Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување

Фирмата непостоечка скоро договорот8 однонснонпреофогв8ро ги штити само тн турци за клубот нема ништо овде си покажуваат сила кемал арно ен се од дубаи да бараат да јадат гомна или да ги мочаат како курвите шо одат таму резил
Шема е некоја ќе му се мочаат на клубот
Лошо, иако не мислам дека било со намера ама преддоговор каде што едната страна бара од мравка до слон, додека другата ништо, неможеше да биди предуслов за добар ниту преддоговор ниту договор. Клубот е над секој поединец, подетално од напишаното со сите членови неможи да биди. Се надевам дека нашите ќе ја разберат пораката, дека ќе се преиспитат и дека ќе ги променат нештата. Овај преддоговор ваков, каде воопшто не станува збор за инвестиции, туку за промена на име на клуб, на објекти итн итн итн... неможи да е никаков преддоговор, а уште помалце пак некаков договор за истото. Ете се напишано со помош на адвокат, извадени сите кризни членови, но и предлози каде да се подобри преддоговорот, бујрум нека променат и нека ги седнат... па да видиме кои какви намери има... Ова Пелистер, не е Кравари или Работнички па и Шкупи и ќе си прајме забава... ако грешам, нека изгорам...
Декси абе и Варадар да го земат овие ќе треба да се бориме. Бетер од Тиквеш ќе биди.

Доволно е што се Турци за одма да се види дека се некои ситни преваранти. Со оглед на инфлацијава, 2 милиони евра во 2029 година ќе бидат како денешниот буџет. Што ќе биде до 2029? Никој не ги спречува и 200-300.000 да вложат… Ова со Пелистер Нанук мислам дека е фора за да се проголта другово.

Од друга страна, не може да се очекува дека некоја нормална компанија ќе инвестира во нашиов фудбал, така што осудени сите сме со вакви "no name" инвеститори или втората опција - општина/втора лига.

Да не се мачиме поќе шо да пишиме, ова на ништо не личи нанук, кемал, курле, мадле уште баба зумбула фали во приказната доста е од глупирање и турцизирање на нашите клубој !Нека си земат шо рекоја Кравари ,Ношпал нека си прат забава оти вака никогаш во Новаци нема да му дат услови како овие нашите шо ги даваат но се мислам дека Понеделник советниците ќе гласаат ЗА оти гледам малку има против сите не го сакаат детето од катран
Никој нормален не продава клуб прво на ваква фирма после се надолу...доста ќутите !

Да не се мачиме поќе шо да пишиме, ова на ништо не личи нанук, кемал, курле, мадле уште баба зумбула фали во приказната доста е од глупирање и турцизирање на нашите клубој !Нека си земат шо рекоја Кравари ,Ношпал нека си прат забава оти вака никогаш во Новаци нема да му дат услови како овие нашите шо ги даваат но се мислам дека Понеделник советниците ќе гласаат ЗА оти гледам малку има против сите не го сакаат детето од катран
Никој нормален не продава клуб прво на ваква фирма после се надолу...доста ќутите !
Гоки, ние како народ се замараме само кога нешто лично ќе не допре, за се останато се раководиме по она "абе ќути има и бетер/барем си пријавен на минималец". Гледаш колку се почитува договорот во Вардар, толку ќе биде и во Пелистер, а можеби и бетер. Ќе се збори ден-два-недела-месец и ќе се заборави, исто како во ракометот. Исто би било и во Вардар, па и во било кој клуб кај нас. Кај нас 10 договори за минимален влог не се испочитуваа, се накалемија уште поголеми долгови и никому ништо. Проклет народ сме и тоа е тоа. Срамота е вака напишани листови утре да бидат предмет на договор, само што на голем дел од народов партијата му е пред сѐ останато во животот, за жал.

Гоки, ние како народ се замараме само кога нешто лично ќе не допре, за се останато се раководиме по она "абе ќути има и бетер/барем си пријавен на минималец". Гледаш колку се почитува договорот во Вардар, толку ќе биде и во Пелистер, а можеби и бетер. Ќе се збори ден-два-недела-месец и ќе се заборави, исто како во ракометот. Исто би било и во Вардар, па и во било кој клуб кај нас. Кај нас 10 договори за минимален влог не се испочитуваа, се накалемија уште поголеми долгови и никому ништо. Проклет народ сме и тоа е тоа. Срамота е вака напишани листови утре да бидат предмет на договор, само што на голем дел од народов партијата му е пред сѐ останато во животот, за жал.
За народот е јасно дека се пички не џабе бевме пет и пол века под турско исто и сега е исто последен пример тие Кочани, шо да прајме поќе муабет но мене ме боли(гори) шо нема став и кренат глас од браќата шо сме поминале сито и решето на трибина нема шо да очекувам од другите но едно не ми е јасно еве и тебе(скопјанец и вардарец) и на секој нормален му е јасно дека овај преддоговор нема ништо арно односно барам некој било кој да ми кажи една арна работа(член или клаузула) во овај преддоговор па да прајме муабет !

Ова иди како јас да го земам клубот ќе во донесам нњкпј со костум и ваква никаква фирма да си ,,барам" спонзори а до тогаш никој не смеј ништо ако најдам нешто арно ако не ако не никому ништо ќе одиме сега Анталија ќе чукниме две, три утакмици таму со турците 3+5+ или два во еден исто ко Тиквеш и другите ,,турски" екипи после кој ве еба сите не мора да се потпиши да биди Пелистер Нанук или дава општината до на лето ќе ќутам а тогаш ако дојди некој шо вистина сака да го земи клубот пример Ред Бул некоја јака фирма ќе барам пари за да му го продадам клубот трето со договор го земам клубот прам борч фиктивен како шо праела сите претходно си пишиш плати ,станој исхрана паѓа 2лига се враќа на општината и таа плаќа пари кај мене за фиктивен борч или вечно ќе бидо мој клубот има уште еден куп други глупости и веќе видени сценарија...
Никој ама баш никој, не збора ќе дојдам ќе дам три, пет милиони евра ќе напрам тренинг центар и изградам стадионот, ќе играме европа изгазиме во лигата па вгодина ќе ги вратиме тие пари преку европа(како шкендија пример) ќе соберам репрезентативци под 21 од балканот ќе ги продадам и напрам пари, ќе напрам академија (комлкес со терени и смештај) од цела западна Македонија (како Академија Пандев) се ќе соберам шо вреди ќе донесам тренери од странство ќе донесам и препишам од западно европски клубој или балканот(ЦЗ,Динамо пример) нешто слично...
Овие гледаат сите, се да му ебам! На умерено на жими мајка дај ќе го земиме клубот пари н е даваме ако помини арно ќе фатиме неколку души другите ќе ќутат и мирна глата ќе тераме магарето за мир во куќата , ај сите шо ќутат но шо мислат со глајте дека сите ќе добијат стан или соба во хотелот не ми се јасни ај за некој знам и за едно пиво скопско и една линија бело ќе се продадат но другите не можам да ги разберам си даваш став(на фб тука на форумот кај тие глаучите) и соопштение и чао адио другите нека му ја думаат страмота е за ваков никаков преддоговор воопшто да прајме муабет а шо е најлошо пак ќе речам ...Доста ќутите!

Гадно се лажите ако мислите дека така лесно ќе ви помини ова ... никој не е вечен ни партија, ни власт а уште помалку некоја граѓанска листа и здружение си ја продавате душата на ѓаволот за ситно !

Еден си го проде Вардар уште на почетокот. Или овие ќе бидат или Вардар нема да постои. Од тоа си патиме.
За народот е јасно дека се пички не џабе бевме пет и пол века под турско исто и сега е исто последен пример тие Кочани, шо да прајме поќе муабет но мене ме боли(гори) шо нема став и кренат глас од браќата шо сме поминале сито и решето на трибина нема шо да очекувам од другите но едно не ми е јасно еве и тебе(скопјанец и вардарец) и на секој нормален му е јасно дека овај преддоговор нема ништо арно односно барам некој било кој да ми кажи една арна работа(член или клаузула) во овај преддоговор па да прајме муабет !

Ова иди како јас да го земам клубот ќе во донесам нњкпј со костум и ваква никаква фирма да си ,,барам" спонзори а до тогаш никој не смеј ништо ако најдам нешто арно ако не ако не никому ништо ќе одиме сега Анталија ќе чукниме две, три утакмици таму со турците 3+5+ или два во еден исто ко Тиквеш и другите ,,турски" екипи после кој ве еба сите не мора да се потпиши да биди Пелистер Нанук или дава општината до на лето ќе ќутам а тогаш ако дојди некој шо вистина сака да го земи клубот пример Ред Бул некоја јака фирма ќе барам пари за да му го продадам клубот трето со договор го земам клубот прам борч фиктивен како шо праела сите претходно си пишиш плати ,станој исхрана паѓа 2лига се враќа на општината и таа плаќа пари кај мене за фиктивен борч или вечно ќе бидо мој клубот има уште еден куп други глупости и веќе видени сценарија...
Никој ама баш никој, не збора ќе дојдам ќе дам три, пет милиони евра ќе напрам тренинг центар и изградам стадионот, ќе играме европа изгазиме во лигата па вгодина ќе ги вратиме тие пари преку европа(како шкендија пример) ќе соберам репрезентативци под 21 од балканот ќе ги продадам и напрам пари, ќе напрам академија (комлкес со терени и смештај) од цела западна Македонија (како Академија Пандев) се ќе соберам шо вреди ќе донесам тренери од странство ќе донесам и препишам од западно европски клубој или балканот(ЦЗ,Динамо пример) нешто слично...
Овие гледаат сите, се да му ебам! На умерено на жими мајка дај ќе го земиме клубот пари н е даваме ако помини арно ќе фатиме неколку души другите ќе ќутат и мирна глата ќе тераме магарето за мир во куќата , ај сите шо ќутат но шо мислат со глајте дека сите ќе добијат стан или соба во хотелот не ми се јасни ај за некој знам и за едно пиво скопско и една линија бело ќе се продадат но другите не можам да ги разберам си даваш став(на фб тука на форумот кај тие глаучите) и соопштение и чао адио другите нека му ја думаат страмота е за ваков никаков преддоговор воопшто да прајме муабет а шо е најлошо пак ќе речам ...Доста ќутите!

Гадно се лажите ако мислите дека така лесно ќе ви помини ова ... никој не е вечен ни партија, ни власт а уште помалку некоја граѓанска листа и здружение си ја продавате душата на ѓаволот за ситно !
Ќе гласаат утре на седница што се секираш па и ти. Овај е позаебан договор од онај на Тиквеш. Тоа е проблемот.

Овај штетен пре елиминарен пред договор, договор, преговори и шо и да се мора да се запрат. Глупостите шо се изнапишани од AI генерирани фирми на жими мајка не смеат да во никој случај да поминат. Секој со здрав разум ќе сфати дека ова е тешка превара и само по себе штетно за Пелистер и Битола. Зато подобро да се спречи него да се лечи. Понеделник е советот, да го кажиме нашиот став, не смејме да го проголтаме ова и да дозволиме овие така наречени општинари/лешинари да ни ја кројат судбината и да замини по вода 80 годишната историја. Така да тие шо се по упатени како да заприме на време кажете ум и заедно да го решиме.

Почитувана спортска јавност во Битола,
Во изминатите денови, како и вие, така и навивачката група Чкембари имаше увид во првичните контакти помеѓу странски инвеститор и нашиот фудбалски клуб ФК Пелистер.

Сите одамна сме свесни дека без приватен капитал тешко може да се зборува за вистински развој на клубот. Јасно е и дека актуелната поставеност и начинот на функционирање не ги задоволуваат ниту апетитите на битолчани, ниту нудат перспектива за подобра иднина на клубот.
Ние сме за влез на приватен капитал и за партнер во клубот, но не по секоја цена.
Свесни сме дека станува збор за преддоговор и дека истиот е преведен со помош на ChatGPT, меѓутоа она што сериозно загрижува е фактот дека во истиот се предвидени обврски исклучиво од наша страна. Апелираме, без приложени банкарски гаранции и без конкретна финансиска уплата, да не се преземаат никакви обврски – ниту во делот на реклама, ниту во делот на преименување или менување на било што поврзано со клубот.
За жал, бројни се примерите во македонскиот фудбал каде наводни странски, најчесто турски инвеститори, влегувале во клубови, а тие приказни завршувале неславно и со тешки последици. Токму поради тоа, апелираме на двојна претпазливост.
Доколку некогаш дојде до реализација на ваква соработка, таа мора да биде јасно дефинирана, со цврсти и правно издржани клаузули, со прецизни временски рокови за уплати и со механизми за целосна заштита на клубот.

Пелистер е македонски фудбалски клуб, кој игра во Битола и го носи својот препознатлив зелено-бел амблем.
Така и треба да остане.

FF2DA7D1-2F6C-4EC9-8034-BD1D5FA9080F.png

Некако многу мека реакција од ваша страна на ваква провидна превара во којашто би доживеале тотален крак...?

Некако многу мека реакција од ваша страна на ваква провидна превара во којашто би доживеале тотален крак...?
Вашите реакции беа многу брзи и бурни, па за кратко завршија, моравте да го здиплите бајракот ;)
Уживај ти за нас, јавно соопштение од сериозна група изгледа вака.

Вашите реакции беа многу брзи и бурни, па за кратко завршија, моравте да го здиплите бајракот ;)
Ма шо ве вртам ,ни добронамерен коментар неможеш да остаиш...ај Güle güle

И вие како НГ ќе го здиплите бајракот. Другар нашиот договор овде што е изнесен, а по тоа што знам некои работи е можеби најштетен во мак фудбалот. Затоа Понеделник таму сите до еден пред совет или во совет нека имаат малку страв тие 16 говеда на чело со управата.

И вие како НГ ќе го здиплите бајракот. Другар нашиот договор овде што е изнесен, а по тоа што знам некои работи е можеби најштетен во мак фудбалот. Затоа Понеделник таму сите до еден пред совет или во совет нека имаат малку страв тие 16 говеда на чело со управата.

Ќе идиш понеделник?
Пиши ми во порака број да се слушниме да се договориме.

Ќе идиш понеделник?
Пиши ми во порака број да се слушниме да се договориме.
Не сум таму тоа е проблемот што не можам да си дојдам :(. Инаку не е проблем за идење и тепање :). Ќе ја пратам на ЈТ седницата, а се јавив и таму каде што треба за да се свестат малку сепак од ова нема назад колку тоа сурово да звучи.

Не сум таму тоа е проблемот што не можам да си дојдам :(. Инаку не е проблем за идење и тепање :). Ќе ја пратам на ЈТ седницата, а се јавив и таму каде што треба за да се свестат малку сепак од ова нема назад колку тоа сурово да звучи.
Добро брат.
Пиши ни шо проблеми имаш и ти таму, да ти поможиме и ние преку тастатура да ти решиме нешто.
Поздрав:busi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom