Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Se vida rabitata od Spanci,Danci...barem nas trener I ke vidime kako ke ispadni I ne e tolku los kolku so go hejtame,ako se pokazi sigurno ke mu prodolzat dogover I naredna sezona.
Не велам дека странците беа подобри, иако Раул (не дека беше сјаен) беше печен да добие шанса подолг период.
Сепак, Аљушот по мене не е кадарен да води таков тип на екипа. Не е тренер за во ЛШ, a тешко наметнува авторитет врз играчи кои се ѕвезди. Тоа се покажа во сите три клубови кои ги тренираше. Гласче има тивко, одма ми доаѓа како "викаше" Ловрооо, Ловрооо до Јотиќ, а не се слушаше ни до втор ред на празните трибини за време на короната.
Како што кажав, очекувам да не го ебаваат 2%, буквално тренер каков што може да посакаат доминатни играчи ко Фитиљ и Хосни на пример.
По мене, одамна требаше да го донесете Тамше и да добиеше шанса на подолг рок.

Последно уредено:
Не велам дека странците беа подобри, иако Раул (не дека беше сјаен) беше печен да добие шанса подолг период.
Сепак, Аљушот по мене не е кадарен да води таков тип на екипа. Не е тренер за во ЛШ, a тешко наметнува авторитет врз играчи кои се ѕвезди. Тоа се покажа во сите три клубови кои ги тренираше. Гласче има тивко, одма ми доаѓа како "викаше" Ловрооо, Ловрооо до Јотиќ, а не се слушаше ни до втор ред на празните трибини за време на короната.
Како што кажав, очекувам да не го ебаваат 2%, буквално тренер каков што може да посакаат доминатни играчи ко Фитиљ и Хосни на пример.
По мене, одамна требаше да го донесете Тамше и да добиеше шанса на подолг рок.
Така е но од друга страна ко ќе видиш дека требаше да остани помошникот или Звонко тогаш поарно Аљушот исто по арно од треторазредни странци шпанци плус наши се овај и Раде само слободни а тој ќе бепе само потрчко на Бранче шо значи од домашно решение ова беше најдобро но шо рече како ќе оди со тн звезди ќе видиме и по играчи шо е планот за оваа и следната сезона можи ги птедеја парите шо ги зедоа за играчи не за тренер или пак за ништо времето ќе покажи а тој Тампе бетер е од нашите звезди само суета и его никогаш нема да напрај кариера оти не трпи авторитети за се сака да е прв и последен а така можи само во некој развојни клубој со некој деца да си лечи комплекси а за салам странец ниту имаме пари ниту пак некој помислил за тоа ова е помалото зло а колку е паметно ќе видиме на крајот од сезоната

Сезоната е посекако изгубена, шансите за одбрана на титула се минимални (да не речам никакви).
Време е за мастер ресет и нов почеток. Резултатите некогаш треба да се остат во втор план, ако сакаме да изградиме екипа за подолг рок а то е случајот сега.
Во ситуација кога имаш конкуренти со далеку поголем буџет и поддршка од државата, треба да се прилагодиш на нивонастанста ситуација и да се вратиш на прав колосек.

Добра работа е шо скоро сите македонски играчи освен Фитиљо и Жаре се потпишани до 2029та и можи да почни да се гради костурот на тие играчи.
Наредна сезона чистка ќе следи, па ќе има простор и 3-4 играчи од двојката да се префрлат во прв тим и со неколку странски играчи да се остани во топ 3 и да се напаѓа местото кое води ЛЕ.
Ко ќе се создат услови да се нападни титулата, да се појача финансиски и да се оди all in.

Нека го остат Аљушо да работи еден циклус од 3 год до 2029та. Иначе џабе ќе менваме секој 6 месеци тренери.

Само Пелистер!

Наредна сезона чистка ќе следи, па ќе има простор и 3-4 играчи од двојката да се префрлат во прв тим и со неколку странски играчи да се остани во топ 3 и да се напаѓа местото кое води ЛЕ.
Во тој случај немаме потреба од еурофарм и два клуба. Ако еурофарм реши да прекине со платформата тогаш да укинување на еден клуб и со сопствени сили да бидеме во топ 4 екипи.

Во тој случај немаме потреба од еурофарм и два клуба. Ако еурофарм реши да прекине со платформата тогаш да укинување на еден клуб и со сопствени сили да бидеме во топ 4 екипи.
Па ако се повлечат после ова сезона, така и ќе мора да биди.
Зависи дали ќе продолжат и со каков буџет и амбиции ќе се продолжи.
Знајш низ град кој се муабетите и во која насока оди работата, така да...
Можи да останат како спонзори а не како сопственици али во секој случај мора да се задржи континуитетот и да останиме во топ3 и во иднина.

Зависи дали ќе продолжат и со каков буџет и амбиции ќе се продолжи.
Ако се сложуваат да остани истиот буџет или зголемен во ред е еурофарм да остани ако имат намера да го намалват буџетот немаме потреба од еурофарм фала им на се до сега и збогум.

So sreka na Aljusot i neka mu se povtori sezonata koga site placeja od 11 pobedi po red i za da go smenat da ne napraj mala senzacija za vo to vreme poketo znajme kakov bese Pelister ;) koj pamti pamti koj ne neka prodolzi da pluka po igraci i po Pelister oti tolku mu delile na takvite!

Здраво другари
Долго време Ве читам и размислувам околу сите ваши постови. Сега мислам дека е време да Ви кажам, ајде да се видиме во живо на интерен наш форум (без камери и фото апарати), да поразговараме отворено во интерес на нашата заедничка цел РК. Печистер или РК. Еурофарм Пелистер иако не знам по било кој основ Еурофарм Вам ви бил проблем (иако ЕУРОФАРМ ги донесе сите радости). Ајде пријатели кажете термин после 26.01.2026 кога Вие сакате, јас ќе организирам простор и ќе дискутираме за нашиот клуб.Ќе дискутираме меѓу нас и се ќе биде меѓу нас.
Само Ве молам да не биде дискусија со 5 луѓе.
Да го свртиме парето за Василица и ќе те бараме.

Еве јас не сум од Битола, меѓутоа следам ракомет, а воедно ги следам и тукашните ракометни форуми и можам да кажам дека во поновата ера (2010-2025) екипи кои играле групна фаза на клупско европско натпреварување се бројат на една рака.

Логично за таков пласман потребно е инвестирање, стратегија, стручен кадар на секоја позиција, и секој еден навивач посакува достигнувањата да се повисоки од сезона во сезона, а таа желба е веројатно х10 во самиот врв на клубот, клучните играчи, итн.

Скопје, Битола а од неодамна и Охрид се единствените три градови во државата каде што може да се наполни ракометна сала и тоа не е мала работа. Градови како Велес, Куманово, Струмица, Штип и останати имат прилика да гледат конкурентен (за Суперлига услови) ракомет еднаш на пет години, ако се одржи некое куп финале и тоа како неутрална публика.

Пелистер преку сила да има буџет од 2.5м евра пак ќе биде под цифрата на ПОСЛЕДНИОТ клуб според буџет во LNH Div 1 (Франција Суперлига) за 2023/2024. Мое мислење е дека буџетите се приближни со Вардар, а Охрид и Алкалоид се некои 20-30% помалку - а работите може да варираат, повреди, долгови, исплати.

Нормално, не е само буџетот пресуден, меѓутоа тој ги дефинира границите и одлуките за како ќе изгледа тимот секоја година. Статистички, екипи со повисок буџет може да изгубат, бидејќи е важна и самата хемија, координација и атмосфера во клубот, па ете нека бидат и судиите и среќата како фактор.

Тренерот, клучните играчи, СД, Претседател се предводници на клубот на различен начин и истите ќе бидат најмногу подложни на критики/фалби за секоја тема: лош резултат, слаб перформанс, слаба/погрешна селекција, недоволен буџет.

И сега на јавен форум, секој може да има различно мислење и комплетно грешно, но и комплетно исправно. Претседателот на клубот треба со свое искуство да ги носи најдобрите одлуки (без да ги доживува разните мислења како навреда, а не е дека немало и многу недолични).

А здраво е да има различни мислења, ете јас сметам дека потегот со носење на Раул беше вистински (Брест, Кил, ЛШ искуство). Според мене, Гарабаја/Алушовски/Ангеловски мора(ло) прво да се покажат во екипи од ЕХФ Куп/ЛЕ. Од друга страна, Раул без екипа му се случи потоп, а буџетот на Пелистер е ограничен, па можеби оваа одлука е исправна. Во секој случај мислам дека вториот дел од сезоната ќе биде интересен и со ваков буџет амбициите треба да се високо ЛЕ или 2-3 победи ЛШ дома на екипи со сличен калибар (важи за сите МК тимови бидејќи се тука некаде).

1:21:32 ......

Dali mu se ispushti ili namerno no najavi zaminuvanje

1:21:32 ......

Dali mu se ispushti ili namerno no najavi zaminuvanje
Не само тој, си одат и газдите. :kafence:

тешко наметнува авторитет врз играчи кои се ѕвезди. Тоа се покажа во сите три клубови кои ги тренираше. Гласче има тивко, одма ми доаѓа како "викаше" Ловрооо, Ловрооо до Јотиќ, а не се слушаше ни до втор ред на празните трибини за време на короната.
Јас 100% се согласувам со ова, и сум го зборел истото. Има знаење во него, ама он не е харизматичен и авторитативен, и тоа го убива.

Сала да се напрај и да останиме исклучиво со Македонци и еден двајца странци . Никој ама баш никој не би негодвал . И нека биди еден клуб со буџет 1милион неколку години. Основа да имаме од инфраструктура пред се . Пелистер да има инфраструктура и сала кај шо ќе се вадат таленти . Салата да е само за Кк и Рк јас гарантирам тој проект поќе ке успеј , оти Алкалоид то го напрај без база на публика во 5-6 години напрај играчи . Битола секој родител сака син му да биди ракометар на Пелистер . Немаме стратегија е најголемата грешка шо си ја дозволваме , сега дојдовме да сме премногу зависни од еден спонзор и нивната добра волја и желба да сакат да останат. Секоја чест за то шо вложиле ама ако се имаше стратегија како после еден ден ко ќе заврши нивното спонзорство и имавме база напраено . Металург издржа упте 5 години после крахот со Минчо оти имаја база и да имаја барем 1/4 од парите шо ги имаше претходно ден денес ќе беа фактор со играчите од нивната школа. Една ебана сала и стадион и кога тогаш коцките ќе се поклопат , ракометот не е толку скап спорт како фудбалот па и кошарката .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom