Opel Club Macedonia

• Креатор на темата Креатор на темата Bojan2000
  • Време на започнување Време на започнување
Motorot e ok,tivok,malce trosi. Problemot e vo dizni,greaci,menjacot. Ako se pazi na tie raboti kolata ke nema maka.
@мкд владе 15 sekundi negde.
Мењачот малку како да грепка при менување брзини, не секогаш, се осеќа како да трза на нешто малку, не е глатко, така беше кога ја купив,
Дали на тој проблем мислиш?

Мењачот малку како да грепка при менување брзини, не секогаш, се осеќа како да трза на нешто малку, не е глатко, така беше кога ја купив,
Дали на тој проблем мислиш?
Toe salterot. Popravo ima edna sajbna kaj sajlite taja se razlabavuva zato se osejka kako da fajka. Pretezno vo 3ta brzina se osejka..Mana kaj ovaj menjac M32 so 6 brzini e zuenje na lageri koga se vozi ili ke mrda rackata od menjacot pri dodavanje i odzemanje na turaza. Najcesto e vo prva,treta i petta brzina. Ako nemas zuenje ili tropkanje,mrdanje na racka od menjac togas nemas nikakov problem. Mozis da doturis maslo vo menjac ko ke prajs golem servis i toe. Ako nekogas dojdi do problem stajmu poloven od kaj kardas 8000 denari i pak ke tera.

Toe salterot. Popravo ima edna sajbna kaj sajlite taja se razlabavuva zato se osejka kako da fajka. Pretezno vo 3ta brzina se osejka..Mana kaj ovaj menjac M32 so 6 brzini e zuenje na lageri koga se vozi ili ke mrda rackata od menjacot pri dodavanje i odzemanje na turaza. Najcesto e vo prva,treta i petta brzina. Ako nemas zuenje ili tropkanje,mrdanje na racka od menjac togas nemas nikakov problem. Mozis da doturis maslo vo menjac ko ke prajs golem servis i toe. Ako nekogas dojdi do problem stajmu poloven od kaj kardas 8000 denari i pak ke tera.
Kaj mene drzacot na menjacot e sjeban pa tesko vo prva mi vlegva( drugite nema problem, nekogas i ni prva ne zaebava) i ko ke trgnuvam i rackata trgnuva zaedno so kolata :D . Zemen mi e no go nemam smenato uste, pa ke vidime ko ke go smenam kako ke se ponasa.

Една од поиздржливите коли шо сум ја имал е Corsa B 1.2 бензин.Нема многу електроника моторот издржлив и доволно јак за така лесна каросерија.Ама по извесно време на некои места почна да рѓосува.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom