Сте изнапишале 10 страни за две ретарди, едната протестира другата пука.
Ебе пенис не боли нека се истепаат, единствено нешто што мене интересира е трансформацијата на САД и со тоа и светот.
Трамп дефинитивно се повеќе навлегува во социјалистички мерки, единствено што уште не ми е јасно дали се комунистички или национал социјални.
Ако се социјалистички тогаш дефинитивно се национал-социјалистички, бидејќи Нацистичка Германија беше држава во која беа дозволени приватна сопственост и приватен капитал, но под услов да одат рака под рака со политиките на државата.
Во Советскиот Сојуз немаше приватен капитал, а државата беше сопственик и управител на средствата за производство.
Типов е лудо куче!
Ако знае кај тера, еве на!
Мислам дека риалити шоу му фали, она буквално у Белата Куќа, Being a POTUS!
Штета што ем-ти-ви ја затворија баш поради такво ср@ње од програма!
TLC му останува сега само.
Интересно како се смени нарацијата на про-рускиот камп тука.
Во предизборите го величеа, го фалеа, зрак надеж им беше..
Кога прццц им го спопика!
Сега sleepy Joe поарен им се гледа...
Според ваквата логика твоја и тие кои го гласаа убедени дека нема повеќе да фрла американски капитал во странски војни или уште полошо - да започнува нови војни или воени агресии против трети држави, исто така биле про-руски настроени.
Про-руски или не, повеќето обични смртници кога некој кандидат за претседател ќе им вети дека нема да фрла домашен капитал во странски војни или во воени агресии кон трети држави, тоа го преведуваат вака: помалку пари ќе има за војската, повеќе пари ќе има за домашните потреби од типот здравство, образование, инфраструктура и така натаму.
Наивни будали и корисни идиоти кои веруваат во вакви работи ги има насекаде, и кај нас во Македонија и таму во САД.
И нормално дека ќе гледаат зрак надеж во таков кандидат кој им го кажува токму тоа кое што сакаат да го слушнат, а наспроти него против-кандидат му е дементен старец и неговата хиена со биографија богата со правни измами за кои треба да лежи затвор, а не да биде кандидатка за претседател на држава.
Сепак обичниот смртник само сака мирен живот и покрив над глава, а не да плаќа даноци и долгови за војни и воени агресии врз трети држави од кои некој четврт се збогатува.
Простено им е бидејќи верувале дека тоа лесно може да се изведе преку гласачката кутија, Македонците слично размислуваа во 2016 година, па на потешкиот начин открија дека системот не функционира така, бидејќи не е тука за да им служи на нив, туку за тие да му служат на системот.
Тоа што не може и не смее да им се прости е ако не превземат ништо против ваквите политики на тие кои ги изгласале, бидејќи тие подеднакво сносат одговорност и кон тие кои ги гласале, и кон тие кои гласале за нивните противници, и кон тие кои воопшто не гласале.
Инаку да е до мене со задоволство нема да гласам доколку јас одлучувам каде и на што ќе се трошат парите од моите даноци, а не да одлучува некој(а) за кого/која не сум гласал, или па за кого/која сум гласал поради едни ветувања, а тој/таа ми го спроведува на дело токму спротивното.