Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Добар е филмот не заебавај . Башка шо приказната која шо Семјуел Л. Џексон му ја раскажува на Брус Дерн за син му веројатно е напумпана за да го изнервира јужњачкиот генерал. Не ми е од најомилените на Тарантино ама добар филм е .
Абе бегај таму. Не сте тачни.

Кил Бил засекогаш омилен од Тарантино. Е дистурбинг, на пример првите сцени каде Црната Мамба е во болница во кома, па болничарот носи мажи кој за пари можат да ја...кхм, е всушност инспириран од вистинска приказна во улавата Америка и настан кој Тарантино го прочитал во весник па си рекол ќе го клам во филм.

Абе бегај таму. Не сте тачни.
Демек во историјата белци не им го пушеле на црнци па да се замарам јас со некој факти.
Јас разбирам woke пропаганда, ама во филмов немаше ништо такво.
Ако е за тоа и Pulp Fiction не е добар зошто Samuel Jackson убива белец. Како смее така?

ревизионистичките му се многу тапа, еврејска пропаганда. Pulp Fiction му е добар, исто и Once Upon a Time in Hollywood. Иако и таму има малце ревизионизам кој ме нервира, но тоа е.

Кил Бил засекогаш омилен од Тарантино. Е дистурбинг, на пример првите сцени каде Црната Мамба е во болница во кома, па болничарот носи мажи кој за пари можат да ја...кхм, е всушност инспириран од вистинска приказна во улавата Америка и настан кој Тарантино го прочитал во весник па си рекол ќе го клам во филм.
Ти ме потсеќаш на Бафало Бил од "Кога јагнињата ќе стивнат".

ревизионистичките му се многу тапа, еврејска пропаганда. Pulp Fiction му е добар, исто и Once Upon a Time in Hollywood. Иако и таму има малце ревизионизам кој ме нервира, но тоа е.
Once upon a time in Hollywood е еден од полошите филмови, се вади на името Тарантино и океј глума. Која е поентата на тој филм? Има ли некое дејствие?

Без приказна, лутаат пар ликови низ Холивуд колку да го прикажат животот во тоа време.

Грешка, ако сум некој од таму би бил Рики Фиц - малку чуден шо сака женски со големи цицки.
Истово ова го тврдеше за себе и Франк во филмот. Но последната сцена откри многу.

Once upon a time in Hollywood е еден од полошите филмови, се вади на името Тарантино и океј глума. Која е поентата на тој филм? Има ли некое дејствие?

Без приказна, лутаат пар ликови низ Холивуд колку да го прикажат животот во тоа време.

си има филмот прикаска, не е така како што пробуваш да го опишеш. Јас би го опишал како возење низ златното доба на Холивуд.

Истово ова го тврдеше за себе и Франк во филмот. Но последната сцена откри многу.
Педерска заблуда си. За Бафало Бил ти имам пишано уште додека се криеше дека си педер а од километри се глеаше дека не си нормален.

Секогаш ме фасцинираше јапонската градина и снегот во последните сцени. Мирен контраст на насилната сцена.

Колку површно и контроверзно мислење за филмот.

си има филмот прикаска, не е така како што пробуваш да го опишеш. Јас би го опишал како возење низ златното доба на Холивуд.
Како што и кажав, безвезе, возење низ град, ништо посебно. Исто како да земам да снимам некој Чаирчанец со голфот како се вози по Цветан Димов, јаде во пласет, оди во џамија, врти полукруг на Бит Пазар и се упатува кон најблиската чајџилница. На крај на денот оди дома и ја шамара жена му. Златната доба на еден просечен албанец би Скопје.

На Тарантино не му е гајле да дава поенти во филм него да раскаже некое рандом дејствие/збрка. Дејствието е алтернативната историја за случајот со Менсон фамилија и убиствата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom