Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Трајко Славески : Инфлацијата е стабилна, декемврискиот раст е резултат на авионскиот превоз

Јасно како ден!

Скролам на фејсбук и сликава ме извади од памет
Прегледај го приврзокот 466617
Вчера го гледав и јас. Еве го видеото за кој сака да гледа.

Само не знам како Левица би средиле со орлите оти мора тие да се отстранат.
Со зборови само затоа што некој си димче клошарче од комуњарска сомнителна партија ветил...Тоа не значи дека навистина така ќе биде...Нем и тој како љупчо георгиевски бугар да стане? од каде да знаеме? кој ќе ни гарантира? јас немам доверба....Сите политичари се со бугарски фирми и бугарски пасоши..... .И љупчо ветуваше конгреси, антички македонци, и груевски како фасаден мајстор правење стиропор фасади и барок....Па ништо...Се беше фалсификувана историја, лажи и превари за перење пари и крадење на политичарите......Ако сакате да ги средите албанците тогаш треба да бидете спремни да војувате со нив...А тоа тешко...Во сред 21-век за глупости ако некој е будала нека војува...За идеале гину будале....А и веќе народ нема..Иселени сме и ти и јас.....Селат се сите...Како привремени жители се гледат на државата....Нема кој да војува.......А за албанците тешко е веќе се навлезени длабоко во системот. Како тргнува ќе станат и мнозинство во државата. Во Скопје албански се збори и секаде на албански пишува. Пола држава е изгубена и дадена на албанците веќе...Значи да се остранат орлите нема шанси. Тоа не е реално, не очекувајте на тоа. Секој што вети тоа, значи е за политички поени и популизам за гласови. Исто како и антиквизацијата на државата. Подобро би било да се научиме да живееме со нив и соживот да имаме него ли да се враќаме назад.... Оти доста беа глупости 35 год и фалсификување историја докажување дали некој е антички словен или антички македонец. Зошто тоа нема крај. Цел свет ни се смее. Не може еднаш се тврди дека сме антички македонци, следната година дека сме антички словени. Не успеавме да се стајдеме во менџирањето на државата и креаирање доктрина и стратегија за државата што да биде според историските факти....Еден политичар тврди "ние сме антички словени", други политичар тврди "ние сме антички македонци"...како некој каури сме...нашата историја е "немам докази ама тврдам".нема крај нашите глупости...така да криви сме за се што ни се случи овие 35 години...колку и да е болно тоа, тоа е реалност.

Вчера го гледав и јас. Еве го видеото за кој сака да гледа.

Со зборови само затоа што некој си димче клошарче од комуњарска сомнителна партија ветил...Тоа не значи дека навистина така ќе биде...Нем и тој како љупчо георгиевски бугар да стане? од каде да знаеме? кој ќе ни гарантира? јас немам доверба....Сите политичари се со бугарски фирми и бугарски пасоши..... .И љупчо ветуваше конгреси, антички македонци, и груевски како фасаден мајстор правење стиропор фасади и барок....Па ништо...Се беше фалсификувана историја, лажи и превари за перење пари и крадење на политичарите......Ако сакате да ги средите албанците тогаш треба да бидете спремни да војувате со нив...А тоа тешко...Во сред 21-век за глупости ако некој е будала нека војува...За идеале гину будале....А и веќе народ нема..Иселени сме и ти и јас.....Селат се сите...Како привремени жители се гледат на државата....Нема кој да војува.......А за албанците тешко е веќе се навлезени длабоко во системот. Како тргнува ќе станат и мнозинство во државата. Во Скопје албански се збори и секаде на албански пишува. Пола држава е изгубена и дадена на албанците веќе...Значи да се остранат орлите нема шанси. Тоа не е реално, не очекувајте на тоа. Секој што вети тоа, значи е за политички поени и популизам за гласови. Исто како и антиквизацијата на државата. Подобро би било да се научиме да живееме со нив и соживот да имаме него ли да се враќаме назад.... Оти доста беа глупости 35 год и фалсификување историја докажување дали некој е антички словен или антички македонец. Зошто тоа нема крај. Цел свет ни се смее. Не може еднаш се тврди дека сме антички македонци, следната година дека сме антички словени. Не успеавме да се стајдеме во менџирањето на државата и креаирање доктрина и стратегија за државата што да биде според историските факти....Еден политичар тврди "ние сме антички словени", други политичар тврди "ние сме антички македонци"...како некој каури сме...нашата историја е "немам докази ама тврдам".нема крај нашите глупости...така да криви сме за се што ни се случи овие 35 години...колку и да е болно тоа, тоа е реалност.

Продолжете со шиптараанава гушнати и уживајте си

G-elt12W4AAPICx

Што не ќе слушнеш од овој човек. Потрошувачка кошница Македонија не пресметува. А Еуростат дека потврдило, па Македонија и праќа податоци. Ништо Еуростат не потврдува.

Продолжете со шиптараанава гушнати и уживајте си
Па тоа си е мое мислење, можеби и грешам не знам.

Kај мене во зграда дома има шиптарија полно ново-населени...Оти сум иселен предходното лето прашуваа ме станот дали ќе го продавам...само на здраво добар ден сме онака формално од култура...не се гушкаме.. него не верувам повеќе на политичари што собират поени на национализам и историја.

Балканските политичари јас сум ги научил многу добро.. Сите што беа многу патриоти со 500 антички знамиња од кутлеш, од антички македонци станаа бугараши. Некој од нив и започнаа на јутуб историја да предават. Ништи чудно ако и Никола Груевски фасадниот мајстор после 10 години и тој почне на јутуб поткасти за историја да расправа. Од каде да знеме? Ништо не е чудно во новата именувана држава со наводното име "Република Северна Македонија" од новиот имотен лист.

За разлика од балкан: Пример: на запад јас каде што живеам никој политичар не расправа за историја и национализам. Тие се заклучени теми и минато свршено време. Таму бират се само технократи, не се бират личности што лани лепеа плакати со купени фалш дипломи од бугарско јазично студио. Во цел нормален свет пред некој да стане политичар мора да има изградено професионална лична кариера, само на балканот политичарите градат кариера од национализам и историја без никакво лично свое професионално искуство во портфолието..

Тука има повеќе, се гледа дека преминува улица и оди директно кон вратата, да се истражи кој бугараш му дал пари за ова.

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:племе татарско
img_1_1768315063965.jpg
Грешка на мвр е што не го пуштила.
Ни требаат вакви карикатури за забава.

Последно уредено:
Е ми, Мицика не‘ убедуваше дека имаме најбоља економија во Вселената...ама го премолчал податокот за обемиот од задолженост „кон надвор„ како и „внатре„...

Е ми, Мицика не‘ убедуваше дека имаме најбоља економија во Вселената...ама го премолчал податокот за обемиот од задолженост „кон надвор„ како и „внатре„...
Читам дека тука не е вкалкулирана еврообврзницата и нов кредит од домашни кредитори.
Нема застој кога успеваат да постигнат?

Читам дека тука не е вкалкулирана еврообврзницата и нов кредит од домашни кредитори.
Нема застој кога успеваат да постигнат?

„Постигнуваат„ оти нема кој да ги контролира.

Во „нашата земјата„ тоа е веќе видена пракса-кога партијата е на власт, прави што ќе науми, не гледа долгорочно (оти не може и не е способна....), нема решенија за натрупаните проблеми и не може да понуди решенија од нивната кадровска неспособност и смета дека со бесконечно „претурање од шупливо во празно„ (земаш нов кредит за да отплатиш стар кредит, ама земаш нов кредот кој е малку поголем од стариот кредит, за да можеш со вишокот од кредитот да отпечатиш нова тура од денари со кои ќе и купиш социјален мир...) може да се одржи на власт во тековниот мандат.

Јасно е како ден дека како држава, веќе сме „во небрано„, во состојба од должничко ропство....кое до сега нити една држава не го надминала и од кое се ослободила.

Особено не „банана„ држава, од размер како „нашата земјата„...

Последно уредено:
„Постигнуваат„ оти нема кој да ги контролира.

Во „нашата земјата„ тоа е веќе видена пракса-кога партијата е на власт, прави што ќе науми, не гледа долгорочно (оти не може и не е способна....), нема решенија за натрупаните проблеми и не може да пониди решенија од нивната кадровска неспособност и смета дека со бесконечно „претурање од шупливо во празно„ (земаш нов кредит за да отплатиш стар кредит, ама земаш нов кредот кој е малку поголем од стариот кредит, за да можеш со вишокот од кредитот да отпечатиш нова тура од денари со кои ќе и купиш социјален мир...) може да се одржи на власт во тековниот мандат.

Јасно е како ден дека како држава, веќе сме „во небрано„, со состојба од должничко ропство....кое до сега нити една држава не го надминала и од кое се ослободила.

Особено не „банана„ држава, од размер како „нашата земјата„...
Битно има пари за манго, папаја, бејби биф, итн...на воздух ли ќе живеат како што се оправдуваше премиерО.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom