојот живот?

Реков без филозофија, со бројки, како тие луѓе што не примаат пари ти го подобри твојот живот?

Па нема соросоиди да ми туркаат тајни агенди. Што више од тоа да ми го подобри животот?

Па нема соросоиди да ми туркаат тајни агенди. Што више од тоа да ми го подобри животот?
Абе друже знаеш што се факти? Да беше на суд ова ќе кажеш?? Одбрани си го ставот а не да филозофираш.

Како емпириски да измериме нешто како: „Помалку НВО-а да буткаа агенди во нашиот училишен систем, официјално и неофицијално“? Зборувам за работите како „родител 1 и родител 2“ во учебници, наместо едноставно и јасно „мајка и татко“. Зборувам за носење дечиња во музеј додека во половина од халата има педерски фотографии во некој вид на „уметност“. Итн. И не мора ова да се мери во буквална смисла за да се знае дека не е лоша работа, барем од аспект на мнозинството (нормалните луѓе).

Не дека и понатаму нема одредени плаќање петтта колона, само не веќе по истите методи (контролирани од демократите).

Во секој случај една од ретките работи за поздравување (од Трамп).

Како емпириски да измериме нешто како: „Помалку НВО-а да буткаа агенди во нашиот училишен систем, официјално и неофицијално“? Зборувам за работите како „родител 1 и родител 2“ во учебници, наместо едноставно и јасно „мајка и татко“. Зборувам за носење дечиња во музеј додека во половина од халата има педерски фотографии во некој вид на „уметност“. Итн. И не мора ова да се мери во буквална смисла за да се знае дека не е лоша работа, барем од аспект на мнозинството (нормалните луѓе).

Не дека и понатаму нема одредени плаќање петтта колона, само не веќе по истите методи (контролирани од демократите).

Во секој случај една од ретките работи за поздравување (од Трамп).
Епа ете покажи учебник кај што од родител 1 и 2 после умирање на усаид е мајка и татко.

Тоа се емпириски докази се друго е демагогија.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Епа ете покажи учебник кај што од родител 1 и 2 после умирање на усаид е мајка и татко.

Тоа се емпириски докази се друго е демагогија.
Сега кој ситничари?
Ај вака замисли дека со ова спречиле во учебниците вагина и анус да ги нарекуваат дупка 1 и дупка 2... Јасна придобивка! :)

Сега кој ситничари?
Ај вака замисли дека со ова спречиле во учебниците вагина и анус да ги нарекуваат дупка 1 и дупка 2... Јасна придобивка! :)
Ама пак се сведуваме на замисли уместо реални работи.

Мене ми се допаѓа да е мајка и татко уместо родител 1 и 2 али муабетот ми е дека ми се смешни ставови како на Дарлинг или Ронче дека сме добиле што умрело усаид у реалност ништо не се сменило.

Освен луѓе што изгубиле пари што пак ги трошеле у државава. Не дека мене лично ме допира ова, ми е гајле али смешни ми се такви постови на демагогија и лупање у гради.

Ама пак се сведуваме на замисли уместо реални работи.

Мене ми се допаѓа да е мајка и татко уместо родител 1 и 2 али муабетот ми е дека ми се смешни ставови како на Дарлинг или Ронче дека сме добиле што умрело усаид у реалност ништо не се сменило.

Освен луѓе што изгубиле пари што пак ги трошеле у државава. Не дека мене лично ме допира ова, ми е гајле али смешни ми се такви постови на демагогија и лупање у гради.
Не се умрени ни усаид ни никој, само хибернираат до следната влада во САД. Имаат они и други приходи (посебно од банкарскиот сектор).

А ти со во право ако сакаш да кажеш дека ништо спектакуларно не се деси со прекинувањето на нивното државно финансирање од САД. Петтата колона овде е длабоко вкоренета и во голем дел ухлебена во државната администрација и по партиите. Таквите нема да ги снема со времено укинување на дел од приходите.

Ако сакаш да кажеш дека „ништо мерливо не ни менува“ па затоа треба отворено да функционираат усаид и другите такви вектори за негување на петтата колона... Тогаш апсолутно не си во право. Па сеедно што никој нема ни време ни интерес да се замара со „емпириски“ докажувања на работи кои нема потреба да се докажуваат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom