Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Klipot treba da e skroz gore koga se na reper radilica so bregasta. Od alfa kaisnik ne odgovara poso e so razlicen dijametar. Najverovatno stavile od mk3 fakticki fiat mk2 facelift 1.9 101ks i zato imalo razlika vo reper pomejgu radilica i bregasta. Dosega sum nemal vakov slucaj no poso go znam ovaj motor,ima dosta prostor pomejgu klip i ventilite taka sto sansite se mnogu mali za udar na klip i ventili. Da bese drug model na motor primer 1.6hdi ili 2.0tdi motor ke bese vo kanta so takvo modificiranje. Ovaj jtd 80 i 85ks se mnogu slicni kako kaj opel vectra a i astra f so 1.6 motor. I da go skini kajsot klipo neidi do udar so ventili.
Ova so silata na motor po pravilo treba da ima snaga na niski vrtezi a na visoki normalno e da e posnazna poso na 2500 go dostignuva maksimalniot njutn. Tie nosat turbo bez varijabilna geometria,celo vreme e otvorena. Nema turbo lag.
E sega najverovatno porano bila izmestena vo palenjeto i zatoa se osejkalo razlika vo snaga. Ako na 1600-1800rpm pocnuva da polni turboto togas e ok. Togas pocnuva da pusta vakum solenoidot i taka e fabricki. Ako nemas zvuk,necadi nemas trokiranje ne ja gibaj. Ako otvoris motor racunaj ke treba cel da go prajs.
Сопругата го вози Пунтото, во последно време се жалеше дека моторот бил многу бучен....а јас!!!!!! и реков дека деновиве се ниски температурите па моторот е побучен на старт. Но највероватно уште тогаш ребрастиот префрлил 1 или повеќе заби. Највероватно од почеток префрлил 1, а дента кога лупаше моторот многу(кај 1 и 2 клип), највероватно биле повеќе заби префрлени. Најдов конци од ПК каишот на ременицата од брегастата, па највероватно тоа е причината
Денес во 08ч кога го палев Пунтото, надвор беше -9 степени и запали одма. работеше ОК. Вчера го тестирав и на угорници и на рамно. На рамно крена 120 км/ч во трета брзина при 4500 вртежи...што ми дава доверба дека вентилите не се искривени.
Чад нема никаков ни при ладен старт ни загреан моторот

фала уште еднаш

Дали би зеле bmw 120 E87 2007-2010. За тие пари има и Е90 и Е60 ама дали би возеле од овај модел 120D. Се двоумам за тој модел пошто ми се здомаче да возам коли од 2 тона.

Дали би зеле bmw 120 E87 2007-2010. За тие пари има и Е90 и Е60 ама дали би возеле од овај модел 120D. Се двоумам за тој модел пошто ми се здомаче да возам коли од 2 тона.
Пред години имав Е60 530d, од тогаш сменав многу коли, понови, други брендови сите со своја убавина али Е60 не го преболив никогаш, пособено 3.0 мотор од таа ера. Подобар мотор мислам не сум возел и не е направен ( за мене лично).

Некоја препорака за проверка на шасија на возило освен на carvertical ? Ептен се евтини, 30 фунти за едно возило :popce: .....
Пробај пиши testosterone како код. Би требало да ти даде 20%.
Пред година дена неколку пати го пробав кодот и ми даваше попуст.

Пробај пиши testosterone како код. Би требало да ти даде 20%.
Пред година дена неколку пати го пробав кодот и ми даваше попуст.
Завршив работа веќе, платив и добив извештај ... среќа се исплатеше :)

Колку време ви е просек на акумулатор?

Оригиналниот ми траеше 8год, сега овој нема ни 2год и почна да покажува знаци на слабост.
До душа и јас го заебав малце, зимава знаев да не ја возам колата цела Недела и на ладново да стои така. И кога ќе ја возев ќе поминев 5км до работа и назад.
Претходната недела запали од прва ама со мака. Вчера извозев 400км со нејзе и кога дојдов дома ја изгасив и почнав да вадам ствари од гепек и оп battery low.

Оригиналниот ми траеше 8год, сега овој нема ни 2год и почна да покажува знаци на слабост.
До душа и јас го заебав малце, зимава знаев да не ја возам колата цела Недела и на ладново да стои така. И кога ќе ја возев ќе поминев 5км до работа и назад.
Претходната недела запали од прва ама со мака. Вчера извозев 400км со нејзе и кога дојдов дома ја изгасив и почнав да вадам ствари од гепек и оп battery low.

МонБат ми трае отприлика 4-5 години. Има на Макпетрол секаде. Дотраени акумулатори откажуваат овој период од годината. Ладното ги убива.

Orginalniot ne se sekavam sto marka bese traese 7godini, potoa kupiv Skorpion traese 3ipol godini i sega pola godina imam topla pa ke vidime.

Prvo treba da kazeas dali kolata ti e nova so start stop sistem ili bes toj sistem. Zosto ima poveke vidovi na akumulatori.
Автоматски споено мислење:

Топла препорака за Exide Premium Carbon 2.0
Ovaa ti e za koli so start stop sistem?

Orginalniot ne se sekavam sto marka bese traese 7godini, potoa kupiv Skorpion traese 3ipol godini i sega pola godina imam topla pa ke vidime.

Prvo treba da kazeas dali kolata ti e nova so start stop sistem ili bes toj sistem. Zosto ima poveke vidovi na akumulatori.
Автоматски споено мислење:

Ovaa ti e za koli so start stop sistem?
Со старт стоп е.
Последнов месец не ни работи старт стоп системот зошто вика дека акумулаторот е празен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom