Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Све зависи од тога где сте поднели документ и где сте имали интервју. Ако сте имали интервју у Софији, био би бржи, ако сте имали интервју у конзулату негде другде, био би спорији, без обзира на

Све зависи од тога где сте поднели документа и где сте имали интервју. Ако сте имали интервју у Софији, биће бржи, ако сте имали интервју у конзулату негде другде, биће спорији, без обзира на број.
INtervju je bio u Sofiji 2023
Автоматски споено мислење:

Све зависи од тога где сте поднели документа и где сте имали интервју. Ако сте имали интервју у Софији, биће бржи, ако сте имали интервју у конзулату негде другде, биће спорији, без обзира на број.
INtervju je bio u Sofiji 2023 septembar. Koliko je jos vremena realno potrebno da se promeni status?

INtervju je bio u Sofiji 2023

INtervju je bio u Sofiji 2023 septembar. Koliko je jos vremena realno potrebno da se promeni status?
Mislim da mi uskoro trebao status da ti se promeni,posle toga sve ide brze ako ne traze dopuske neke gluposti kao sto znaju

Мислим да би требало ускоро да промениш статус, после тога ће све ићи брже ако не будеш тражио дозволу за неке глупе ствари као што они знају.
Znaci mogu da ocekujem ako sve bude kako treba da do kraja godine imam pasos u rukama?

Hi, odbien sum za pasos bez da mi bide dadena prilika da dostavam dopolnitelen dokument. Zosto, kolku sto znam site dobivaat prilika da odat na dopolnitelna za da dostavat dokument..? Plus imav validen dokument od veliko Trnovo no bese od 4ti stepen.. Sto ponataka, mislenje?

Hi, odbien sum za pasos bez da mi bide dadena prilika da dostavam dopolnitelen dokument. Zosto, kolku sto znam site dobivaat prilika da odat na dopolnitelna za da dostavat dokument..? Plus imav validen dokument od veliko Trnovo no bese od 4ti stepen.. Sto ponataka, mislenje?
Toa znaci deka si imal dokument od tatko na tvojot dedo ili baba?
Dali dokumentot se sovpagase so ime na umrenica?

Здраво на сите, поднесов докумети и интервју имав во амбасада во отомври 2023, доколку може ваше мислење согласно документите што ги поднесов дали имам реална шанса да добијам државјанство. Извод од матична книга на родени од баба и дедо извадени во Македонија каде по националност се бугари, Извод од матична книга на родени на мајка ми исто по националност дека е бугарка, и воена книшка од дедо ми за служен рок во СФРЈ, националност бугар... сите преведени и доставени... Баба ми и дедо ми се од Србија доселени пред земјотресот во Македонија... Ви благодарам

Здраво, имам едно прашање т.е. ми треба совет. Се работи за луѓе кои живеат во Германија. Жената доби указ пред некое време (бр. 260, од 1ххх/2023 со интервју во Скопје). Е сега колку е едноставен или комплициран процесот да оди до Софија и да си ги среди работите сама (указ, ембг, адреса, сликање) или да тера преку конзулат во Минхен. Дали процесот така би бил поедноставен или ќе изгуби и време и пари и нерви. Проблемот е дека неодамна се породи, па би ѝ било проблем со мало дете да лета. Шо можи посредик да олесни?
Јас зедов пасош 2019, ама незнам колку се сменети работите одтогаш (поедноставни, покомплицирани..) поздрав

Здраво, да ве известам за полесна ориентација на сите кои го следиме форумот - денес премин од задолжително на финален , интервју почеток март 2023, образувана преписка мај 2023

Планирам да започнам со работа во Холандија, имам ЕУ пасош. По колку време од започнувањето со работа во Холандија би имал право да аплицирам за семејно обединување, со цел мојата сопруга да може да ми се придружи?

Здраво
Треба да го обновам пасошот и слушнав нешто за адресата дека треба да се смени ако не е валидна. Појма немам дали е валидна или не а посредникот не одговара. Може ли некој да помогне со кажување на актуелната адреса?
Фала

Здраво, моето бројче е 89xx/2023, a на руската фб страница видов дека е веќе поминато бројче 971X/2023, мој познат е неколку броеви после мене и веќе имаат статус - финален преглед, а кај мене уште стои - Преписката се намира в процедура по задолжително согласуване. Дали се оди редоследно со броевите, поради тоа што се веќе 800 бројчиња после моето, а кај мене нема промена. Дали имате некој било какво инфо да бил во слична ситуација. Не знам дали е негде заборавен предметот. Фа
Здраво, да ве известам за полесна ориентација на сите кои го следиме форумот - денес премин од задолжително на финален , интервју почеток март 2023, образувана преписка мај 2023
Fala ti, koj broj beshe na prepiska? Jas sum 10xxx/2023 tamu kraj ba maj bev na imtervju u sofija

Образувана преписка N:20**/2024/06.02.2024 г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуван
Moze li da se ubza ovaj statut,postoji li mogucnost ?
Moze, da se otkazes!!!

Jel se zna brt kolko se ceka od obradjivanja dokumenta od zadnje faze
Sto e ova so srpski jazik?
Izbrisete gi ili neka pisat na MKD!!!

Планирам да започнам со работа во Холандија, имам ЕУ пасош. По колку време од започнувањето со работа во Холандија би имал право да аплицирам за семејно обединување, со цел мојата сопруга да може да ми се придружи?

Za 3 meseci so Izvod od plati

Здраво
Треба да го обновам пасошот и слушнав нешто за адресата дека треба да се смени ако не е валидна. Појма немам дали е валидна или не а посредникот не одговара. Може ли некој да помогне со кажување на актуелната адреса?
Фала
Pisi se na Lege 6

Zatoa sto e 4 stepen
Dopolnitelo sto mozes da odneses,
Nisto!
Nema Sansa so tie dokument

Zdravo, vidim da se ovde spominju brojevi sa kojima se proverava status koji pocinju tipa 87,89,92,97… Da li neko moze da mi objasni zasto moj broj za proveru pocinje sa brojem 182xx predmet je inace predat septembra 2023 godine i nalazi se na statusu obavezne kordinacije… Mozda je glupo pitanje, ali ne mogu da ukapiram po ovim vasim objavama
So srpski Brisi!
Neka pisuva na MKD

Na 3ti Avgust se dadeni sliki i adresa vo Skopje.Uste kolku treba da se ceka za slikanje za l.k.i pasoš
Uste 2meseci

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom