Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Шешко влезе во повеќе гол шанси вечерва отколку сите натпревари заедно. Немаше потреба да игра завртен со грб кон голот цел меч.
Движење во игра далеку побрзо и подиректно. Измени солидни и конкретни кога се брка резултат.
Од друга страна треба да имаме во предвид дека игравме против претпоследниот тим во лигата.

За автоголот Хејвен беше најмалку крив. Двајца (Касе и брачедот Далолајла) ја посраа. За вториот, Ламенс си ги прима дијагонала у спротивен агол високите -- доста често. Според мене Флеч требаше прво Касе (очаен денеска) и Угарте да ги кикне, Мејну е за аут... Нив да ги сменеше со Зиркзе и Маунт, да го остави Куња уште малку а при крај да иде и Лејси. Мада детево за разлика од другиве покажа ташлаци. Коби --- го боли уво и за мене е клоца у гз

Шешко влезе во повеќе гол шанси вечерва отколку сите натпревари заедно. Немаше потреба да игра завртен со грб кон голот цел меч.
Движење во игра далеку побрзо и подиректно. Измени солидни и конкретни кога се брка резултат.
Од друга страна треба да имаме во предвид дека игравме против претпоследниот тим во лигата.
Не само Шешко, имавме повеќе креирано шанси од цела сезона досега. Со враќање на Де Лихт и Африканците уште подобро би изгледале. Само среќата денес не беше на наша страна, но има и такви натпревари. Еве побарав да ми најдат еден натпревар со Аморим со ваква доминација

Шо до кај сме и Оле ќе го избркаат после овие хаха
Шо сакаат ќе си прават нит последици ке сносат нит грижа на совест.

Не само Шешко, имавме повеќе креирано шанси од цела сезона досега. Со враќање на Де Лихт и Африканците уште подобро би изгледале. Само среќата денес не беше на наша страна, но има и такви натпревари. Еве побарав да ми најдат еден натпревар со Аморим со ваква доминација
Вулверхемтон на гости, Борнмут дома, од последните месец дена. Ако споредиме xG денес сме имале 2.25, со Борнмут имавме 3.40, а со Волвс 4.24.

Воедно тоа се и двата меча кои ги играше Бруно до крај. Тука излезе во 60та, па ете, ваљда ќе имавме уште некоја шанса до крај да останеше.

Сепак, добар дел во прво полувреме и по неговото излегување, бевме исто летаргични и безидејни, како на последните 2-3 меча. Така да, иако заслуживме да тепаме денес, сепак на крај се испоставува дека разликата беше Бруно. Другите проблеми остануваат - во дефанзива пак примивме евтини голови, не си ги реализиравме зицерите и секако, не успеавме да задржиме водство.

П.С. Зиркзе е многу лош фудбалер, сакам да си оди уште зимава.

Среќа ни фалеше против претпоследниот Барнли, кои немаат победа во последните 11 утакмици, а од тие 11, 9 им се порази. Викаат сликата кажува повеќе од илјада зборови.

611377507_1429311641893987_3450357745537887883_n.jpg

Не е од последните месец дена, ама со утепаните Евертон скоро цела утакмица со "телиња" повеќе, од една факинг нивна шанса го попивме комплетно. Колку е до тренерот уште повише е до телињата шо лапаат миљонки неделно.

Едит... Ферги си тераше попиј гол ама дај два. Од тогаш до сега нема ништо ни слично, за жал

Последно уредено:
Вулверхемтон на гости, Борнмут дома, од последните месец дена. Ако споредиме xG денес сме имале 2.25, со Борнмут имавме 3.40, а со Волвс 4.24.

Воедно тоа се и двата меча кои ги играше Бруно до крај. Тука излезе во 60та, па ете, ваљда ќе имавме уште некоја шанса до крај да останеше.

Сепак, добар дел во прво полувреме и по неговото излегување, бевме исто летаргични и безидејни, како на последните 2-3 меча. Така да, иако заслуживме да тепаме денес, сепак на крај се испоставува дека разликата беше Бруно. Другите проблеми остануваат - во дефанзива пак примивме евтини голови, не си ги реализиравме зицерите и секако, не успеавме да задржиме водство.

П.С. Зиркзе е многу лош фудбалер, сакам да си оди уште зимава.
Ајде спореди ги сите параметри на натпреварот со Борнмут и овој. Борнмут има 6 големи шанси, има 9 удари во гол, два од головите што ги дадовме беа по грешка на голманот што ја испушти топката од раце. Овие денес еден шут 2 гола. Но да не ја тупиме толку времето ќе покаже.
Муабетот ми беше дека Аморим со ништо не заслужи да продолжи да го води овој тим.
Автоматски споено мислење:

Не е од последните месец дена, ама со утепаните Евертон скоро цела утакмица со "телиња" повеќе, од една факинг нивна шанса го попивме комплетно. Колку е до тренерот уште повише е до телињата шо лапаат миљонки неделно.

Едит... Ферги си тераше попиј гол ама дај два. Од тогаш до сега нема ништо ни слично, за жал
Ке видиме, времето ќе покаже. На крајот на сезоната ќе сумираме дали е се до играчите или има нешто и до тренерот

Ајде спореди ги сите параметри на натпреварот со Борнмут и овој. Борнмут има 6 големи шанси, има 9 удари во гол, два од головите што ги дадовме беа по грешка на голманот што ја испушти топката од раце. Овие денес еден шут 2 гола. Но да не ја тупиме толку времето ќе покаже.
Муабетот ми беше дека Аморим со ништо не заслужи да продолжи да го води овој тим.
Да, ама сега игравме против далеку послаб тим, со сосема различен стил на игра. Муабетот беше дека денес сме креирале повеќе шанси од вкупно цела сезона, а тоа не е точно ниту за посебни утакмици.

Дали Аморим заслужил или не заслужил да остане, веќе не е ни битно. Џабе се и овие споредби што ги правиме сега, бидејќи во спортот нема простор за враќање во минатото. Едноставно е, тоа што било вчера - веќе поминало. Фокусот е секогаш на тоа што доаѓа.

Па така, никој тука не сака Јунајтед да губи за да се докажува дали требало да замине Аморим или не требало. Сите сакаме победа, ама интересно е како до вчера не важеа стативите, шутевите на гол и повредените/отсутните првотимци, а денеска главен изговор е "немавме среќа", против можеби и најслабиот тим во лигата (ќе видите дека Вулверхемптон ќе заврши над Барнли на крај).

Среќа ни фалеше против претпоследниот Барнли, кои немаат победа во последните 11 утакмици, а од тие 11, 9 им се порази. Викаат сликата кажува повеќе од илјада зборови.

Нека го продадат и Бруно на лето, за кој кур ќе ни е, ќе земат 60 милиони.
Колку оптимизам влеа назначувањето на овие заедно со Ашфорд, на крај понеславно од Вудвард ќе завршат како што тргнало.

на клоци и двајцата !!!

Дури и да сме подобри со некој друг без Аморим во иднина, што мислите дека врзани со јаже беа играчите до сега па сега се одврзаа и наеднаш се ќе победуваат? :D Не, ова се уште е играта на Аморим, постигнавме гол - како и на скоро секој друг натпревар сезонава, примивме гол - како и на скоро секој друг натпревар сезонава, пропуштивме прилика за топ 4, погодивме статива, пречка... И статистиката е тука некаде.
Не ми се допадна што го избркаа Аморим, а уште помалку што бркањето скоро и да не беше поврзано со резултатите, ама промената на игра и прогресот понатаму транзитира полека, а не во 2 дена тренинг со Флечер. Ова се уште е игра на Аморим.

Позитивно ме изненади Флечер, особено со in game managment. Незнам која беше замислата левичар на лево крило десничар на десно, веројатно повеќе центаршутеви за Шешко. Доргу се снајде, Куња не. Кога виде дека Куња се мачи им ги замени местата со Бруно(кој потоа асистираше и погоди статива). Замените имаа смисла, Бруно бил спремен за 60 минути, за Хевн незнам(да не му руши ваљда просек на претходниот хед коуч :icon_mrgr: ). Дефанзивната средина и Куња кој беше очаен ја замени со офанзивни играчи. Лејси ме изненади ептен позитивно, потсеќа на Фоден во движењето. Штета не му влезе некој од шутовите. Шешко многу поинволвиран иако почна лошо после голот беше како друг играч. Разочаран сум од Куња. Иако сметам дека не му одговараше позицијата вчера генерално очекував многу повеќе од него. Очекував да биде врската меѓу одбраната и нападот, главен креатор на тимот. Наместо тоа цело време себичи и не се залага без топка. Тие што играат фудбал знаат колку е фрустирачки да играш со таков соиграч. Од формацијава очекувам најмногу корист да имат Бруно, Мејно, Мазрауи а да изгубат Куња и Маунт.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom