Пушењето - зависност или навика?

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
Лудо, запад, дрогирај се колку сакаш само не пуши цигари. ок.
Али ние што ни до Табановце не сме биле, појма немаме што се дешава по светон.

Симни ги розевите наочари подобро ќе ти биде...повише дрога се користи по глава на жител во Македонија него ли било каде.

Симни ги розевите наочари подобро ќе ти биде...повише дрога се користи по глава на жител во Македонија него ли било каде.
Абе у пичку матер ... затоа никој не ти нуди дрога кога шеташ низ улици во МК .. оти сите имаат, а странство те замараат као комарци на рандом улици и те молат да купиш од што не се дрогираат ваљда ... :tapp:

Site ke umrite, taka da olabajte malce ;) .
Ovie pa naturaliziranite najjaki mi se ko ke kazvat za tamu kako bilo. Toj najblisku do kafana bil koga avtobusot ili vozot pominal pokraj nea, ama aj neka si ja olesni dusickata. Toj zato ne odi po kafani, kafici, cadot mu precel, inaku ke se otepa od odenje. Uste da ima so koj da odi :toe:
Ok Greti, ne vi gi tepame pingvinite, rajat bidite.
Patem receno, ne znam koj koga izlegol posledno tuka, ocigledno ne skoro, no sekoja objekt ima pusacki i nepusacki del. Vo 99% od vremeto vo nepusackiot ziva dusa nema. Isklucok bea prednovogodisnite zabavi kade se barase mesto povekje, ali toa e eden dve nedeli pred nova godina. Tolku.
I sega nekoj svilen so se mu preci ke predlagal soba 2 na 2 za pusacite. Poekonomski isplatlivo bi bilo da ima 2 na 2 za nepusaci, i pak prazna ke bidi.
Ali ok, super ideja za vo temata kontraverzni mislenja. Posebno od nekoj svilen.
Автоматски споено мислење:

Позитивно е секако.

Али у моја фамилија сите се пушачи, и сега кога идеме некаде под дифолт морам ја да правам компромис и за пушачки маси, или за друштво за цигара и сл. Како и да ја вртиш исто ми се фаќа. Попасивен пушач од мене нема.
Dusicka ti napatena :(

Последно уредено:
Site ke umrite, taka da olabajte malce ;) .
Мора некако да си го испереш мозокот кога си пушач,оти како на друг начин ќе го оправдаш самоуништувањето коа го правиш.

Ај да е тутунот бесплатен .. него оти да плаќаш за да го изгладнуваш телото без кислород и да смрдиш.

pusac sum, mi smeta koga ne mozam da zapalam vo lokal kaj sto pijam kafe ili jadam, no ja razbiram i drugata strana.

realno drzavava ima epidemija na nikotinski zavisnici, i toa od mladi godini (ja pocnav na 14) i mora da se iznajde resenie malku da se smiri taa brojka.

od druga strana posto sme ugostitelska drzava, ke ima seriozen udar vrz ugostitelite kako sto bese koga go donesoa zakonot, licno ne bi vlegol vo kafana, kafikj ili bilo sto kaj sto ne se pusi, nema sigurno da si go zemam konjakot, pivoto ili kafeto i da izleguvam nadvor da spamiram cigari dur pijam.

duri i sega ima mesta kade sto ne se pusi vnatre, i toa mi e skroz razbirlivo.

nekako neutralen sum okolu ova prasanje, smetam deka treba ugostitelot, a ne drzavata da odlucuva dali ke mu se pushi vnatre ili ne, spored toa kakva klientela saka da pridobie.

Пушењето и те како е зависност, еден човек е спремен да не купи храна за да купи цигари и човек кога се откажува е понервозен и телото му проаѓа низ еден вид на withdrawal, не знам на некој да му се случува тоа од навика.

Мора некако да си го испереш мозокот кога си пушач,оти како на друг начин ќе го оправдаш самоуништувањето коа го правиш.

Ај да е тутунот бесплатен .. него оти да плаќаш за да го изгладнуваш телото без кислород и да смрдиш.
A tek pak kako si go peram mozokot i za alkoholot. Ni toj ne e bez pari vo slucaj da ne znaese.
P.s luk smeam da jadam, radi bazdenjeto prasvam, inaku znam deka zdrav e ;)

A tek pak kako si go peram mozokot i za alkoholot. Ni toj ne e bez pari vo slucaj da ne znaese.
P.s luk smeam da jadam, radi bazdenjeto prasvam, inaku znam deka zdrav e ;)
Na alkoholot barem ne pishuva deka ke umresh od nego i shto bolesti kje fatish.

Luk uz dobra salata so piperki biva.

Na alkoholot barem ne pishuva deka ke umresh od nego i shto bolesti kje fatish.

Luk uz dobra salata so piperki biva.
Ciroza na djigerot ko za pocetok ;) .
Da da, site kefoj vo kaficot ke bidat ko ke im zabazdis na lukojna. Sami ke ti recat, druze aman zapali edna, da se rascisti vozduhot .

A sho ti e gajle sho ke rechat drugite, koj gi ebe, glej si ti tvoe zdravje.
Pa i sega ne se zamaram ako gledas taka, im precel cadot, tasak golem ako im precel.
I fala so zabra gajle za moeto zdravje, ali jas pod drugo moto si se vodam. Vo sekoj slucaj ne planiram da vozam tocak na 100 godini :toe:

im precel cadot, tasak golem ako im precel.
Чисто хипотетички, би ти пречел ли чадот ако се пуши трева на истите места кај што сакаш да се пуши цигари а ти не си по тој спорт? Јас сакам во кафана запиени место цигара да си пафнам на пример, и ако државата е некоја либерална како некои и го дозволи nay изгласа како кампањата на Заев, треба ли сите маси да ме трпат?

Чисто хипотетички, би ти пречел ли чадот ако се пуши трева на истите места кај што сакаш да се пуши цигари а ти не си по тој спорт? Јас сакам во кафана запиени место цигара да си пафнам на пример, и ако државата е некоја либерална како некои и го дозволи nay изгласа како кампањата на Заев, треба ли сите маси да ме трпат?
Zosto pobogu bi se drogiral zapien. Djabe ojte vie po kafani, samo toa mozam da vi recam.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom