Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
По не знам кој пат но морам да пишам , ова е најебиветер контактен спорт во светот каде се се сведува на судиското убедување!
Судијата кога сака можи да свири пенал, кога сака девет метри исто исклучување само престапот важи и гол ако сакаат да гледаат на монитор се друго е критериум и забава на судиите
Со онакво понашање на клупата како денес со Швајцарија немаме шанси против никој да победиме и да сме подобри или по квалитетни она се све индијанци ,наместо да ги седнат смират страстите сменат одбрана или напад тие се понашаат како да гостуваат во Битола а му судат најдобрите судии во светот шо ќе гледаат од дома за греота на шо спадна репрезентацијата па уште му го продолжија договорот на психото само ми е жал за т.н. фаланга шо ќе троши пари и нерви на овие индијанци.

ne tuku prajte nekoja atmosfera lazna citam po fb se praj euforija se pustat videa od golovi i falangata sho peela vo svajcarija se praj lazna slika samo
Секогаш сум бил оптимист кога е во прашање македонскиот спорт.

Немој да бедачите.

Само јако, респект кон противникот и борба до крај! :oeoeoe::duel:

20 години не научивме да не се иде у амбис кога не сме задоволни од нешто ама и да не летаме кога ќе видиме некоја позитива.

Читам замерки за атмосферата, не знаеме што се случувало у позадина. Од друга страна боље да истурат тука нервоза него да идат како напалени мајмуни и да почнат да прават брзоплети грешки и да изгорат на Европско. Лимитирани сме да, ама игравме со Европски екипи и покажавме заби, сепак ова се контролни натпревари ама пак солидно издание, како што треба.

Ќе си дојде се на свое место, Португал се многу појаки од нас извадија топ генерација, па и две. Нивните играчи играат во клубови што играат европски наптреварувања и ако не се лажам имаат неколку во топ клубови, што според мене ги прави 1/4 финалисти без проблем, за поголем досег не сум сигурен.

Они против нас и Романија ќе гледаат шанса да напукаат разлика, а нашата шанса е токму во тоа. Да не потценат.
Со Романците ќе имаме многу тешка утакмица, затоа што пак ние нив ќе ги потцениме, освен Кирца ако не ги стегне малце да не се опуштаат.
Со Данска, знааачи ку*чина е муабетот. На домашен терен. не не сакаат општо на високо ниво (федерација со федерација), читај покољ ќе ни прават судиите и да играат они пример стегнено, да не им иде судиите нема да дозволат од 3-4 предност подоле да се симнат.

Радувајте се на ова што го имаме, затоа што секогаш може полошо и не мрачете. Научете да биднете среќни за тоа што го имаме, а не тажни за тоа што го немаме. Треба увек да гледаме кон повисоки цели ама моментално тие се неостварливи. Можеби за 3-5 години, со нова генерација + 2-3 ветерани (Кузмановски, Мечка и Томовски) и 3-4 зрели играчи (Митев, Атанасиевиќ, Карасманакис).

ЕДИТ: Сега видов дека Пасквал не им е веќе тренер, сум зарѓал со интернационалниов ракомет. Ова според мене е бонус за нас, можеме да јадеме трици ама Кирца за овој Буричеа е она што е Пеп Гвардиола за Мрме :icon_lol:

Последно уредено:
Се надевам утре ќе изненади Киро против Данска со 5-1 во одбрана цела утакмица или 3-2-1 да го држиме вонземјанецот и во напад 4-2 со два пикери мора нешто да пробаат инаку ќе биди потоп со 6-0 одбрана и 7 -6 во напад

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom