MOVE - OTT стриминг платформа - MTEL - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата MALINOV.A
  • Време на започнување Време на започнување
како е деновиве квалитетот и услугата од мТел за телевизија.Задоволни од канали,квалитет,цена и колку често има проблеми со тв каналите,дали по пријава брзо ги решаваат истите?Некоја споредба со телекабел и мТел некој што користел.
Move na Mtel ti e zakon, ima dosta kanali i vrakjanje na programata 7 dena na golem del od kanalite..So makedonskite kanali imase malku problem, se pojavuvaa kocki,koga se javiv mi rekoa deka znaat za problemot i deka rabotat na otstranuvanje... Sega e ok... Za sporedba istata usluga kaj A1 e edno poslaba, na nekolku kanali ima vrakjane programa, makedonskite, ima skoro dvojno pomalku kanali i so e najvazno e skoro duplo poskapo... 700 den... Edinstveno pozitivno nesto e sto ne mora dogovor da potlisuvas, a kaj Mtel mora na 12 ili 24 meseci... Moze i bez dogovor no cenata e so 300 denari povisoka...

Strimingoy so tv edo nekad kako da secka treba da go popravat edo ima dobri filmovi a i treba MTM Skopska da ja dodadat i novi kanali da dodadat

Strimingoy so tv edo nekad kako da secka treba da go popravat edo ima dobri filmovi a i treba MTM Skopska da ja dodadat i novi kanali da dodadat
Da se javime vo kontakt centar na M TEL 02-15-010 da pobarame poveke kanali i na mestoto na Tv Sonce da ja stavat MTM prva skopska ( bidejki TV Sonce e zatvorena ne raboti )

Da se javime vo kontakt centar na M TEL 02-15-010 da pobarame poveke kanali i na mestoto na Tv Sonce da ja stavat MTM prva skopska ( bidejki TV Sonce e zatvorena ne raboti )
МТМ е локална за Скопје и не може да ја стават како замена за ТВ Сонце која беше за цела држава. Не знам како е во MTEL ама кај сите оператори локалните телевизии си се емитувааат секоја зависно градот од каде е формирана телевизијата.

Така да за Тв Сонце замена треба да биде телевизија која има дозвола за емитување во цела држава. Моментално нема замена зошто сите со таква дозвола за емитување во цела држава се достапни.

МТМ е локална за Скопје и не може да ја стават како замена за ТВ Сонце која беше за цела држава. Не знам како е во MTEL ама кај сите оператори локалните телевизии си се емитувааат секоја зависно градот од каде е формирана телевизијата.

Така да за Тв Сонце замена треба да биде телевизија која има дозвола за емитување во цела држава. Моментално нема замена зошто сите со таква дозвола за емитување во цела држава се достапни.
Gi ima TV EDO TV Tera na move nema vrska toa

Gi ima TV EDO TV Tera na move nema vrska toa
Да, ама дали може овие што ги наброја да ги гледа некој што е од Охрид?

На Телеком и А1 така е направено секоја локална телевизија зависно од кој град е може само да се гледа во тој град. Пример ТЕРА бидејќи е битолска е отклучена само во Битола и ја нема отклучено во друг град.

Последно уредено:
Да, ама дали може овие што ги наброја да ги гледа некој што е од Охрид?

На Телеком и А1 така е направено секоја локална телевизија зависно од кој град е може само да се гледа во тој град. Пример ТЕРА бидејќи е битолска е отклучена само во Битола и ја нема отклучено во друг град.
На Movetv е така, може да се гледаат и Тера и Едо, и ТВ+ Куманово, низ цела Македонија...

1766710308288.png
Овие ги има во странство на MOVE, треба и кај нас сите да ги додадат 90% ги има но недостасуваат МТМ,Канал8,В1.
Автоматски споено мислење:

Во србија ги има и SKY SHOWTIME 1 i 2 на МОВЕ од пред некој ден убаво ќе биде и кај нас да се додадат тие канали.

Прва Плус филмскиот канал недостасува на МОВЕ, додека секаде го има.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom