Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ehe drugar cekaj pasos 2027/28Образувана преписка N:13578/2024/23.07.2024 г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
Nekoj nekoe info do kaj e sto uste kolku se ceka da se smeni status
Ocekuvaj vo narednite dena, nema da e povekje od nedela. Na istata strana redovno pisi deka razlicni sluzbenici imat razlicni brojcinja za razgleduvanje i razlikata vo denovi e mala, provervaj sekoj den ova nedela i narednata, ne vervam da e pokasno od toj rokЗдраво, моето бројче е 89xx/2023, a на руската фб страница видов дека е веќе поминато бројче 971X/2023, мој познат е неколку броеви после мене и веќе имаат статус - финален преглед, а кај мене уште стои - Преписката се намира в процедура по задолжително согласуване. Дали се оди редоследно со броевите, поради тоа што се веќе 800 бројчиња после моето, а кај мене нема промена. Дали имате некој било какво инфо да бил во слична ситуација. Не знам дали е негде заборавен предметот. Фала
Mislam deka odat po denovi na apliciranje primer na ruskata stranica denes ima objava za nekogo koj premina na finalen so broj 97xx/2023 intervju maj 17, 2023 dodeka jas sum broj 92xx/2023 so intervju maj 18, 2023. Mozda i toa da e variant no nisto ne e sigurno tamuЗдраво, моето бројче е 89xx/2023, a на руската фб страница видов дека е веќе поминато бројче 971X/2023, мој познат е неколку броеви после мене и веќе имаат статус - финален преглед, а кај мене уште стои - Преписката се намира в процедура по задолжително согласуване. Дали се оди редоследно со броевите, поради тоа што се веќе 800 бројчиња после моето, а кај мене нема промена. Дали имате некој било какво инфо да бил во слична ситуација. Не знам дали е негде заборавен предметот. Фала
Фала на инфо, сигурно е до тоа што различни службеници ги разгледуваат. Голема разлика во броевите ми изгледа некако, и најпрво што помислив е дека е некако изоставен предметот, да е направен пропуст. Се надевам на позитивен исход, ќе јавам овде на форумот штом има нешто ново. Фала уште еднашOcekuvaj vo narednite dena, nema da e povekje od nedela. Na istata strana redovno pisi deka razlicni sluzbenici imat razlicni brojcinja za razgleduvanje i razlikata vo denovi e mala, provervaj sekoj den ova nedela i narednata, ne vervam da e pokasno od toj rok
Ако одиме по денови на аплицирање јас бев на интервју почеток на март 2023, образувана преписка мај 2023. Кај тие што биле на интервју во Софија, според броевите гледам на руската страница дека иако биле на интевју после мене, имаат помали броеви, односно преписката се образувала порано од ние кои сме биле во Битола или Скопје. Побрзо ги разгледуваат нормално поради тоа што документацијата ја имаат кај нив, не се чека да се прати пошта од конзулатите како во најголемиот број случаеви што сме на форумот. Фала на одговоротMislam deka odat po denovi na apliciranje primer na ruskata stranica denes ima objava za nekogo koj premina na finalen so broj 97xx/2023 intervju maj 17, 2023 dodeka jas sum broj 92xx/2023 so intervju maj 18, 2023. Mozda i toa da e variant no nisto ne e sigurno tamu
eve koi dokumenti treba za adresa preku konzularnite oddelenija vo Bitola i Skopje.Bidejkji i drugi me prashaa. Uspeav da ja najdam slikata shto ja imav slikano na pochetokot na ovaa godina.
Eve shto treba da se napravi koga kje se podigne reshenieto za drzhavjanstvo.
Uplatata mozhe da bide mislam i vo denari. Barem jas taka ja napraviv za intervjuto. I mi ja prifatija
Posle koga kje ja zavrshite postapkata so adresa, sleduva postapka za dobivanje na lichna karta i pasosh.
vidi prethoden odgovorќе те молам прати ми линк до стандардот. ко ќе го ставам името од кирилиза во латиница на бугарски не ми е исто како на македонски пасош
a ako go zemis ukazot od ambasada i odis vo sofija za kolku vreme bi go zel pasosot ? poshto pisis 5-6 meseci preku ambasada .... nekoj iskustvo?Zedov ukaz v konzulat. Barat samo pasos i 2 sliki format za pasos (za ova pobarajte na internet ima nasoki kakva da e slikata) , 2 kopii od pasos mozi da nosite, za mene se zacudija oti nosam verojatno i tie kopirat tamu, plus vencanica ako ima promena na prezime vo meguvreme. Davat 2 uplatnici, odite uni banka, se vrakjate davat 2 livninja. Ednoto pisite ime prezime, data denesna i kratok potpis,se ova na kirilica. Na drugoto poplnuvate za adresa, ime prezime, data na raganje, mesto i drzava, i adresata, data denesna i potpis. Bukvalno ke ve vodi sluzbenickata so i kako da vnesite. Mi rekoja da se javam za pismoto posle 5 do 6 meseci, verojatno toj e periodot na cekanje. Kolku sto se sekavam imase na forumot deka stignalo za 3 i nesto meseci. Ke ve molam da mi pisite kolku vreme cekavte duri da stigni. Blagodaram
Ne sfakjam. Samo ukaz da zemis a da ne podnesis za adresa? Za adresa sofija da odis? Mene do pismo mi rekoja 5 do 6 meseci pa sofija da odama ako go zemis ukazot od ambasada i odis vo sofija za kolku vreme bi go zel pasosot ? poshto pisis 5-6 meseci preku ambasada .... nekoj iskustvo?
da ... ukaz zemash i seto to so go napraj vo ambasada ti da odam so ukazot vo sofija pobrzo da zavrsam se sho trebaNe sfakjam. Samo ukaz da zemis a da ne podnesis za adresa? Za adresa sofija da odis? Mene do pismo mi rekoja 5 do 6 meseci pa sofija da odam
Ne znam. Mozi najpametno da se konsultiras vo ambasada. Jas kolku sto sfativ spored statusot i to so pisi na prvata strana na forumot odat zaedno dvete postapki. Vidi so ambasada mozi e mozno. Mozi pa i ke uspejs od start da zakazis za sofija so ukaz i seda ... ukaz zemash i seto to so go napraj vo ambasada ti da odam so ukazot vo sofija pobrzo da zavrsam se sho treba